FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Medal of Honor Tier 1 (2010)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 8:33 pm

aku dah habis main...so far best gilaaaaaaaar
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 8:38 pm

@syark the ghost wrote:
aku dah habis main...so far best gilaaaaaaaar
ada rasa nak muntah tak? Razz
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 9:41 pm

aku pun dah abis main...

antara asset dalam game ni,kita boleh tengok heli terbaru unit Night Stalker iaitu MH-47!

pada aku,gameplay dia lebih real daripada COD MW2...MW1 ok...
game ini dikatakan dari awal pembinaan,pengeluar bekerjasama dengan pasukan khas US dan ada gameplay yang diolah dari vesi perang sebenar di afghan...

aku rasa antara yang mungkin dimaksudkan tu,scene MH-47 tu tinggalkan 2-3 orang anggota kat bawah dan lepas tu,heli tu ditembak pulok...
kita yang disuruh naik dalam MH-47 tu dah kendalikan gpmg..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 9:45 pm

@tomcat tiram wrote:
aku pun dah abis main...

antara asset dalam game ni,kita boleh tengok heli terbaru unit Night Stalker iaitu MH-47!

pada aku,gameplay dia lebih real daripada COD MW2...MW1 ok...
game ini dikatakan dari awal pembinaan,pengeluar bekerjasama dengan pasukan khas US dan ada gameplay yang diolah dari vesi perang sebenar di afghan...

aku rasa antara yang mungkin dimaksudkan tu,scene MH-47 tu tinggalkan 2-3 orang anggota kat bawah dan lepas tu,heli tu ditembak pulok...
kita yang disuruh naik dalam MH-47 tu dah kendalikan gpmg..
Weapon baru atau sama dengan MW2?
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 9:59 pm

@generalkiva wrote:
@tomcat tiram wrote:
aku pun dah abis main...

antara asset dalam game ni,kita boleh tengok heli terbaru unit Night Stalker iaitu MH-47!

pada aku,gameplay dia lebih real daripada COD MW2...MW1 ok...
game ini dikatakan dari awal pembinaan,pengeluar bekerjasama dengan pasukan khas US dan ada gameplay yang diolah dari vesi perang sebenar di afghan...

aku rasa antara yang mungkin dimaksudkan tu,scene MH-47 tu tinggalkan 2-3 orang anggota kat bawah dan lepas tu,heli tu ditembak pulok...
kita yang disuruh naik dalam MH-47 tu dah kendalikan gpmg..
Weapon baru atau sama dengan MW2?

senjata nya lebih kurang je kiva...
game moden la katakan...
hehehe!

rifle/shotgun
pelbagai variasi M4 CQBR/M203 w Eotech/ACOG dan ada operatif lain pakai M16A4 rasanya
Benelli M4 Super 90 w Eotech
AK-47/AK-74
HK G3A3

Sniper:
Barrett M??(.50 sniper)..part guna barrett ni bes...xla kita bawak kehulu kehilir dan guna sambil berdiri macam COD MW2...siap ada tunjuk dia turunkan bipod dan guna atas ATV..hehehee
satu lagi rifle sniper ala2 SR-25...
ada M14 rasanya...

Machine Gun:
M249SAW
NKM?(Russia punya machine gun ni)
HK MP7 silencer

Pistol:
Baretta 92F
M1911

Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:01 pm

dah abis sedut... 2 jam settle

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:03 pm

lazatnyee senjata... Very Happy

...tengah donwload ni Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:06 pm

dh abis 2 jam 4.3 GB

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:07 pm

pergh...
sedapnya kalau internet saya laju cam MejB punya...

download jangan x download...
hahaa
jangan dapat versi bahasa aneh macam aku punya dah ar...nekad je tadi tekan itu ini...
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Fri Oct 22, 2010 8:35 pm



hehe Very Happy
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Fri Oct 22, 2010 9:28 pm

@generalkiva wrote:
@syark the ghost wrote:
aku dah habis main...so far best gilaaaaaaaar
ada rasa nak muntah tak? Razz

nak muntah dan pening..atau mata rasa berpinar...sindrom bila mata terlalu didedahkan kepada cahaya yg terus menerus..contoh terdekat main game kat PC.....bila dah dekat dengan sindrom tu, eloklah berenti main jap..rest and minum kopi....pasal dah warning...'oiii aku nak rehat gak oii'....hehe
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Fri Oct 22, 2010 9:37 pm

haha...betul ,..betul...sokong sangat Very Happy
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Fri Oct 22, 2010 9:43 pm


aku selalu alami sindrom tu dulu masa zaman2 counter life n half life masa study dulu..sekarang dah keja takde masa nak main, dan lagi kawan2 seperjuangan dulu nunnn diselatan..aku plak kerja nunnnnnn di utara...

kiranya aku ni macam ketinggalan zaman la bila dgr citer korang yg best2 ni layan MOH la..HOC la...nak pulak dengar si Syark excited bercerita..cemburuu pulak aku..

heheh..jgn marah ye tn.Syark...Smile
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sat Oct 23, 2010 8:41 pm

Salam...aku baru ja start main...grafik memang superb...

sekarang sangkut kat pintu ada kain biru tu... baru lepas bunuh geng mortar...nak kena buat apa plak aa? lepak kat depan pintu tu...takde pape pun Sad
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sat Oct 23, 2010 8:59 pm

gk,masa kt pintu biru tue..hang kena gerak ke tmpt len..tmbk geng mortar di sebalik pintu..hang kn naik rmh
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sat Oct 23, 2010 9:27 pm

@syark the ghost wrote:
gk,masa kt pintu biru tue..hang kena gerak ke tmpt len..tmbk geng mortar di sebalik pintu..hang kn naik rmh
geng mortar semua dah mati...nak bunuh lagi satu geng mortar...

tak tau nak buat pe dah Sad
Back to top Go down
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sat Oct 23, 2010 10:55 pm

medal of honor tier1 ni influence call of duty MW nih..dr intro smpai ke part breaching room utk selamatkan tebusan pun ada efek slow motion mcm CODMW..hampir sama dgn CODMW punya jln cerita..apapun,CODMW terbaekkk!Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sat Oct 23, 2010 11:58 pm

camna nak pakai M203?
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 12:23 am

@generalkiva wrote:
@syark the ghost wrote:
gk,masa kt pintu biru tue..hang kena gerak ke tmpt len..tmbk geng mortar di sebalik pintu..hang kn naik rmh
geng mortar semua dah mati...nak bunuh lagi satu geng mortar...

tak tau nak buat pe dah Sad
tolong Sad
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 10:31 am

ahahahaha..aku dah lepas semua tu kiva..skrg tgh jadi rangers selepas chinook kene tembak tu..situ lg ganaz

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 1:39 pm

adehhhh bangangnya... aku terdelete folder game semua ....arghhh kene start balik semua What a Face

ni la akibat riak..hahahaa

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 1:48 pm

@MR. STARK wrote:
adehhhh bangangnya... aku terdelete folder game semua ....arghhh kene start balik semua What a Face

ni la akibat riak..hahahaa


yiehhaaa.. terbaik laa encik kacang.. hahahaha..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 2:34 pm

@MR. STARK wrote:
adehhhh bangangnya... aku terdelete folder game semua ....arghhh kene start balik semua What a Face

ni la akibat riak..hahahaa
delete je folder windows... Razz
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 2:52 pm

@MR. STARK wrote:
adehhhh bangangnya... aku terdelete folder game semua ....arghhh kene start balik semua What a Face

ni la akibat riak..hahahaa

Keh3...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Sun Oct 24, 2010 7:30 pm

ermmm dah abis pun..kejap je game ni..

part jadi WSO apache tu best..

apa2 pun cod ngan moh ni mesti x lari dari scene helikopter terhempas..

What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Medal of Honor Tier 1 (2010)   Today at 2:28 am

Back to top Go down
 
Medal of Honor Tier 1 (2010)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: