FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan kem survival PP yang pertama..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
horas786
Corporal
Corporal


Posts : 278
Join date : 24/09/2010
Age : 24
Location : Manjung/Teluk Anson/Ipoh

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Mon Nov 22, 2010 7:07 pm

ada jual ke?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Mon Nov 22, 2010 7:11 pm

gafaro, sebelum nyamuk tu geget hang, hang geget dulu nyamuk tu..

pacat pun mcm tu jugak.. hang geget pacat tu puas2..
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Mon Nov 22, 2010 7:13 pm

dulu masa zaman jahilliah gua selalu jadi nyamok....pacat pon sama...

muhahaha...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Mon Nov 22, 2010 7:19 pm

aku baca kat buku platun harimau.. ada satu part tu cerita kalau kita makan akar pokok sutun selama 14hari tanpa henti, darah kita jadik pahit pastu nyamuk, pacat tak minat nak geget kita lagik..

jom pakat tanya tuan pena celoreng.. kar pokok sutun ni mcmmana rupa dier
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Mon Nov 22, 2010 7:22 pm

14 hari non stop telan sutun je....

takpe la alfa...gua rela makan berok, ular, katak, mentibang lain la kalu gua sesat kat hutan yang sutun saja yang ada
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 12:11 am

pertanyaan aku satu jer..

akar pokok sutun tu mcmana rupa nyer??? kalau betul mujarab, aku sanggup telan sebelum aku pegi mana2 xpdc naik gunung..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 2:16 am

@alphafoxsierra wrote:
pertanyaan aku satu jer..

akar pokok sutun tu mcmana rupa nyer??? kalau betul mujarab, aku sanggup telan sebelum aku pegi mana2 xpdc naik gunung..

kenelah banyak minum air teh herba dan air kosong klu hang nak xpdc....pacat dan nyamuk minat pada suhu badan sesorang....jika suhu makin lama makin panas....dia akan mai datang...

Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 7:31 am

senang bawak je candy bar bnyak2...hehehe..
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:00 pm

orang kata klu takut pacat or lintah sapu kaki or tangan kita ngan tembakau....tak tau ar berkesan ke idak...... Question
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:02 pm

@applemints wrote:
orang kata klu takut pacat or lintah sapu kaki or tangan kita ngan tembakau....tak tau ar berkesan ke idak...... Question

tidak digalakkan pasal takde kedai dalam hutan yang jual tembakau....pakai shampoo pon boleh.
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:04 pm

@SgtKurtz wrote:
@alphafoxsierra wrote:
pertanyaan aku satu jer..

akar pokok sutun tu mcmana rupa nyer??? kalau betul mujarab, aku sanggup telan sebelum aku pegi mana2 xpdc naik gunung..

kenelah banyak minum air teh herba dan air kosong klu hang nak xpdc....pacat dan nyamuk minat pada suhu badan sesorang....jika suhu makin lama makin panas....dia akan mai datang...



Yang aku tau, kalau sapa minum air tongkat ali (bukan kopi), nyamuk dan pacat tak hinggap sebab darah dia akan pahit. Ini yang jurulatih aku amalkan masa kitaorang training dulu
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:04 pm

@gafaro wrote:
@applemints wrote:
orang kata klu takut pacat or lintah sapu kaki or tangan kita ngan tembakau....tak tau ar berkesan ke idak...... Question

tidak digalakkan pasal takde kedai dalam hutan yang jual tembakau....pakai shampoo pon boleh.

sebenarnyer ada org tu nak guna tembakau buat rokok gulung.. hahahahaha..
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:11 pm

@alphafoxsierra wrote:

sebenarnyer ada org tu nak guna tembakau buat rokok gulung.. hahahahaha..

tau takpe.....mahal mahal aku beli....kena sapu kat betis.....pembaziran pembaziran....
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:12 pm

@gafaro wrote:
@alphafoxsierra wrote:

sebenarnyer ada org tu nak guna tembakau buat rokok gulung.. hahahahaha..

tau takpe.....mahal mahal aku beli....kena sapu kat betis.....pembaziran pembaziran....

hahahaha.. tau sgt dah hang nie..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:16 pm

tidak digalakkan pasal takde kedai dalam hutan yang jual tembakau....pakai shampoo pon boleh.[/quote]


Kalau korang pakai boot, aku cadangkan korang spray baygon atau ridset kat kasut, confirm pacat tak naik. Ini berdasarkan pengalaman aku masa menoreh getah dan memburu dengan kawan aku dulu
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:19 pm

takde maknanya sapu2 ni sebab kita akan berpeluh & benda2 yang disapu tadi akan habis cam tu jek..
cara paling baik ialah standby je tembakau / garam.. bila nampak/terasa ada pacat.. perah je air tembakau tu tak pun tabur je secubit garam kat menatang tuh.. gerenti dia lepas sendirik & mati.. satu trick.. kalau dah kena gigit oleh cik cat ni.. jangan tarik sebab nanti gigi dia akan tertinggal kat dalam kulit & boleh jadik kudis..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:20 pm

@jangofett wrote:
takde maknanya sapu2 ni sebab kita akan berpeluh & benda2 yang disapu tadi akan habis cam tu jek..
cara paling baik ialah standby je tembakau / garam.. bila nampak/terasa ada pacat.. perah je air tembakau tu tak pun tabur je secubit garam kat menatang tuh.. gerenti dia lepas sendirik & mati.. satu trick.. kalau dah kena gigit oleh cik cat ni.. jangan tarik sebab nanti gigi dia akan tertinggal kat dalam kulit & boleh jadik kudis..

huh...ilmu nih....tango kilo bang jango...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:21 pm

Bang, pacat ok lagi. Tapi kalau lintah, kesan lika tu lambat kering la
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:25 pm

Alaa.. bukan habis satu pint pun darah tu.. teringat masa pegi endau rompin dulu (tahun 1997 kot.. tak ingat).. kita orang siap kira bekas kena gigit.. tak kurang dari 40 bekas gigitan sorang sampai dah tak kuasa nak perah tembakau.. lantak je dia nak gigit..
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:27 pm

pasal takut pacat laa aku pernah tengok ada orang tu kena chemical burn kat kaki..

takut punya pasal, dier spray satu tong ridsect kat seluar dier atas alasan takmo bagi pacat naik kat kaki..

harap takder laa orang nak buat mcm tu lagi..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:28 pm

@jangofett wrote:
Alaa.. bukan habis satu pint pun darah tu.. teringat masa pegi endau rompin dulu (tahun 1997 kot.. tak ingat).. kita orang siap kira bekas kena gigit.. tak kurang dari 40 bekas gigitan sorang sampai dah tak kuasa nak perah tembakau.. lantak je dia nak gigit..

kalau xmo sgt kena geget, pakai laa sluar tight untuk naik beskal tu.. carik yg seluar panjang punyer.. insyaallah pacat takleh nak geget..
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:28 pm

mesti seksi kan ko pakai alfa.....
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:30 pm

@gafaro wrote:
mesti seksi kan ko pakai alfa.....

jangan laa pakai sluar tight tu jer.. pakai laa sluar lain diluarnyer.. hehehe..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:30 pm

Kejap kejap..............Aku tengah bayangkan alpha pakai seluar tu kat tengah2 hutan What a Face
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:32 pm

@alphafoxsierra wrote:
@jangofett wrote:
Alaa.. bukan habis satu pint pun darah tu.. teringat masa pegi endau rompin dulu (tahun 1997 kot.. tak ingat).. kita orang siap kira bekas kena gigit.. tak kurang dari 40 bekas gigitan sorang sampai dah tak kuasa nak perah tembakau.. lantak je dia nak gigit..

kalau xmo sgt kena geget, pakai laa sluar tight untuk naik beskal tu.. carik yg seluar panjang punyer.. insyaallah pacat takleh nak geget..

haha.. aku rasa ko belum kena penangan tiger leech lagi.. kalau setakat seluar lycra yang nipis tu sempoi je dia puncture.. lagi satu mau ingat pacat ni akan attack bukan setakat dari kaki.. ada yang dok stand by kat daun2 anytime dia buleh BANZAI kat belakang ke kat tengkuk ke.. Very Happy
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Today at 10:24 am

Back to top Go down
 
Rancangan kem survival PP yang pertama..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: