FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan kem survival PP yang pertama..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AuthorMessage
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:38 pm

@kuk wrote:
Kejap kejap..............Aku tengah bayangkan alpha pakai seluar tu kat tengah2 hutan What a Face

jangan cekik adik sudah ler yer.. hahahaha..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:39 pm

Mati adik, merana seumur hidup wa cakap lu Twisted Evil
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:40 pm

@jangofett wrote:
@alphafoxsierra wrote:
@jangofett wrote:
Alaa.. bukan habis satu pint pun darah tu.. teringat masa pegi endau rompin dulu (tahun 1997 kot.. tak ingat).. kita orang siap kira bekas kena gigit.. tak kurang dari 40 bekas gigitan sorang sampai dah tak kuasa nak perah tembakau.. lantak je dia nak gigit..

kalau xmo sgt kena geget, pakai laa sluar tight untuk naik beskal tu.. carik yg seluar panjang punyer.. insyaallah pacat takleh nak geget..

haha.. aku rasa ko belum kena penangan tiger leech lagi.. kalau setakat seluar lycra yang nipis tu sempoi je dia puncture.. lagi satu mau ingat pacat ni akan attack bukan setakat dari kaki.. ada yang dok stand by kat daun2 anytime dia buleh BANZAI kat belakang ke kat tengkuk ke.. Very Happy

yang pacat harimau berantai tu aku tak try lagik jango.. kawan aku kena kat kenyir, sampai berjanggut laa kawan aku tu nak tunggu luka dier sembuh..

pacat2 kat tempat aku bermain dulu, pacat sekolah.. gigit pun slow2 jer.. hahahaha..
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 4:44 pm

aku senang je.. setiap kali habis jungle trekking kalau banyak gigitan pacat.. on the way balik rumah.. singgah klinik.. mintak anti inflammatory jab ngan doktor.. insyallah kurang sikit la kegatalan tu... sebab aku ni kulit ada sikit sensitip.. kalu tak buat cam tu mau jadik kudis..!!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 5:09 pm

sampai skang kesan gigitan pacat tu melekat kat peha aku, tak hilang2 sejak main paintball kat uluyam lepas... aku rasa musti gigi emasnya tertinggal time aku tarik pacat tu.. nak je aku carik2 peha pakai blade,.. geram btol..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 5:49 pm

@wufi wrote:
sampai skang kesan gigitan pacat tu melekat kat peha aku, tak hilang2 sejak main paintball kat uluyam lepas... aku rasa musti gigi emasnya tertinggal time aku tarik pacat tu.. nak je aku carik2 peha pakai blade,.. geram btol..

wufi mgsa pacat paling laris kt ulu yam..
trbaik wokk!!
xD
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 5:58 pm

@alphafoxsierra wrote:
aku baca kat buku platun harimau.. ada satu part tu cerita kalau kita makan akar pokok sutun selama 14hari tanpa henti, darah kita jadik pahit pastu nyamuk, pacat tak minat nak geget kita lagik..

jom pakat tanya tuan pena celoreng.. kar pokok sutun ni mcmmana rupa dier

baru aku ingat...masa amalkan minum akar pitawali dulu sekor pacat pun taknak datang...mungkin kesan darah jadi pahit. sekarang susah nak dapat, kenalah amal minum misai kucing, tongkat ali....
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 9:55 pm

aku jarang kene pacat sbb bile nk masuk hutan atau main penbal dlm hutan aku akan spray insect repellent dulu..bukan takat pakat..nyamuk aedes atau malaria, binatang bisa mcm lipan,tebuan ke takkan dekat ngan kit sbb bau die...just precaution..aku nasehat korang pun baik guna repellent nih..utk keselamatan diri...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Nov 23, 2010 10:12 pm

@paskau_x wrote:
aku jarang kene pacat sbb bile nk masuk hutan atau main penbal dlm hutan aku akan spray insect repellent dulu..bukan takat pakat..nyamuk aedes atau malaria, binatang bisa mcm lipan,tebuan ke takkan dekat ngan kit sbb bau die...just precaution..aku nasehat korang pun baik guna repellent nih..utk keselamatan diri...

hahaha...pakat ye...pakat nie bahaya...bukan setakat darah je die sedut tp semua isi dalam die sedut sekali....wakakaka
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Wed Nov 24, 2010 12:22 am

typo error tuu..ehehee pak chat sebenarnye..ehehee
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Wed Nov 24, 2010 9:36 am

MZ: sampai sudah bekas gigitan ada lagi, camne aku nak kasi sembuh nih? tensen btol...

bila lagi paintball? hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Nov 25, 2010 2:57 am

@wufi wrote:
MZ: sampai sudah bekas gigitan ada lagi, camne aku nak kasi sembuh nih? tensen btol...

bila lagi paintball? hehe

11 ni wufi..
PV..
jom2..

kalo luka pacat/lintah ni satu ja ubt dia..
paper..
insyaallah..xdk bks suma..
tp prevention dr awal la..
dh smpai nanah2,IODIN la jwbnya..
pastikan cr yg pdih saja..
nescaya,baik 2 hr lps tu..
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Nov 25, 2010 3:16 am

Paper??? x paham.
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Nov 25, 2010 8:31 am

black paper kot?
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Nov 25, 2010 9:59 am

@wufi wrote:
MZ: sampai sudah bekas gigitan ada lagi, camne aku nak kasi sembuh nih? tensen btol...

bila lagi paintball? hehe

kasi bekam...
Back to top Go down
black
Private
Private


Posts : 69
Join date : 11/01/2010
Age : 36
Location : kl-keramat-bintulu/srwk

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Jan 04, 2011 1:26 am

ape cer plan ni? da jd crite bende laen je ni.. dah buat ke?
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Jan 04, 2011 9:08 am

Insya'Allah jadi...nanti kite akan kasi update...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Jan 04, 2011 10:35 am

@wufi wrote:
sampai skang kesan gigitan pacat tu melekat kat peha aku, tak hilang2 sejak main paintball kat uluyam lepas... aku rasa musti gigi emasnya tertinggal time aku tarik pacat tu.. nak je aku carik2 peha pakai blade,.. geram btol..

darah ko ade kualiti MS : ISO 2010...tuh sbb klu boleh nak melekat kat ko
Back to top Go down
black
Private
Private


Posts : 69
Join date : 11/01/2010
Age : 36
Location : kl-keramat-bintulu/srwk

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Tue Jan 04, 2011 11:59 am

roger paskau_X..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Wed Jan 05, 2011 12:25 am

sebut pasal pacat teringat ke sorang member tu... baik punya belek beb. hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
Rancangan kem survival PP yang pertama..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: