FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan kem survival PP yang pertama..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 6:51 pm

jika aku join for sure berat badan turun banyak....emmm alahai tapi hakikatnya mmg aku nak sangat join...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 6:55 pm

@SgtKurtz wrote:
jika aku join for sure berat badan turun banyak....emmm alahai tapi hakikatnya mmg aku nak sangat join...

jom la kurtz....insyaallah akan dilaksanakan pada tahun hadapan... tempat Paskalwood la..hehehe....aktiviti yang dicadangkan amat2 manarik sekali n for sure korang akan menyesal kalo tak ikot...hehehe
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 6:57 pm

hehe.. sebab dah ada plan dari afiq n frends pada tahun depan.. maka xyah laa kita nak buat plan baru..

cuma mungkin plan backup klu plan asal x lepas.. kot x lepas laa..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 6:59 pm

aku mmg teringin nak merasa training survival nie...hahaha
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:00 pm

nak kena tunggu tahun depan laa kurtz..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:05 pm

@alphafoxsierra wrote:
hehe.. sebab dah ada plan dari afiq n frends pada tahun depan.. maka xyah laa kita nak buat plan baru..

cuma mungkin plan backup klu plan asal x lepas.. kot x lepas laa..

plan nie terkeluar time melawat Paskalwood tempoh hari...n plan nie bukan plan aku je..tapi plan semua..so apekata kita sama2 cadangkan aktiviti yang boleh dimasukkan kat dalam nie...time bincang aritu adelah satu dua aktiviti yang nak dimasukkan tetapi aktiviti tu belum finalize lagi...n aku rasa alpha mesti pakar dalam hal nie sebab dulu selalu terlibat dengan aktiviti outdoor... hehehe....jom sama2 bagi idea...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:10 pm

@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
hehe.. sebab dah ada plan dari afiq n frends pada tahun depan.. maka xyah laa kita nak buat plan baru..

cuma mungkin plan backup klu plan asal x lepas.. kot x lepas laa..

plan nie terkeluar time melawat Paskalwood tempoh hari...n plan nie bukan plan aku je..tapi plan semua..so apekata kita sama2 cadangkan aktiviti yang boleh dimasukkan kat dalam nie...time bincang aritu adelah satu dua aktiviti yang nak dimasukkan tetapi aktiviti tu belum finalize lagi...n aku rasa alpha mesti pakar dalam hal nie sebab dulu selalu terlibat dengan aktiviti outdoor... hehehe....jom sama2 bagi idea...

aku bukan pakar laa afiq.. kalau aku pakar, mesti aku ada rancangan survival aku sendiri mcm les stroud.. hehehehehehehe..

sebaik2 nyer klu nak buat aktviti mcm ni, kita kena tgk saper peserta kita..

kalau mcm kita2 ni.. kita buat basic jer laa.. mcmana nak buat shelter.. mcmana nak kenalpasti makanan dlm hutan.. mcmana nak hidupkan api.. mcmana nak masak.. pastu kita masuk hutan utk praktik kan apa kita blaja..

tido 3hari 2malam mcm tu.. pastu kita balik.. kalau x praktik nanti apa kita blaja kita lupa mcm tu jer..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:26 pm

@alphafoxsierra wrote:
@afiq flanker wrote:
@alphafoxsierra wrote:
hehe.. sebab dah ada plan dari afiq n frends pada tahun depan.. maka xyah laa kita nak buat plan baru..

cuma mungkin plan backup klu plan asal x lepas.. kot x lepas laa..

plan nie terkeluar time melawat Paskalwood tempoh hari...n plan nie bukan plan aku je..tapi plan semua..so apekata kita sama2 cadangkan aktiviti yang boleh dimasukkan kat dalam nie...time bincang aritu adelah satu dua aktiviti yang nak dimasukkan tetapi aktiviti tu belum finalize lagi...n aku rasa alpha mesti pakar dalam hal nie sebab dulu selalu terlibat dengan aktiviti outdoor... hehehe....jom sama2 bagi idea...

aku bukan pakar laa afiq.. kalau aku pakar, mesti aku ada rancangan survival aku sendiri mcm les stroud.. hehehehehehehe..

sebaik2 nyer klu nak buat aktviti mcm ni, kita kena tgk saper peserta kita..

kalau mcm kita2 ni.. kita buat basic jer laa.. mcmana nak buat shelter.. mcmana nak kenalpasti makanan dlm hutan.. mcmana nak hidupkan api.. mcmana nak masak.. pastu kita masuk hutan utk praktik kan apa kita blaja..

tido 3hari 2malam mcm tu.. pastu kita balik.. kalau x praktik nanti apa kita blaja kita lupa mcm tu jer..

hehehe...planning memang nak buat basic la....pandu arah pon ade gak...n, ade satu la yang istimewa dalam aktiviti nie nanti...iaitu menembak
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:29 pm

yiehhhhaaaaa.. i like plan menembak tu..

xm8 ada skali x?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:33 pm

@alphafoxsierra wrote:
yiehhhhaaaaa.. i like plan menembak tu..

xm8 ada skali x?

itu diorang la tentukan...hehehe...tu pon kalo lulus la plan menembak nie....tapi diorang cakap aritu kalo request memang boleh dapat....sama2 doa la ye...hehehe..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:34 pm

@alphafoxsierra wrote:
nak kena tunggu tahun depan laa kurtz..

what everlah....aku sanggup guna cuti aku utk perkara yg berfaedah...jiwa tentera kene join...aku taknak ngaku kalah dengan syark dan ggk...hooohhh..

derang dengan badan normal boleh buat pelbagai skill dalam penbal...skill sedia ada aku terhad sbbkan lutut dan berat badan...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:38 pm

@SgtKurtz wrote:
@alphafoxsierra wrote:
nak kena tunggu tahun depan laa kurtz..

what everlah....aku sanggup guna cuti aku utk perkara yg berfaedah...jiwa tentera kene join...aku taknak ngaku kalah dengan syark dan ggk...hooohhh..

derang dengan badan normal boleh buat pelbagai skill dalam penbal...skill sedia ada aku terhad sbbkan lutut dan berat badan...

kurtz.. klu betul hang nak kurangkan berat.. aku cadangkan hang byk kan berjalan.nak pegi mana2.. jalan kaki jer..

pastu jaga makan.. kurangkan makan tapau2.. banyakkan makan rebus2 atau steam jer.. buah-buahan tu makan byk..

insya allah.. kurang sket beban tu..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:43 pm

aku juara jalan kaki berturut selama tahun 1998 - 2010 di daerah aku....lolz tak turun pun...what everlah...thanks for da advice
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 7:47 pm

advice aku ni boleh pakai sebab aktiviti berjalan dan pantang makan ni laa buat aku kurus masa kat obs dulu..

Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Thu Oct 21, 2010 9:45 pm

masukkan nama aku..
kalau masa tu aku memang xde buat apa2...

dapat la aku jumpa kalian semua...
Very Happy
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:08 am

hehehe.. cakap OBS terkenang kisah termakan lumpur.. hehehe
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:16 am

OBS itu apa? hehehe sekadar ingin tahu shj
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:19 am

Outward Bound School - Sebuah pusat latihan untuk pelbagai kepakaran dan ada sijil untuk ditauliahkan menjadi JL.

sila rujuk disini:

http://www.outwardbound.my/
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:29 am

@HelangRimba wrote:
Outward Bound School - Sebuah pusat latihan untuk pelbagai kepakaran dan ada sijil untuk ditauliahkan menjadi JL.

sila rujuk disini:

http://www.outwardbound.my/

nampaknya den akan pergi kursus iktiar hidup dulu la kot...sebab jabatan gua dah suruh seramai 2o org pergi ke kursus ni bulan 12....termasuk la nama den ni
sebagai cukupkan orang jer kot sebab unit fotoudara x sampai 10 org pun
Back to top Go down
skyline
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 444
Join date : 15/09/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:43 am

newbie Q
paskalwood tu apa?
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 9:49 am

@skyline wrote:
newbie Q
paskalwood tu apa?
tempat latihan iktiar hidup dan........ rasanyer..afiq boleh tolongjawab sebab dia dah tidoq sana...dia main pondok2...syark jadi mak
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:08 am

@skyline wrote:
newbie Q
paskalwood tu apa?

PULPAK bagi warga PASKAL.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 10:27 am

Inya'Allah dlm tahun depan..Afiq nanti proposal dah siap kasi meeting utk review atau email kat aku dulu...tp kalo boleh kite same2 select date tahun depan...
Back to top Go down
shaff
Civilian
Civilian


Posts : 11
Join date : 13/07/2010
Age : 31

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 11:39 am

wah, bleh ke orang biasa join program nih ? cam best je untuk blajo bende bende nih
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Fri Oct 22, 2010 12:07 pm

OPEN FOR ALL.....JIKA HANG ADA BERANI HANG CUBA MASUK
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan kem survival PP yang pertama..   Today at 6:22 am

Back to top Go down
 
Rancangan kem survival PP yang pertama..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: