FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:13 am



rancangan pelayaran pertama geng PP

tarikh: 25, 26, 27hb mac 2011 (jumaat, sabtu, ahad)

ongkos: RM450.00 (makan, minum, dorm dgn insurans)

aktiviti: belayar dari obs lumut hingga laa ke obs lumut balik

minimum peserta: 12 - 15 orang.. kalau setakat 8 orang.. pengsan kena kayuh kalau takder angin

maksimum peserta: 60 orang.. whaler ada 4 bijik jer.. lagi ramai, lagik best.. boleh laa kita merempit kat laut...

aku cadangkan bayaran RM450.00 ni kita kutip secara ansuran.. sebab aku pun bukan berduit sgt.. tapi kalau sikit2 kita, lama2 jadik bukit..

name list saper yg pegi skrg ni:
1. alphasix
2. paskau x
3. syark
4. ggk
5. kurtz (TBA)
6. tajau
7. rafe
8. gafaro (TBA)
9. nikman (TBA)
10. takeru (TBA)
11. kuk
12. LS
13. kudabesi


Last edited by alphafoxsierra on Mon Oct 25, 2010 7:48 pm; edited 7 times in total
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:16 am

tak pernah berwhaler nih..kalau kayak pernah la

masuk wilderness dlu pun certain group je dapat main kapal layar, paling syok tgk dorang buat capsize la
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:18 am

kita sewa la MV Mahsuri. baru bes
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:19 am

@msy_300177 wrote:
kita sewa la MV Mahsuri. baru bes

mahal mv mahsuri tu..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:20 am

@kudabesi87 wrote:
tak pernah berwhaler nih..kalau kayak pernah la

masuk wilderness dlu pun certain group je dapat main kapal layar, paling syok tgk dorang buat capsize la

kayak x best.. paling ramai berdua jer dalam kayak tu.. kalau whaler ni, boleh ramai2.. semangat kekitaan tu lagi kuat..
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:21 am

hehe MV Mahsuri mewah dowh..masa dulu Tunas Samudera buat kejap guna Mahsuri nih
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:24 am

@kudabesi87 wrote:
hehe MV Mahsuri mewah dowh..masa dulu Tunas Samudera buat kejap guna Mahsuri nih

bulan 3 ni, budak U dgn maktab cuti x?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:25 am

Budak maktab cuti ikut cuti sekolah.
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:27 am

kos untuk pelayaran ni memang tinggi sket.. lebih kurang macam 5 kali main painball.. hehehe..

tapi pengalaman ni bukan selalu.. ntah2 sekali seumur hidup.. x cayer, cuba tanya budak2 PTD.. hahahahaha..

bajet buat hari jumaat, sabtu, ahad.. so, takyahlaa nak kena amek cuti byk sgt..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:29 am

@Akmal3110 wrote:
Budak maktab cuti ikut cuti sekolah.

kalau mcm tu, boleh laa kita pegi sama2..
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:32 am

Kalau ada rezeki boleh pegi nih. Hehehe...
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:35 am

budak U biasa 1-3 nih ada kelas lg, kalau cuti pun mid term

kalau mcm unimas, uitm bulan 5-6 tu dorang cuti sem..lepas tu bulan 11-12 cuti sem lg
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:36 am

aku cadangkan duit yuran tu kita kutip ansur2.. so, xla terasa sgt nak bayar tu..

cth: sebulan seratus mcm tu
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:44 am

gitu la gayanye, kalau saya free + mampu mmg pergi. tngok la gaya sbb taun depan baru posting

kat teluk batik ke bang? pangkor pegi kat tempat hutan simpan tu syok gak. pasir dia putih
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 1:41 pm

@kudabesi87 wrote:
gitu la gayanye, kalau saya free + mampu mmg pergi. tngok la gaya sbb taun depan baru posting

kat teluk batik ke bang? pangkor pegi kat tempat hutan simpan tu syok gak. pasir dia putih

hehe.. starting point kat obs, lumut.. finishing point kat obs, lumut..

tempat2, aktiviti2.. classified..

datang dengan minda, hati dan tangan yg terbuka.. balik dengan senyuman penuh makna..

hahahahahaha..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 5:40 pm

aku ada masalah jika nak join nie;

1. aku takut laut dalam....atas2 sebab tertentu
2. lutut aku sure cram tak ingat...
3. teringin nak join namun bile memikirkan fizikal aku nie, mmg no no lah jawab nye...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 6:55 pm

@SgtKurtz wrote:
aku ada masalah jika nak join nie;

1. aku takut laut dalam....atas2 sebab tertentu
2. lutut aku sure cram tak ingat...
3. teringin nak join namun bile memikirkan fizikal aku nie, mmg no no lah jawab nye...

1. jangan masuk laut dalam.. masuk laut cetek jer.. hehehehe.. setiap orang ada dibekalkan dengan jaket keselamatan.. kalau laa kita kena bantai dengan ribut, ada bot keselamatan yg akan tunda kita ke tempat selamat.. worst case scenario, whaler tu terbalik.. ada instructor yg akan memastikan semua orang selamat.. lagipun, kawan2 kan ada... percaya kat kawan2..

2. aktiviti ni tak pakai lutut.. tapi lebih kepada bahagian atas badan.. dan kita boleh tukar2 tempat.. kalau penat, boleh tukar dgn kawan2..

3. aku pernah tgk ada yg lagik besar dari hang kurtz.. yg kaki sebelah pun ada.. bukan fizikal yg menentukan aktiviti apa yg hang x boleh buat tapi mental yg menentukan semuanyer.. badan fit tapi mental lemah tak guna jugak...



cikgu ni ada sebelah kaki jer kurtz..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 7:04 pm

khemah untuk kita nanti.. best x? kat os ni jgn harap laa dapat resort.. hehehehe..

Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:28 pm

best best
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:48 pm

dari gempurwira...

korang nak ke mana juga sebenarnya ni hehehehehe
Back to top Go down
camo37
Corporal
Corporal


Posts : 263
Join date : 14/09/2009
Age : 31
Location : klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Sun Oct 24, 2010 11:56 pm

pelayaran nie dimulakan dari mana dan destinasinya ke mana serta tujuan sebenar kita belayar??
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 8:46 am

@camo37 wrote:
pelayaran nie dimulakan dari mana dan destinasinya ke mana serta tujuan sebenar kita belayar??

pelayaran ni dari lumut sampai ke lumut jugak..

tujuan dier adalah untuk mengukuhkan ukhwah antara forumers PP dan juga untuk menguji daya ketahanan diri sendiri dalam menghadapi kesusahan dalam hidup..

amacam.. best x?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 8:52 am

@GEMPURWIRA wrote:
dari gempurwira...

korang nak ke mana juga sebenarnya ni hehehehehe

pegi jalan2 laa GW.. jom laa.. cuti sekolah tu..
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 8:56 am

@alphafoxsierra wrote:

awat ada sorg depan sorang belakang dok terkelepet bro..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 8:58 am

hehehe.. kena penangan laut yang tenang.. pengsan laa tu.. takpn dah kuar semua isi perut..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Today at 2:41 am

Back to top Go down
 
Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: