FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 8:59 am

@alphafoxsierra wrote:
@SgtKurtz wrote:
aku ada masalah jika nak join nie;

1. aku takut laut dalam....atas2 sebab tertentu
2. lutut aku sure cram tak ingat...
3. teringin nak join namun bile memikirkan fizikal aku nie, mmg no no lah jawab nye...

1. jangan masuk laut dalam.. masuk laut cetek jer.. hehehehe.. setiap orang ada dibekalkan dengan jaket keselamatan.. kalau laa kita kena bantai dengan ribut, ada bot keselamatan yg akan tunda kita ke tempat selamat.. worst case scenario, whaler tu terbalik.. ada instructor yg akan memastikan semua orang selamat.. lagipun, kawan2 kan ada... percaya kat kawan2..

2. aktiviti ni tak pakai lutut.. tapi lebih kepada bahagian atas badan.. dan kita boleh tukar2 tempat.. kalau penat, boleh tukar dgn kawan2..

3. aku pernah tgk ada yg lagik besar dari hang kurtz.. yg kaki sebelah pun ada.. bukan fizikal yg menentukan aktiviti apa yg hang x boleh buat tapi mental yg menentukan semuanyer.. badan fit tapi mental lemah tak guna jugak...



cikgu ni ada sebelah kaki jer kurtz..

1. boleh percaya ke ini? kekawan nak dipercayai? bot keselamatan ada di sisi spenjang pelayaran? sorry beb, aku fobia ngan laut dulu....

2. hurmmm....sudah pasti ke?

3. dalam gambar badan fit....jika nak operasi selamatkan pun xde masalah...aku nie badan cam batu tan je....sob sob sob, bab mengutuk diri sendiri mmg best...aku fikirkan dulu...jika ada melibatkan berkayak....aku tarik diri serta merta...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:03 am

@orangmuda wrote:
@alphafoxsierra wrote:

awat ada sorg depan sorang belakang dok terkelepet bro..

dalam gambar ini sebenarnya ada 2 org yg sudah mabuk laut....hurmmm sebenarnya kapal layar nie besar dia bagaimana?
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:03 am

aduhhh.. hak nie aku kantoi la blh hilang ingatan sat.. hee
ayaq dalam aku ada life jaket
ketaq lutut aku pakai tangan kayuh
saiz apa2 pun dlm ayaq dia terapung
mai mabuk hampeh apa2 satu dr kat ats pun aku x boleh guna... Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:08 am

@orangmuda wrote:
aduhhh.. hak nie aku kantoi la blh hilang ingatan sat.. hee
ayaq dalam aku ada life jaket
ketaq lutut aku pakai tangan kayuh
saiz apa2 pun dlm ayaq dia terapung
mai mabuk hampeh apa2 satu dr kat ats pun aku x boleh guna... Very Happy

hahahahaha.. mental jer semua tu.. kalau xmo mabuk, byk cara boleh kita buat..

x cayer, cuba hang tanya otai2 navy kat sini.. hahahahahaha..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:13 am

@SgtKurtz wrote:
@orangmuda wrote:
@alphafoxsierra wrote:

awat ada sorg depan sorang belakang dok terkelepet bro..

dalam gambar ini sebenarnya ada 2 org yg sudah mabuk laut....hurmmm sebenarnya kapal layar nie besar dia bagaimana?

jurulatih yg pakai lifejaket kaler ungu tu tinggi dier 5kaki 7inci mcm tu.. so, rasa2 nyer besar mana whaler nie kurtz.. hehehehehe..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:17 am

hoo..best ni alpha...aku in. ko setkan la tarikh nanti kitorang bole plan..cuti ke bajet ker..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:20 am

@paskau_x wrote:
hoo..best ni alpha...aku in. ko setkan la tarikh nanti kitorang bole plan..cuti ke bajet ker..

bulan 3 bila hang free paskau? hang ni major player jugak.. kalau xder, kureng laa whaler tu nanti.. hehehehehe..
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:21 am

@alphafoxsierra wrote:
@orangmuda wrote:
aduhhh.. hak nie aku kantoi la blh hilang ingatan sat.. hee
ayaq dalam aku ada life jaket
ketaq lutut aku pakai tangan kayuh
saiz apa2 pun dlm ayaq dia terapung
mai mabuk hampeh apa2 satu dr kat ats pun aku x boleh guna... Very Happy

hahahahaha.. mental jer semua tu.. kalau xmo mabuk, byk cara boleh kita buat..

x cayer, cuba hang tanya otai2 navy kat sini.. hahahahahaha..

Apa cara-cara tak nak mabuk laut Bro.? Yang aku tau satu jer... kalau mabuk laut terjun dalam laut gerenti lepas tue hilang. Nie dive instructor aku dulu yang ajar. Memang berkesan bagi akulah.
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:28 am

@Tajau wrote:
@alphafoxsierra wrote:
@orangmuda wrote:
aduhhh.. hak nie aku kantoi la blh hilang ingatan sat.. hee
ayaq dalam aku ada life jaket
ketaq lutut aku pakai tangan kayuh
saiz apa2 pun dlm ayaq dia terapung
mai mabuk hampeh apa2 satu dr kat ats pun aku x boleh guna... Very Happy

hahahahaha.. mental jer semua tu.. kalau xmo mabuk, byk cara boleh kita buat..

x cayer, cuba hang tanya otai2 navy kat sini.. hahahahahaha..

Apa cara-cara tak nak mabuk laut Bro.? Yang aku tau satu jer... kalau mabuk laut terjun dalam laut gerenti lepas tue hilang. Nie dive instructor aku dulu yang ajar. Memang berkesan bagi akulah.

hahaha.. itu yg paling utama laa.. tapi larat ker asyik nak terjun laut jer..

cara yg aku guna dan berkesan:
1. tengok sesuatu yg x bergerak.. cth: pulau.. tgk jer pulau tu.. jangan layan lambungan laut tu..
2. makan benda yg masam2.. untuk menghilangkan ngantuk dan juga mengelakkan otak kita dari melayan lungan laut tu..
3. letak sesuatu belakang telinga kita.. kat belakang telinga kita ada satu pressure point yg mana kalau kita tekan, kita tak mabuk laut.. yg ni paling jarang aku buat..
4. buat kerja.. xder keje, carik keje.. xder keje sgt, hang nyanyi ker, buat pantun ker, mengait ker.. janji jgn melayan lambungan laut..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:31 am

@alphafoxsierra wrote:
@paskau_x wrote:
hoo..best ni alpha...aku in. ko setkan la tarikh nanti kitorang bole plan..cuti ke bajet ker..

bulan 3 bila hang free paskau? hang ni major player jugak.. kalau xder, kureng laa whaler tu nanti.. hehehehehe..

tu la hang set satu tarikh, pastu nanti aku book la date tu..so far bln 3 takder plan lg..cantik la tu..aku nak join..tak pernah merase,selagi kudrat aku masih mampu lg nih ehehee...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:33 am

aku join yer Smile..best idea nie...mencabar minda dan fizikal Smile
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:35 am

@paskau_x wrote:
@alphafoxsierra wrote:
@paskau_x wrote:
hoo..best ni alpha...aku in. ko setkan la tarikh nanti kitorang bole plan..cuti ke bajet ker..

bulan 3 bila hang free paskau? hang ni major player jugak.. kalau xder, kureng laa whaler tu nanti.. hehehehehe..

tu la hang set satu tarikh, pastu nanti aku book la date tu..so far bln 3 takder plan lg..cantik la tu..aku nak join..tak pernah merase,selagi kudrat aku masih mampu lg nih ehehee...

hang muda lagi laa paskau.. bunyik mcm tua sgt jer.. chaitt..
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:36 am

weiiiiii best woo idea nie.... manalah tau time nie aku kat KL, gerenti ikut punyer cheers
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:41 am

weyh...bln 3 ku di kapal...wat laa bln 12 ke...11 ke....

NI MCM...leh la ku ajar skit2 ilmu mendayung whalers nih plus skit ilmu navigasi.....ngahahhaa


siap korang...

OARS...!!!!
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:41 am

set la date alpha..pastu sesape yg berminat dah boleh buat kutu dah eheheee...aku rase kite buka jgk la kat org luar..kalo ade kekawan nk join gak..sambil tu bole promote forum kite nie...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:44 am

25,26,27hb bulan 3 ok x?

skrg ni minimum kita kena ada atleast 12orang.. kalau setakat 8orang jer.. pengsan kita nak mengayuh whaler tu kalau takder angin... hhahahahaha..

Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:46 am

@ikansadinmknorang wrote:
weyh...bln 3 ku di kapal...wat laa bln 12 ke...11 ke....

NI MCM...leh la ku ajar skit2 ilmu mendayung whalers nih plus skit ilmu navigasi.....ngahahhaa


siap korang...

OARS...!!!!

okay ikan sardin, biar kitorang main main dulu..nanti kome blk kite buat lg laa..kalo nk tunggu hang blk..stim nk mendayung pun dah hilang eheheee...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:47 am

@ikansadinmknorang wrote:
weyh...bln 3 ku di kapal...wat laa bln 12 ke...11 ke....

NI MCM...leh la ku ajar skit2 ilmu mendayung whalers nih plus skit ilmu navigasi.....ngahahhaa


siap korang...

OARS...!!!!

akhir tahun nie aku full dengan aktiviti keluarga.. tahun depan baru schedule clear..
sadin, kalau kitorg xlarat nak mengayuh, hang dtg tow kitorg laaa..

nanti aku pasang beacon kat main mast dier.. hahahahaha..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:48 am

@Tajau wrote:
weiiiiii best woo idea nie.... manalah tau time nie aku kat KL, gerenti ikut punyer cheers

takper, nanti time hang konvo, aku kidnap hang..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:49 am

@alphafoxsierra wrote:
25,26,27hb bulan 3 ok x?

skrg ni minimum kita kena ada atleast 12orang.. kalau setakat 8orang jer.. pengsan kita nak mengayuh whaler tu kalau takder angin... hhahahahaha..


ape kate 4,5,6 bln 3?
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:49 am

@alphafoxsierra wrote:
@Tajau wrote:
weiiiiii best woo idea nie.... manalah tau time nie aku kat KL, gerenti ikut punyer cheers

takper, nanti time hang konvo, aku kidnap hang..

Aku yang kena kinap ker, ex-student aku yang kena kidnap? hehehe Laughing
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:50 am

ini mcm...ku nk merajuk laa....taun depan ku konfirm kt kapal....so mmg xde chance nk join...

ujung taun nih...mmg cuti...aiseh...

xmo tow laa...xmo..xmo...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:51 am

Berapa bajet untuk seorang join aktiviti ni alpha?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:55 am


tajau: err.. bukan hang yg konvo ker? alah, kidnap dua2 laa.. senang criter

sadin: ala merajuk pulak junior aku nie.. jgn buat malu org manjung weh.. dah tua2 ni nak majuk lagik.. hehehehe..

kuk: RM450.00.. aku nak cadangkan duit tu kita collect sket2 start dari bulan nie.. jadi, tak laa terasa sgt bila dtg bulan 3 nanti
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 9:59 am

@ikansadinmknorang wrote:
ini mcm...ku nk merajuk laa....taun depan ku konfirm kt kapal....so mmg xde chance nk join...

ujung taun nih...mmg cuti...aiseh...

xmo tow laa...xmo..xmo...

hang bile cuti?

KUK: Moh ler kiter belayar...asyik duk darat jerr eheheee..
Alpha: 450 tu selain dpt pendayung,jacket..pastu ape lg?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: