FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:01 am

ikut plan x rasmi...bln 11....

kat lumut tuh...depan umah je...rugi le x leh join...huhuhu....
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:03 am

@paskau_x wrote:
@ikansadinmknorang wrote:
ini mcm...ku nk merajuk laa....taun depan ku konfirm kt kapal....so mmg xde chance nk join...

ujung taun nih...mmg cuti...aiseh...

xmo tow laa...xmo..xmo...

hang bile cuti?

KUK: Moh ler kiter belayar...asyik duk darat jerr eheheee..
Alpha: 450 tu selain dpt pendayung,jacket..pastu ape lg?

450 tu dapat makan, minum, dorm utk kita tido semlm, insurans, jurulatih, ilmu mendayung/belayar, khemah nak tido, whaler, "motherboat" tunda kita kalo kita kena ribut, penayung, jaket keselamatan, pinggan mangkuk, cawan, periuk belanga dll...

pendek kata, kita dtg sana bawak pakaian kita jer.. yg lain akan diberikan sampai nyer kita kat sana..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:05 am

baru bukak thread ni...ingat kot dapat belayar cam azhar mansor tu...untung2 dapat datuk hehe Very Happy
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:07 am

hermm berbaloi...dan yg paling berharga adalah "PENGALAMAN" mcm ikansarding dah toksah citer la taraf ilmu die..tp kalo die ade bole la turunkan ilmu ehehee..
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:09 am

@alphafoxsierra wrote:
25,26,27hb bulan 3 ok x?

skrg ni minimum kita kena ada atleast 12orang.. kalau setakat 8orang jer.. pengsan kita nak mengayuh whaler tu kalau takder angin... hhahahahaha..


aku nak join ble?????tp jd juragan je.....tunjuk arah port or stbd je....hehheheh.... What a Face
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:13 am

epal..ko tak takut nanti hitam?whaler tu bkn mcm bot nk jln2 kat tioman ehehee die mcm bot lanun br turun dr kapal nk mendayung ker pantai...mau kaa?eheheee
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:16 am

kiva: join laa.. bukan jauh pun penang dgn lumut tu..

paskau: betul tu.. pengalaman yg penting.. bukan semua orang buleh dapat naik whaler nie.. siap jalan2 pangkor lagi.. opppsss.. tercakap laa pulak plan program..

apple: buleh jer join apple.. tadak hal lah.. nak tolong kayuh 8 jam berturut2 pun boleh..

kawan2, aku dah update kat page 1.. saper yg berminat, boleh laa bagi nama..

haa, internet aku slow sangat2 hari ni.. harap jangan marah yer kalau aku lambat reply
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:17 am

siap sunburn lagi kak ooi....

bayangkan kulit mengelupas,pedih dan sakit tak boleh pakai makeup...

pompuan tugasnya menunggu ketibaan kami di lokasi pendaratan dan memberikan semangat pada kaum lelaki yang keletihan.


Last edited by gafaro on Mon Oct 25, 2010 10:24 am; edited 3 times in total
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:20 am

paskau: kalau takut hitam, pakai laa burqa.. tapi aku takut nanti kapal navy tahan whaler kita jer.. mintak pasport.. dia suspek kita ni pelarian afghanistan.. hahahahaha..

gafaro: amboi.. tinggi sungguh angan2 hang.. kalau apple join, aku nak suruh dier masak nasik pakai kayu api.. kalau hangit... hahahahahahahahaha.. sendiri mau ingat laaa apple
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:20 am

alpha ko letak name ggk ngan syark...
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:25 am


secara tidak langsung kaum lelaki akan berkata dalam hati `sayang jugak korang kat aku'....


ini untuk kebaikan semua,alpha.Tiada niat aku ingin membolot semuanya dari kalian...sesungguhnya perkongsian dalam hal begini dapat mengeratkan silatturahim antara kita semua...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:33 am

paskau: aku dah update..

gafaro: hang nie.. aku no comment.. hehehehehe..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:46 am

aku benda2 melibatkan laut ni fobia sket...huhu

(aku bukan reti berenang pun) Razz

...pasal tu tak jadi navy hehe Laughing
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:49 am

@generalkiva wrote:
aku benda2 melibatkan laut ni fobia sket...huhu

(aku bukan reti berenang pun) Razz

...pasal tu tak jadi navy hehe Laughing

ala kiva.. hang ada lifejacket.. boleh terapung sampai 48jam.. takkan laa kitorang ni kejam sgt nak bhang terapung sampai 48jam kot..

mental semua tu kiva.. aku dulu lagik teruk.. mula2 masa jadi jurulatih, aku pun xleh berenang..
mcmmana jurulatih xleh berenang tapi bawak budak2 pegi laut..

tapi aku kuatkan mental, tolak tepi fikir pasal ikan jaws, jellyfish semua tu.. alhamdulillah, boleh berenang skrg..



Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:51 am

@alphafoxsierra wrote:
khemah untuk kita nanti.. best x? kat os ni jgn harap laa dapat resort.. hehehehe..


waaah....ini dah kira penginapan 3 bintang..., mmg berminat nk join. aku confirm balik nanti psl nak budget sket
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:53 am

@alphafoxsierra wrote:

tajau: err.. bukan hang yg konvo ker? alah, kidnap dua2 laa.. senang criter

sadin: ala merajuk pulak junior aku nie.. jgn buat malu org manjung weh.. dah tua2 ni nak majuk lagik.. hehehehe..

kuk: RM450.00.. aku nak cadangkan duit tu kita collect sket2 start dari bulan nie.. jadi, tak laa terasa sgt bila dtg bulan 3 nanti

ye laa bro...collect sikit2 bagus jgak tu...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:57 am

alpha

aku nyer status - TBA
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 10:58 am

rafe.. kita kutip sket2 dulu.. bulan ni bayar RM50 - RM100 mcm tu..

sikit2, lama2 jadi bukit.. Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:00 am

@SgtKurtz wrote:
alpha

aku nyer status - TBA

kurtz, walaupun status hang TBA, kalau buleh, simpan duit sket2..

dan kalau boleh, confirm kan status hang sebelum habis tahun nie..

sebab aku ingat nak bukak utk orang luar jugak..

buleh laa berkayuh/belayar dengan awek2 (kalau ada laa)..
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:10 am

@alphafoxsierra wrote:
rafe.. kita kutip sket2 dulu.. bulan ni bayar RM50 - RM100 mcm tu..

sikit2, lama2 jadi bukit.. Very Happy

ok alpha..buat pengumuman bila nak collect nanti
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:12 am

aku ingat 1hb nanti buat pengumuman tu.. so siap2 kan laa duit tu yek..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:27 am

@alphafoxsierra wrote:
@SgtKurtz wrote:
alpha

aku nyer status - TBA

kurtz, walaupun status hang TBA, kalau buleh, simpan duit sket2..

dan kalau boleh, confirm kan status hang sebelum habis tahun nie..

sebab aku ingat nak bukak utk orang luar jugak..

buleh laa berkayuh/belayar dengan awek2 (kalau ada laa)..

antara bulan 11 dan 12 nnt aku re-confirm status..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:30 am

wokeh kurtz..
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:35 am

kurtz folo ke?

jadi kalau pelayaran ni jadik kita naik sampan ke bot pancong?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Mon Oct 25, 2010 11:36 am

@gafaro wrote:
kurtz folo ke?

jadi kalau pelayaran ni jadik kita naik sampan ke bot pancong?

tgk page 1.. ada gambar dier.. hang nak ikut ker gafaro?

kalau nak ikut, aku letak nama hang..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP   Today at 11:55 am

Back to top Go down
 
Rancangan untuk pelayaran pertama geng PP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: