FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Ships, Aircraft Carriers and Submarines

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 7:06 pm

CVN 69 USS Dwight D. Eisenhower (Ike)



ini adalah official patch utk aircraft carrier ni. kalau tak silap, patch ni digunakan semasa enduring freedom campaign.















** ini adalah model aircraft carrier (1:700) yg pertama berada dalam inventori aku. model yg kedua bakal menyusul, CVN 74.
** yg bestnya, aku berjaya memiliki patch aircraft carrier ni semasa tour aku kat seoul.
** ini adalah hasil seni brot naza. memang puas hati dgn kerja teliti beliau. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 7:40 pm

nie aircraft carrier yang baru siap aritukan..... bro naza punye keje memang bagus...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 7:52 pm

@afiq flanker wrote:
nie aircraft carrier yang baru siap aritukan..... bro naza punye keje memang bagus...

bukan yg baru siap hari tu. itu CVN 68, USS NIMITZ. kadiax yg punya tu. kedua-dua aircraft carrier tu memang hampir sama.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 9:12 pm

aku x nk tgk thread ni lagi dah...nanti aku sakit hati..hahah cemburu tgk koleksi korg sumer.. Sad

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 9:19 pm

Admin wrote:
aku x nk tgk thread ni lagi dah...nanti aku sakit hati..hahah cemburu tgk koleksi korg sumer.. Sad

ala admin... ko punya koleksi lagi brutal. kat kl saja dah ada 1/3. kalau kat planet tatooine tu ada lagi 2/3. kalau line up koleksi aku dgn ko punya admin, sure kalah 3-4 tiang lampu. heh heh heh... Razz

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 9:42 pm

trooper_knife wrote:
@afiq flanker wrote:
nie aircraft carrier yang baru siap aritukan..... bro naza punye keje memang bagus...

bukan yg baru siap hari tu. itu CVN 68, USS NIMITZ. kadiax yg punya tu. kedua-dua aircraft carrier tu memang hampir sama.

owh... tq2 for the information
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 9:43 pm

Admin wrote:
aku x nk tgk thread ni lagi dah...nanti aku sakit hati..hahah cemburu tgk koleksi korg sumer.. Sad


ape susah2... angkat je satu... habis cite... huhu
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 9:52 pm

@afiq flanker wrote:
Admin wrote:
aku x nk tgk thread ni lagi dah...nanti aku sakit hati..hahah cemburu tgk koleksi korg sumer.. Sad


ape susah2... angkat je satu... habis cite... huhu

sokong-sokong. apa lagi admin, sambar 1. rugi tak ada dlm koleksi admin tu. Laughing

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 10:07 pm

aaahaha dah ada yg start racun ni..ni yg aku lemah ni..segan plak komen2 kat ruangan kelab ekslusif koleksi org kaya ni..haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Nov 13, 2009 10:20 pm

trooper_knife wrote:
@afiq flanker wrote:
Admin wrote:
aku x nk tgk thread ni lagi dah...nanti aku sakit hati..hahah cemburu tgk koleksi korg sumer.. Sad


ape susah2... angkat je satu... habis cite... huhu

sokong-sokong. apa lagi admin, sambar 1. rugi tak ada dlm koleksi admin tu. Laughing


tengok.... dah ade yang sokong... takkan nak tunggu 2/3 sokongan baru nk angkat... hihi..( jgn marah admin )

by the way... brape harga nie
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Sat Nov 14, 2009 9:45 am

bab harga ni aku agak keberatan nak ceritakan kat sini. sebab nanti ada warga lain yg akan persoalkan kenapa sanggup spend RM yg begitu banyak pulak. tapi utk tak menghampakan permintaan saudara, aku bagi info sikit.

harga?? bergantung kpd kehendak kita sendiri. kalau basic kit saja, harga dia tak cecah RM300 (harga kitt sahaja). tapi bila ada tambahan +++, tu yang akan membuatkan harga dia melambung hampir mencecah RM1000. (complete dpd kitt, additional accessories sehinggalah kpd glass model casing)

tolong jgn pertikaikan kenapa aku sanggup spend RM yg begitu banyak hanya untuk sebuah model 1:700 tu. pada aku, why not kita spend RM utk benda yg kita minat lebih2 lagi ia sangat berbaloi dgn hasil seni yg halus dan ketelitian model itu dibina. hanya jauhari sahaja yg dapat mengenal manikam.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Tue Nov 24, 2009 3:29 pm



berkuasa nuklear ni...but not are scorpene

Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Nov 25, 2009 8:42 pm

cayalah kadiax... bila beli submarine ni?? ada submarine apa lagi??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Mon Feb 22, 2010 11:03 pm

trooper_knife wrote:
CVN 69 USS Dwight D. Eisenhower (Ike)



ini adalah official patch utk aircraft carrier ni. kalau tak silap, patch ni digunakan semasa enduring freedom campaign.















** ini adalah model aircraft carrier (1:700) yg pertama berada dalam inventori aku. model yg kedua bakal menyusul, CVN 74.
** yg bestnya, aku berjaya memiliki patch aircraft carrier ni semasa tour aku kat seoul.
** ini adalah hasil seni brot naza. memang puas hati dgn kerja teliti beliau. Very Happy

Pandai betul la Naza ni, 1:700 ni bukan 1:350...Halus2 mcm ni pun boleh details ni.
Teknoloji air tu mmg menghairahkan..siap ada buih2..mmg patut la knife harga tuh.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Mon Feb 22, 2010 11:07 pm

berbaloi baloi....tabik spring la bro naza
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Mon Feb 22, 2010 11:11 pm

@kadiax_best wrote:


berkuasa nuklear ni...but not are scorpene


Cute laa sub ni....tak tahan aku, weekend..on the way to Pudu dan jln Kenanga..hehehe
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Mon Feb 22, 2010 11:54 pm

Bro, ada lebih tak? Razz
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 4:55 pm

@kuk wrote:
Bro, ada lebih tak? Razz

hheeheheh only one Evil or Very Mad Twisted Evil
Back to top Go down
kudusian
Specialist
Specialist


Posts : 179
Join date : 28/12/2009
Age : 29
Location : cheras

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 5:24 pm

beli kat mana kadiax?
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 5:32 pm

@kudusian wrote:
beli kat mana kadiax?

kat member gak......nanti aku tolong tgk kalau ada model submarine yg la...nohhh
Back to top Go down
kudusian
Specialist
Specialist


Posts : 179
Join date : 28/12/2009
Age : 29
Location : cheras

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 5:34 pm

kalau ada yang berkos rendah bagi tau ye Embarassed
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 9:39 pm

@kudusian wrote:
kalau ada yang berkos rendah bagi tau ye Embarassed

klau tak silap aku, model submarine jepun tu harga dia below RM30. dulu lah aku ada ternampak kat TUDM passing out ceremony, ipoh. tak kisah comrade, aku dulu pun mula dgn koleksi yg harga murah2. aircraft 1:144 minat tak??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Wed Feb 24, 2010 9:43 pm

@von wrote:
Pandai betul la Naza ni, 1:700 ni bukan 1:350...Halus2 mcm ni pun boleh details ni.
Teknoloji air tu mmg menghairahkan..siap ada buih2..mmg patut la knife harga tuh.

tu lah pasal von. kadang2 tu, bila kita nak kan kepuasan hati, terpaksalah melabur lebih sikit. hehehe.... ni tgh tunggu CVN 74 pulak. harap2, hasilnya lebih mantap dpd CVN 69 ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Mar 05, 2010 1:15 am

trooper_knife wrote:
@von wrote:
Pandai betul la Naza ni, 1:700 ni bukan 1:350...Halus2 mcm ni pun boleh details ni.
Teknoloji air tu mmg menghairahkan..siap ada buih2..mmg patut la knife harga tuh.

tu lah pasal von. kadang2 tu, bila kita nak kan kepuasan hati, terpaksalah melabur lebih sikit. hehehe.... ni tgh tunggu CVN 74 pulak. harap2, hasilnya lebih mantap dpd CVN 69 ni.

Kita tunggu CVN 74 dgn setianya....hehehe
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Fri Mar 05, 2010 10:54 am

trooper_knife wrote:
@kudusian wrote:
kalau ada yang berkos rendah bagi tau ye Embarassed

klau tak silap aku, model submarine jepun tu harga dia below RM30. dulu lah aku ada ternampak kat TUDM passing out ceremony, ipoh. tak kisah comrade, aku dulu pun mula dgn koleksi yg harga murah2. aircraft 1:144 minat tak??

trooper...
aku ada mig29 & su27 1:144 tapi 2-2 KiV hehehehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ships, Aircraft Carriers and Submarines   Today at 11:53 am

Back to top Go down
 
Ships, Aircraft Carriers and Submarines
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: