FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

  ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
medic
Civilian
Civilian


Posts : 22
Join date : 28/11/2010
Age : 48

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 11:45 am

@applemints wrote:
welcome tuan medic.....nnt byk persoalan pasal dunia perubatan sy ble refer ngan tuan erk.... Smile

Insyallah saya akn cuba bagi jawapan yg termampu coz dh hmpir 2 tahun sya dh tinggalkan bidang ni ...sebagai seorang anggota Pembantu Perubatan atau Paramedic....kami hanya di ajar tidak smpai level Pegawai Perubatan ..skit skit bley...insyallah.. Very Happy
Back to top Go down
http://www.wangpasarmalam.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:10 pm

@medic wrote:
@syark the ghost wrote:
selamat datang tuan ke PP... Very Happy..blh TTS tak nnt

TTS ..bley x da masalah.....tapi lepas takat Green belt je hu hu hu...masa zaman tu sapa ug tak kenal Mat Torok....hu hu hu Laughing

TTS disini bermaksud Teh Tarik Session.... Jumpa, lepak dan sembang2 di warong kopi....

Pepun selamat datang medic.... Ang Doktor ke "Bomoh"? Smile

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
medic
Civilian
Civilian


Posts : 22
Join date : 28/11/2010
Age : 48

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:17 pm

@Mejarbee wrote:
@medic wrote:
@syark the ghost wrote:
selamat datang tuan ke PP... Very Happy..blh TTS tak nnt

TTS ..bley x da masalah.....tapi lepas takat Green belt je hu hu hu...masa zaman tu sapa ug tak kenal Mat Torok....hu hu hu Laughing

TTS disini bermaksud Teh Tarik Session.... Jumpa, lepak dan sembang2 di warong kopi....

Pepun selamat datang medic.... Ang Doktor ke "Bomoh"? Smile

Hu hu hu Laughing ingat kan Tempur Tanpa Senjata..hu hu hu..Sume bley..nk bomoh pun bley ..nak jadi Doktor pun bley..mana hang nak....hu hu hu....dalam awam kita kena buang sifat sebagai pemerintah...huhu hu...coz jgn terbawak bawak perangai cam dlm askar..nanti tak kemana kita belh pergi hu hu hu
Back to top Go down
http://www.wangpasarmalam.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:30 pm

hohohoho..... Kena tengok tempat jugak.... Pengalaman memerintah/mentadbir cara lojistik sebenarnya banyk diperlukan di luar sini.

Sebagai contoh, kes banjir di perlis yg lepas, "suara" saya amat dihargai oleh JKK kawasan saya sbb cara saya "perintah" mereka dlm operasi menolong dan menbahagikan bantuan.... Itulah "hadiah" tentera yg amat bernilai pada saya... Depa kerja ikut stail siapa cepat dia dapat dn nk lepaskan diri sendiri dulu...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:46 pm

@Mejarbee wrote:
hohohoho..... Kena tengok tempat jugak.... Pengalaman memerintah/mentadbir cara lojistik sebenarnya banyk diperlukan di luar sini.

Sebagai contoh, kes banjir di perlis yg lepas, "suara" saya amat dihargai oleh JKK kawasan saya sbb cara saya "perintah" mereka dlm operasi menolong dan menbahagikan bantuan.... Itulah "hadiah" tentera yg amat bernilai pada saya... Depa kerja ikut stail siapa cepat dia dapat dn nk lepaskan diri sendiri dulu...
Bila mej nak bertanding kawasan sy? sy mesti piley lol!
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:50 pm

Malas lah wa nk masok politik..... huhuhuhu

Buat model full-time lagi syiok!!!! Xde nk kena marah dan x perlu nk marah orang... hohohohoho

Bila ang nk balik kangaq lg?

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 12:52 pm

@Mejarbee wrote:
Malas lah wa nk masok politik..... huhuhuhu

Buat model full-time lagi syiok!!!! Xde nk kena marah dan x perlu nk marah orang... hohohohoho

Bila ang nk balik kangaq lg?
haha...betul...buat commission built best...masyuk pun ada Very Happy

...taktau lagi mej... sebab ramai orang tengah cuti...kena cover ...huhu

Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 1:27 pm

need medic! hehe. welcome. cheers
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 1:33 pm

teringat citer si medic eugene dalam citer band Of Brothers..bila time pertempuran dialah satu-satunya anggota yg tak pegang senjata pasal dia nak bekejar ke sana sini yg dok jerit MEDIC !!! MEDICC!!!..........
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 1:35 pm

mr medic..betul ke org kata selsema tak de ubat....ubat yg doktor bg tu act untuk bg kita ngantuk spy kita ble rehatkan diri......2nd....ada yg sy dengar ubat di HAT or RSAT lbe baik kualitinya drpd ubat2 dihospital2 awam lain....supplier berbeza ke???
Back to top Go down
zullars
Civilian
Civilian


Posts : 10
Join date : 26/11/2010
Age : 33

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 1:35 pm

Salam, saya baru di sini. Semoga dapat berkongsi pengalaman dan juga informasi. Tq
Back to top Go down
medic
Civilian
Civilian


Posts : 22
Join date : 28/11/2010
Age : 48

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 3:46 pm

@applemints wrote:
mr medic..betul ke org kata selsema tak de ubat....ubat yg doktor bg tu act untuk bg kita ngantuk spy kita ble rehatkan diri......2nd....ada yg sy dengar ubat di HAT or RSAT lbe baik kualitinya drpd ubat2 dihospital2 awam lain....supplier berbeza ke???

Hu hu hu...ceta pasal ubat ni macam macam kita dgr, cuba awk buat perbandingan antara klinik swasta dan kerajaan pa perbezaanya..kenapa bila pegi kerajaan ambik ubat lambat baik tapi swasta cepat...cuba fikir secara positif....

Sya akan jawab soklan awk nanti....sya nk tengok cam mana pendapat org awam dlm soal ni...
Back to top Go down
http://www.wangpasarmalam.com
medic
Civilian
Civilian


Posts : 22
Join date : 28/11/2010
Age : 48

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 3:49 pm

@Mejarbee wrote:
hohohoho..... Kena tengok tempat jugak.... Pengalaman memerintah/mentadbir cara lojistik sebenarnya banyk diperlukan di luar sini.

Sebagai contoh, kes banjir di perlis yg lepas, "suara" saya amat dihargai oleh JKK kawasan saya sbb cara saya "perintah" mereka dlm operasi menolong dan menbahagikan bantuan.... Itulah "hadiah" tentera yg amat bernilai pada saya... Depa kerja ikut stail siapa cepat dia dapat dn nk lepaskan diri sendiri dulu...

Ho ho ho....sifat yg dh x bleh nk ubah hu hu hu....tak kemana kita bro...hu hu...saya dh terlibat dlm dunia perniagaan selama 15 tahun dan dh wat benda ni masa dlm service lagi....tak kema kita ...percaya lah kata kata sya.....hanya sekadar pandangan ...dunia awam x sama cm tentera...kalau wat cm tu alamt la Biz sya bungkus hu hu hu
Back to top Go down
http://www.wangpasarmalam.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 4:12 pm

Tu yg saya kata kena tengok tempat...



_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 4:31 pm

@medic wrote:
@applemints wrote:
mr medic..betul ke org kata selsema tak de ubat....ubat yg doktor bg tu act untuk bg kita ngantuk spy kita ble rehatkan diri......2nd....ada yg sy dengar ubat di HAT or RSAT lbe baik kualitinya drpd ubat2 dihospital2 awam lain....supplier berbeza ke???

Hu hu hu...ceta pasal ubat ni macam macam kita dgr, cuba awk buat perbandingan antara klinik swasta dan kerajaan pa perbezaanya..kenapa bila pegi kerajaan ambik ubat lambat baik tapi swasta cepat...cuba fikir secara positif....

Sya akan jawab soklan awk nanti....sya nk tengok cam mana pendapat org awam dlm soal ni...

pada pengalaman sy...ada peg farmasi KKM kata ubat yg dibekalkan di hospital awam yg gred rendah...berbeza di hospital swasta...even jenama sama tapi kualiti rendah....apa yg jd persoalan nape di HAT ubat2nye sama standard dgn ubat di hospital swasta sedangkan HAT n hospital awam sama2 dari entiti kerajaan.... Question
Back to top Go down
joewings
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1244
Join date : 28/12/2009
Age : 36
Location : Uniform-Tango-Hotel-Mike, Bravo Papa.

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 4:46 pm

Huhuhu..selamat datang Tuan Medic...bolehlah cadang bukak satu thread kesihatan nanti.....
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 4:57 pm

adeh...hari ni rasa nak tumbang ja... pasal darah ke? tengah duduk pun rasa nak tumbang ...tetiba je Sad

MEDIC!
Back to top Go down
muneerghoz
Civilian
Civilian


Posts : 1
Join date : 28/11/2010
Age : 27
Location : Alor Setar

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 5:04 pm

assalamualaikum dan salam sejahtera
saye budak baru ni..
harap sila tunjuk ajar..
tegur apa2 yg salah..
tq
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 5:09 pm

Bro medic, boleh ceritakan serba sedikit pengalaman pertempuran jika ada?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 5:10 pm

Selamat datang dan selamat berforum kepada semua ahli baru.
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 5:25 pm


selamat datang dan selamat berforum ke alam kegilaan..semuanya tentang kegilaan..

kegilaan pada alam ketenteraan dan yg berkaitan dengannya....

jangan risau kegilaan ini harus ada sebab ia tanda kita sayang negara..
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 6:22 pm

@applemints wrote:
@medic wrote:
@applemints wrote:
mr medic..betul ke org kata selsema tak de ubat....ubat yg doktor bg tu act untuk bg kita ngantuk spy kita ble rehatkan diri......2nd....ada yg sy dengar ubat di HAT or RSAT lbe baik kualitinya drpd ubat2 dihospital2 awam lain....supplier berbeza ke???

Hu hu hu...ceta pasal ubat ni macam macam kita dgr, cuba awk buat perbandingan antara klinik swasta dan kerajaan pa perbezaanya..kenapa bila pegi kerajaan ambik ubat lambat baik tapi swasta cepat...cuba fikir secara positif....

Sya akan jawab soklan awk nanti....sya nk tengok cam mana pendapat org awam dlm soal ni...

pada pengalaman sy...ada peg farmasi KKM kata ubat yg dibekalkan di hospital awam yg gred rendah...berbeza di hospital swasta...even jenama sama tapi kualiti rendah....apa yg jd persoalan nape di HAT ubat2nye sama standard dgn ubat di hospital swasta sedangkan HAT n hospital awam sama2 dari entiti kerajaan.... Question

oh ye ke...saya ingat hospital kerajaan kasi yg dos rendah sikit. klinik swasta punya dos tinggi tu yang baik cepat
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 6:28 pm

@medic wrote:
@alphafoxsierra wrote:
wah.. bagus nyer..

boleh laa buat refresher course dgn tuan.. lama2 buleh lupa kalau tak asah balik..

boleh ker tuan?

Tak faham maksud tuan..nak refresh pe tu..subject medical ke..adakah tuan sekarang masih berkhidmat lagi...

maaf laa tuan lambat reply.. banyak keje hari nie..

saya tak berkhidmat dgn tentera tapi saya pernah bekerja dibidang pendidikan yg memerlukan saya masuk hutan dan belajar basic medic..

skrg ni dah tak keje tu lagi, sebab tu saya dah start lupa2 pasal bab medic nie.. orang kata kalau nak berguru, jgn berguru dgn buku jer.. kena berguru dgn yg betul arif tentang apa yg nak kita belajar..
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 7:41 pm

ouh...
lain pulak dengan saya...

saya rasa,ubat di klinik swasta lebih kurang berkesan dari ubat klinik kerajaan...

tapi hospital xtau pulok..
hehehee

selamat datang tuan...
Back to top Go down
LONE
Private First Class
Private First Class


Posts : 103
Join date : 29/11/2010
Age : 31

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 29, 2010 8:00 pm

Assalamualaikum Staff, Encik, Tuan, Panglima!!!
Mintak kebenaran masuk baris...
hehe...
terima kasih kpd pihak forum kerana approved...
saya Fazrul... callsign Lone...
asal & membesar dari utara... (North-rop Grumman)
TQ...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: