FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

  ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 2:04 am

selamat datang ke Panggilan Pertiwi anissa_kyra..

**aiyoo..skudai je...xla jauh sangat~
Razz
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 2:05 am

abes la, tomcat nak pasang satelite@anta predator drone jenguk ko anissa. Laughing
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 2:11 am

apa ko pikir bukan2 ni nasiru...
xbaik usik kyra...
nanti terus takut dia nak masuk forum....
hehehee

aku antar Global Hawk je
Embarassed
Back to top Go down
anissa_kyra
Civilian
Civilian


Posts : 4
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : skudai, johor

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 9:12 am

hahahaaaa...amboi2...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 9:16 am

Welcome aboard to all new members...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 10:40 am

@shasdin wrote:
Assalammualaikum semua,

Saya ahli baru ...Din dari Ipoh terima kasih pada admin kerana meluluskan permohonan saya, mungkin ada kawan2 yang mengenali saya ....Terima Kasih semua ....



Din PARA......
MAREJ

selamat berforum...hehehe


@ilyushin-stritzhy-7 wrote:
Salam semua,

Komrad baru melapor diri dari perbatasan kamchatska... Wink

harap dapat berkongsi disiplin ilmu dan bertukar2 pandangan...

Бог благословит наши нации


alamak....sekali die tulis russia daa..hehehe..selamat datang comrade

@fleXor wrote:
Assalamualaikum semua,

dah lama dah ikot forum tapi baru2 nie jar tebukak hati nak join in skali conversation haha..
serba sikit tntang diri nieh, umoq 19 taon, skang blajaq dekat sabah, asai org kubang jawi kedah, minat yang teramat sgt dekat bnda2 mimilitari nie tpi x dak rezeki kot sejak abg masok tentera mak dah x bagi ikot dah terlekat lar cek ngan geologi nieh haha.. papown salam perkenalan dengan smua warga pp Very Happy

mintak tunjuk ajar semua.

selamat datang n selamat berforum

@irul jolly rogers wrote:
salam...tabik hormat kepada semua warga PP......
irul maju melaporkan diri.....sekian lama berforum tapi lupa nak perkenalkan diri....
maaf pihak admin n moderator serta semua warga PP...minta izin berforum.....

memang nak kene dende nie....hahaha...



@anissa_kyra wrote:
baru saja register. harap dapat tunjuk ajar dari yg senior. Very Happy

selamat datang n selamat berforum ye...jangan malu2 untuk post...hehehe.. ini kalo tak silap bunga ke-5 yang register kot...



Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 12:15 pm

Selamat datang pada semua forumer baru... jangan segan silu dn buat mcm rumah orang...

Mr Green

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
anissa_kyra
Civilian
Civilian


Posts : 4
Join date : 12/11/2010
Age : 28
Location : skudai, johor

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 1:28 pm

bunga yg ke-5 ke? siap kira lagik. hehehe. thanks admin sebab approve saya. Laughing
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 1:31 pm

Selamat datang dan selamat berforum kepada semua ahli baru.

Rasanya ada lagi bunga2 sebelum ni cuma takdak posting ja. Hehehe...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 1:37 pm


maybe ade kot....tapi yang aktif posting 5 org le..haha
Back to top Go down
Helang Api
Civilian
Civilian


Posts : 9
Join date : 12/11/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 2:00 pm

Assalamualaikum semua.

Baru tahu about this forum. Selama ni follow forum lain (tak join though) like DefenceTalk and Militaryphotos looking for info tentang Malaysia. Nampak some of the guys kat sini pun active on these other sites.

Harap dapat share info dan contribute dalam discussion here.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 2:11 pm

@anissa_kyra wrote:
bunga yg ke-5 ke? siap kira lagik. hehehe. thanks admin sebab approve saya. Laughing

sama2


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sat Nov 13, 2010 3:29 pm

boleh la tts~
Razz

Waalaikumsalam helang api..
selamat datang ke Panggilan Pertiwi....dan juga kepada semua pendaftar baru...
Razz
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sun Nov 14, 2010 12:59 am

selamat datang semua comrad baru...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Sun Nov 14, 2010 11:18 am

welcome to all new forumer
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
firstmuska
Civilian
Civilian


Posts : 3
Join date : 28/10/2010
Age : 29
Location : LUMUT

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 12:39 am

salam all... dah lama follow this forum.. but ni baru join... yela... selama ni x sempat pun nak register... haha.. kepada otai2... harap beri tunjuk ajar..
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 1:05 am

waalaikumsalam firstmuska..
saya rasa saudara ni anggota TLDM..
hehehe

pe pun...
selamat datang untuk saudara...
harap sudi berkongsi cerita,pengalaman dan teknikal2 kepada kami....

Razz
Back to top Go down
OneBlack
Civilian
Civilian


Posts : 10
Join date : 14/11/2010
Age : 37

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 2:00 pm

Salam semua...

Saya, OneBlack ingin melapor diri di Home of the Brave.

Semoga diberi tunjuk ajar dan dapat menimba pengetahuan di Home of the Brave.

Terima kasih.

OneBlack
15 Nov. 2010
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 2:43 pm

@OneBlack wrote:
Salam semua...

Saya, OneBlack ingin melapor diri di Home of the Brave.

Semoga diberi tunjuk ajar dan dapat menimba pengetahuan di Home of the Brave.

Terima kasih.

OneBlack
15 Nov. 2010

Salam OneBlack.... Aney bagi satu kopi black kaw-kaw punya Smile

Selamat datang & berforum.... Bro. cheers
Back to top Go down
OneBlack
Civilian
Civilian


Posts : 10
Join date : 14/11/2010
Age : 37

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 3:37 pm

@Tajau wrote:
@OneBlack wrote:
Salam semua...

Saya, OneBlack ingin melapor diri di Home of the Brave.

Semoga diberi tunjuk ajar dan dapat menimba pengetahuan di Home of the Brave.

Terima kasih.

OneBlack
15 Nov. 2010

Salam OneBlack.... Aney bagi satu kopi black kaw-kaw punya Smile

Selamat datang & berforum.... Bro. cheers
Ai ai cip!! hehehe...

Salam perkenalan.....
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 4:27 pm

@OneBlack wrote:
Salam semua...

Saya, OneBlack ingin melapor diri di Home of the Brave.

Semoga diberi tunjuk ajar dan dapat menimba pengetahuan di Home of the Brave.

Terima kasih.

OneBlack
15 Nov. 2010

@Helang Api wrote:
Assalamualaikum semua.

Baru tahu about this forum. Selama ni follow forum lain (tak join though) like DefenceTalk and Militaryphotos looking for info tentang Malaysia. Nampak some of the guys kat sini pun active on these other sites.

Harap dapat share info dan contribute dalam discussion here.


@firstmuska wrote:
salam all... dah lama follow this forum.. but ni baru join... yela... selama ni x sempat pun nak register... haha.. kepada otai2... harap beri tunjuk ajar..


selamat datang kepada semua.... cheers cheers cheers
Back to top Go down
arms
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 520
Join date : 25/06/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 4:40 pm

@OneBlack wrote:
Salam semua...

Saya, OneBlack ingin melapor diri di Home of the Brave.

Semoga diberi tunjuk ajar dan dapat menimba pengetahuan di Home of the Brave.

Terima kasih.

OneBlack
15 Nov. 2010

affraid affraid affraid affraid affraid affraid
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 5:10 pm

Selamat Datang Semua Warga Forum..Salirkan keringat dan darah mu demi Pertiwi Very Happy
Back to top Go down
asifadio
Private First Class
Private First Class


Posts : 135
Join date : 12/11/2010
Age : 28

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 10:14 pm

assalamualaikum,

saya seorang pelajar fizik dan sedang berusaha membina (dari segi teori dan mathematical) teknologi2 ketenteraan untuk menghadapi perang dunia ke 3(walter statement di freemasonry convention 1829, New York)..

kerana saya percaya Malaysia adalah 'tentera dari khorasan'

dan jujurnya pengetahuan saya dalam bidang militer adalah terlampau terhad..

harap saya dibantu mana2 individu yang nak join venture..

mungkin nampak radikal tetapi musuh saya bukan indonesia atau singapura tetapi musuh saya adalah teknologi ketenteraan US dan sekutunya..

sesiapa yang rasa ayat2 saya diatas ni tidak mengarut, silakan untuk email saya
Smile
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Mon Nov 15, 2010 10:23 pm

selamat datang asifadio.....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::    Today at 11:59 pm

Back to top Go down
 
::1 NOV 2010: NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: