FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Skyline Di Wangsa Walk

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mcwood
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1033
Join date : 22/12/2009
Age : 56

PostSubject: Skyline Di Wangsa Walk   Wed Nov 17, 2010 9:00 pm



Skyline akan mula ditayangkan di Malaysia pada hari Jumaat ni dan saya antara 80 blogger bertuah yang diberi kesempatan oleh Nuffnang untuk menjadi orang terawal di Malaysia untuk menonton filem tersebut.

Memandangkan saya sendiri pon sampai lewat ke TGV Wangsa Walk, maka dapatlah seat yang paling depan sekali. Letih jugaklah kepala ni mendongak sepanjang filem tu ditayangkan. Tapi tak kisahlah walaupon kena dongak sebab benda free kan. Untuk sesi tengok wayang ni, bloggers semua siap disajikan dengan popcorn dan coke. Barulah lengkap pakej nak tengok movie kan.

Antara blogger yang sempat saya jumpa adalah Mr Curly . Mr Robb dari Nuffnang pon ada sama kat premiere screening ni. Kalau nak tengok gambar kena tunggu Mr Curly upload lah sebab kita tak bawa kamera tadi. So memang tak dapatlah nak kongsi gambar kat sana. Tengah tunggu ikhsan Mr Curly kita jer ni. Event kali ni boleh tahan jugaklah happening sebab penuh sesak hall TGV dengan bloggers. Kalau nak kata kenal semua blogger yang ada kat sana tu memang tipulah.

Berbalik pada cerita Skyline, ianya mengisahkan sekumpulan manusia yang berusaha menyelamatkan diri dari makhluk asing yang datang untuk menakluk bumi. Dari segi garapan cerita, ianya nampak kurang kemas dan berserabut serta kekurangan plot cerita yang boleh membuatkan penonton rasa tidak sabar untuk melihat adegan seterusnya. Kadang-kadang macam terasa ada babak yang kedepan dan kebelakang. Seolah-olah macam suntingannya terbalik dan tak tersusun. Tak pastilah samada ceritanya memang macam tu atau ada kesilapan teknikal.

Kekuatan Skyline pula adalah dari segi penggunaan CGI yang nampak realistik seperti ketika adegan helikopter terhempas ke bangunan dan bilah kipasnya berterbangan. Cerita ni memang tak putus-putus dengan babak yang menggunakan CGI dan adegan mendebarkan pertarungan alien dengan manusia. Bagi kaki wayang yang sukakan filem yang penuh dengan aksi dan kesan khas CGI, filem nie memang sesuailah untuk anda.


Sumber : http://www.klurbanite.com/event-nuffnang-premiere-screening-skyline-di-wangsa-walk-malaysia/
Back to top Go down
straw hat
Sergeant
Sergeant


Posts : 350
Join date : 15/04/2010
Age : 29

PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Wed Nov 17, 2010 9:03 pm

dah tengok..cerita agak bosan..cuma part army serang ngan jet tuh jek menarik sket..haha
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Wed Nov 17, 2010 9:07 pm

Tunggu je la aku muvi ni . :p
Back to top Go down
HangPC2
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 582
Join date : 16/02/2010
Age : 34
Location : Langkasuka

PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Sat Nov 27, 2010 2:40 pm

Filem Grade B tapi Efek Grade A......
Back to top Go down
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Sun Nov 28, 2010 5:16 am

taun depan ade movie Battle:Los Angeles.cite pasal L.A. kena attack ngan alien....
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Fri Feb 11, 2011 10:06 pm

bab fight dgn last jarrod jadi alien tu je yg menarik perhatian, lepah tu habis camtu jee.. hmm, ada part 2 plak lepas nih?
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Skyline Di Wangsa Walk   Today at 12:35 am

Back to top Go down
 
Skyline Di Wangsa Walk
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: