FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Berita Dunia Model Kit...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:28 pm

@hajiwan wrote:
Meleleh dah air liur ku nih...jangan la racun lebih2, nanti sawan. Lagipun, tak lama lagi bonus nak masuk..tu yg dok berangan lebey2 skit nih. Kalau boleh beli online kan bagus..

owh mmg best bro o9...

nie sy tpt sy slalu beli

http://www.hobbyeasy.com/

murah, shipping pun ok
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:29 pm

tp guna CC la...
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:33 pm

CC pun boleh, janji ada duit. Jap, nak melayari bahtera..ehhh..webpages yg bro bagi tu jap. Makasey bro.
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:41 pm

@hajiwan wrote:
CC pun boleh, janji ada duit. Jap, nak melayari bahtera..ehhh..webpages yg bro bagi tu jap. Makasey bro.

sama2 bro...

P/s: nyesal xambil dana kat MH... huhuhu
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 7:48 pm

xda senarai barang dekat website tu..
ku dah register...

cuma model2 yang dia dah buat dan dijual pada pelanggan sahaja..
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 9:49 am

@tomcat tiram wrote:
xda senarai barang dekat website tu..
ku dah register...

cuma model2 yang dia dah buat dan dijual pada pelanggan sahaja..

betul la... dia nak promo dulu kut pastu baru jual bro...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 9:51 am

@yaminz wrote:
@Mejarbee wrote:
Hobbyboss 1/35 152mm ShKH DANA vz.77







Kat MH dlm RM216 (kalo xsilap), lum diskaun lgk 40%... huhuhu

xnampak aku plak hari 2..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 9:58 am

Uiks, hang xnampak HR...
Sy siap leh nampak dlm 4 k 5 kotak aritu... Basketball Basketball Basketball
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 10:17 am

@yaminz wrote:
Uiks, hang xnampak HR...
Sy siap leh nampak dlm 4 k 5 kotak aritu... Basketball Basketball Basketball

adoi... masalah ini.. mcm mana aku xboleh perasan... adoi....
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 10:24 am

@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
Uiks, hang xnampak HR...
Sy siap leh nampak dlm 4 k 5 kotak aritu... Basketball Basketball Basketball

adoi... masalah ini.. mcm mana aku xboleh perasan... adoi....

kat meja tengah tu, yg letak byk kotak2 model kits...
kalo hang prasan, kit tu dok skali ngan leopard 2...

Cuba hang calling MH, rasa nyer diorg still open lagi tak tok weekdays...
Last 31/12 kot, koz kat blog diorg masih jual lg tp no reservation
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 10:30 am

@yaminz wrote:
@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
Uiks, hang xnampak HR...
Sy siap leh nampak dlm 4 k 5 kotak aritu... Basketball Basketball Basketball

adoi... masalah ini.. mcm mana aku xboleh perasan... adoi....

kat meja tengah tu, yg letak byk kotak2 model kits...
kalo hang prasan, kit tu dok skali ngan leopard 2...

Cuba hang calling MH, rasa nyer diorg still open lagi tak tok weekdays...
Last 31/12 kot, koz kat blog diorg masih jual lg tp no reservation

adoi.. mana nak cari duit ni.. hehehe.. kena buat loan khas ini..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 10:50 am

@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
@HelangRimba wrote:
@yaminz wrote:
Uiks, hang xnampak HR...
Sy siap leh nampak dlm 4 k 5 kotak aritu... Basketball Basketball Basketball

adoi... masalah ini.. mcm mana aku xboleh perasan... adoi....

kat meja tengah tu, yg letak byk kotak2 model kits...
kalo hang prasan, kit tu dok skali ngan leopard 2...

Cuba hang calling MH, rasa nyer diorg still open lagi tak tok weekdays...
Last 31/12 kot, koz kat blog diorg masih jual lg tp no reservation

adoi.. mana nak cari duit ni.. hehehe.. kena buat loan khas ini..

hohoho.... sy byk abis aritu... cyclops cyclops cyclops
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 11:18 am

Lupa la...

Nanti Hobby HQ akan ambil alih jual kit2 yg xterjual d MMH... Berita lum confirm lg tgu announcement dr uncle low... Smile Very Happy Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 12:25 pm

@yaminz wrote:
@tomcat tiram wrote:
xda senarai barang dekat website tu..
ku dah register...

cuma model2 yang dia dah buat dan dijual pada pelanggan sahaja..

betul la... dia nak promo dulu kut pastu baru jual bro...

entah bro
dah lama perasan website ni...
tapi ingatkan,ni website luar negara..kagum gak coz ada MIG-29N...

x sangka pulak irul bagi link ke website ni dan ini website kedai kat Pulau Pinang tu...
Very Happy
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 12:29 pm

@tomcat tiram wrote:
@yaminz wrote:
@tomcat tiram wrote:
xda senarai barang dekat website tu..
ku dah register...

cuma model2 yang dia dah buat dan dijual pada pelanggan sahaja..

betul la... dia nak promo dulu kut pastu baru jual bro...

entah bro
dah lama perasan website ni...
tapi ingatkan,ni website luar negara..kagum gak coz ada MIG-29N...

x sangka pulak irul bagi link ke website ni dan ini website kedai kat Pulau Pinang tu...
Very Happy

tu la bro... owh, abg hang nak p penang, leh la pesan kat dia... hehehe
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 1:23 pm



gambar ni diambil dikedai Total Indoor Hobby,Danga City Mall,Johor..jadi,kredit kepada pemilik dan tokey kedai..
SU-30MKM skala 1/32 kot...




bro
mana ada income nak pow dia...
hahaa!

*
masih membelek-belek Revell Typhoon 2 seater gambar2 tuan MejB dengan kat website2
menarik sungguh

Very Happy
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 2:18 pm

@yaminz wrote:
Lupa la...

Nanti Hobby HQ akan ambil alih jual kit2 yg xterjual d MMH... Berita lum confirm lg tgu announcement dr uncle low... Smile Very Happy Very Happy

dana dah sold out hari pertama dia masuk stok
wa pun terlepas
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 2:28 pm

@sharivan wrote:
@yaminz wrote:
Lupa la...

Nanti Hobby HQ akan ambil alih jual kit2 yg xterjual d MMH... Berita lum confirm lg tgu announcement dr uncle low... Smile Very Happy Very Happy

dana dah sold out hari pertama dia masuk stok
wa pun terlepas

owh... nasib baik sy sempat...

dpt la angkut 5 kits dr MH... cyclops cyclops cyclops
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 2:41 pm

@tomcat tiram wrote:


gambar ni diambil dikedai Total Indoor Hobby,Danga City Mall,Johor..jadi,kredit kepada pemilik dan tokey kedai..
SU-30MKM skala 1/32 kot...




bro
mana ada income nak pow dia...
hahaa!

*
masih membelek-belek Revell Typhoon 2 seater gambar2 tuan MejB dengan kat website2
menarik sungguh

Very Happy

pehhh, aim for typhoon k bro... hehehe
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 3:20 pm

@yaminz wrote:
@sharivan wrote:
@yaminz wrote:
Lupa la...

Nanti Hobby HQ akan ambil alih jual kit2 yg xterjual d MMH... Berita lum confirm lg tgu announcement dr uncle low... Smile Very Happy Very Happy

dana dah sold out hari pertama dia masuk stok
wa pun terlepas

owh... nasib baik sy sempat...

dpt la angkut 5 kits dr MH... cyclops cyclops cyclops

dana tu dapat sapu gak ke, kita bertuah la ko
nak tunggu HHQ punya announcement he he
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 3:29 pm

Wistlist untuk tahun 2011
1 Academy 1/35 Merkava MkIV LIC
2.Revell 1/35 Marder 1A5
2.Revell 1/35 Wiesel 2 LeFlaSys Launcher
4. 1/35 Imv Bushmaster
5. trumpeter 1/35 bmp-3 era
6. Hobbyboss dana
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 3:42 pm

@sharivan wrote:
Wistlist untuk tahun 2011
1 Academy 1/35 Merkava MkIV LIC
2.Revell 1/35 Marder 1A5
2.Revell 1/35 Wiesel 2 LeFlaSys Launcher
4. 1/35 Imv Bushmaster
5. trumpeter 1/35 bmp-3 era
6. Hobbyboss dana

Pehhh...

Wish list tok tahun 2011 nie xda la kot.... No No No
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 4:14 pm

aku pun ada wishlist

nak lengkap semua unit meriam yang digunakan RAD plus DANA dan M109 dan AS90

dan juga lengkapkan separuh unit mekanis UN.. hehehe..

mana nak cari duit ni,..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 4:17 pm

@HelangRimba wrote:
aku pun ada wishlist

nak lengkap semua unit meriam yang digunakan RAD plus DANA dan M109 dan AS90

dan juga lengkapkan separuh unit mekanis UN.. hehehe..

mana nak cari duit ni,..

Owh... Sy da angkat K-9 Thunder... Ingatkan nak angkat DANA aritu...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 28, 2010 4:38 pm

2 la pasal... aku minat meriam dan kenderaan yang digunakan oleh PBB.. dah dapat satu dah...hehehe baru nak mula..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Today at 10:20 am

Back to top Go down
 
Berita Dunia Model Kit...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: