FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Berita Dunia Model Kit...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
zarull
Specialist
Specialist


Posts : 163
Join date : 23/11/2010
Age : 26
Location : kota tinggi-shah alam

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 1:56 pm

@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

aiyaaa.....br hengat nk mengorder model dr MH scr post...skali dah ttp trus... affraid
hmmm....btw kalian pnh tgk website rangsangmas x????

ni link nyer...

http://www.rangsangmas.com.my/
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 2:07 pm

@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

Apa lg vonz, kita pakat p MH sabtu nie... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 2:16 pm

@zarull wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

aiyaaa.....br hengat nk mengorder model dr MH scr post...skali dah ttp trus... affraid
hmmm....btw kalian pnh tgk website rangsangmas x????

ni link nyer...

http://www.rangsangmas.com.my/

thanks bro... baru tau...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 2:17 pm

@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

von HHQ kat mane lokasi dier??
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 2:22 pm

@zarull wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

aiyaaa.....br hengat nk mengorder model dr MH scr post...skali dah ttp trus... affraid
hmmm....btw kalian pnh tgk website rangsangmas x????

ni link nyer...

http://www.rangsangmas.com.my/

Mak ai!!! Bedengun punye harge :-(

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:33 pm

@yaminz wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

Apa lg vonz, kita pakat p MH sabtu nie... Very Happy Very Happy Very Happy
sabtu ahad ni direct kerja.....mau Jual murAH2 tu...kalo ada masa...elok pi sana...kecewa betullaa..kedai feveret nak tutup.....
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:34 pm

@von wrote:
@yaminz wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

Apa lg vonz, kita pakat p MH sabtu nie... Very Happy Very Happy Very Happy
sabtu ahad ni direct kerja.....mau Jual murAH2 tu...kalo ada masa...elok pi sana...kecewa betullaa..kedai feveret nak tutup.....

aiyok, mmg mlepas la hang... rugi oooo
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:36 pm

ngehngehngeh..........

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:37 pm

@HelangRimba wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

von HHQ kat mane lokasi dier??

kat jalan loke yew....kalo dari cheras turun bawah kat bulatan nak pi Pudu tu, pusing balik 360 darjah, nampak je simpang pertama lebihkurang 50 meter masuk kiri, jgn naik flyover tu balik...kat area Fraser n Neave tu...tgk banunan mengadap jaln loke yew, tingkat satu...ada signboard HHQ...pasni ulangalik kat HHQ je laaa gamaknye....sedih sedih....huhuhu
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:48 pm

@von wrote:
@HelangRimba wrote:
@von wrote:
@Mejarbee wrote:
OK, dah call Mandy, MH tutup terus kali ni sbb tiada orang nk kerja..... :-(

errkkk!!!! bukan takde org nak beli, takde org nak kerja laa pulakk...lubok 1:72 tuuu....aduhaiiiii tinggal HHQ dgn TU je kat klang valley ni....tapi 1:72 scale tak mengancammmm....

von HHQ kat mane lokasi dier??

kat jalan loke yew....kalo dari cheras turun bawah kat bulatan nak pi Pudu tu, pusing balik 360 darjah, nampak je simpang pertama lebihkurang 50 meter masuk kiri, jgn naik flyover tu balik...kat area Fraser n Neave tu...tgk banunan mengadap jaln loke yew, tingkat satu...ada signboard HHQ...pasni ulangalik kat HHQ je laaa gamaknye....sedih sedih....huhuhu

Bro, kalo dr chan siow lin station... nak turun arah mana erk? bgnan k?
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:51 pm

Yaminz, call aje lah kat von tu.... Panjang berjela plak thread ni pasal nk pergi HHQ...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 20, 2010 3:59 pm

@Mejarbee wrote:
Yaminz, call aje lah kat von tu.... Panjang berjela plak thread ni pasal nk pergi HHQ...

ok bos... Smile Smile Smile
Back to top Go down
sharivan
Sergeant
Sergeant


Posts : 306
Join date : 30/03/2010
Age : 41
Location : Ipoh

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 12:38 pm

@yaminz wrote:
@tomcat tiram wrote:
bro yaminz...
saya pun beli 1...hehee
tu pun ada yang racun... Embarassed
bro..HHQ ada kalau x salah saya.baru haritu tengok dekat mudah...

tuan...
model tu dah siap...diorang bubuh dalam display case...
dan saya rasa plastik..
abang saya tanya harga,tokey kata RM4.5k...


owh, da tgk td kat mudah... xda pun bro...

bro , HHQ punya list dia dok dalam Pro Niaga punya column
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 12:43 pm

Ni link dia

http://www.mudah.my/hobbyhq?ca=9_s

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 1:27 pm

xde penjual cat gunze/tamiya secara online ke mejar...??..
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 1:32 pm

HHQ, Mr Low 0123131921

Colour Chart utk Acrylic Base



Colour Chart utk Lacquer Base


_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 1:39 pm

thanx mejar utk info....amat hargai...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
WierdWolf
Private
Private


Posts : 82
Join date : 25/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 2:09 pm

Info untuk modeller area Penang.

Kedai menjual Military model kits "World Miniature Hobby" baru dibuka di One Stop Midland Pulau Tikus.
Banyak scale 1:35 & 1:48 dijual disana.....
Apa yang menarik dikedai tu ada complete display (Complete Build) aircraft milik TUDM di pamerkan.....

Enjoys...

World Miniature Hobby
2nd floor
One Stop Midland,
Pulau Tikus
(Sebelah Berjaya Hotel)
Back to top Go down
http://wierdwolf.blogspot.com
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Tue Dec 21, 2010 2:14 pm

OUH...PENANG....ok lah..gerak dulu....hehe
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
irul jolly rogers
Civilian
Civilian


Posts : 38
Join date : 14/09/2010
Age : 38
Location : Klang / Teluk Intan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Wed Dec 22, 2010 8:06 pm

Adus.....MH memang dah nak tutup ker?
Takkan takde org nak jaga....
mana lagie nak cari shop yang bleh beat harga market.....
rasanya kat lembah klang nih shop tuh jer yang price terendah....

Back to top Go down
EastWatchtower
Private
Private


Posts : 58
Join date : 09/10/2010
Age : 44
Location : Ardennes, Western Front

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 1:54 am

Salam PP,

Aduh MH dah nak tutup?????? Alaaa.... baru nak bergiat dalam dunia ni dah. No
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 9:11 am

@WierdWolf wrote:
Info untuk modeller area Penang.

Kedai menjual Military model kits "World Miniature Hobby" baru dibuka di One Stop Midland Pulau Tikus.
Banyak scale 1:35 & 1:48 dijual disana.....
Apa yang menarik dikedai tu ada complete display (Complete Build) aircraft milik TUDM di pamerkan.....

Enjoys...

World Miniature Hobby
2nd floor
One Stop Midland,
Pulau Tikus
(Sebelah Berjaya Hotel)

WMH nie ada website k bro???
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 9:42 am

@EastWatchtower wrote:
Salam PP,

Aduh MH dah nak tutup?????? Alaaa.... baru nak bergiat dalam dunia ni dah. No

Yup bro... Mmg nak tutup...
weekends nei last... jom borong sakan... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 12:49 pm

Anyway, esok ko nak p jam berapa bro???
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 2:27 pm

Maaf of topif sat..nak tumpang tanya sambil lalu je nih..

Saya ni minat juga ngan model2 aircraft ni, tapi so fat kekangan dr segi kewangan dan masa je la, pastu bakat nak mewarna dn memasang ni lagi la hancuss. Jadik, untuk permulaan ni saya ada beli die-cast model cap Maisto untuk F15 Eagle dan Mig29 Fulcrum..kecik je saiz setiap die-cast tu, kira2 10cm..dan ianya pun murah, sesuai dgn kemampuan poket saya nih (sebab dah berhabis kat set memancing).

Jadiknya nak tanya, kat mana tempat yg sesuai untuk cari model2 diecast yg dah siap pasang, yang kecik2 jadik la..nak letak kat pejabat? Kalau boleh kat area KL, Kajang, Bangi, Putrajaya la..mintak advise skit kat mana boleh cari? Setakat ni saya beli kat Ampang Park dgn ToyR Us kat KLCC..tempat lain ada tak?

Maaf tuan tanah, lari topik sat..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
Berita Dunia Model Kit...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: