FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Berita Dunia Model Kit...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 2:58 pm

@HelangRimba wrote:
Anyway, esok ko nak p jam berapa bro???

Budget smpi dlm kol 1 camtu... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 3:09 pm

@hajiwan wrote:
Maaf of topif sat..nak tumpang tanya sambil lalu je nih..

Saya ni minat juga ngan model2 aircraft ni, tapi so fat kekangan dr segi kewangan dan masa je la, pastu bakat nak mewarna dn memasang ni lagi la hancuss. Jadik, untuk permulaan ni saya ada beli die-cast model cap Maisto untuk F15 Eagle dan Mig29 Fulcrum..kecik je saiz setiap die-cast tu, kira2 10cm..dan ianya pun murah, sesuai dgn kemampuan poket saya nih (sebab dah berhabis kat set memancing).

Jadiknya nak tanya, kat mana tempat yg sesuai untuk cari model2 diecast yg dah siap pasang, yang kecik2 jadik la..nak letak kat pejabat? Kalau boleh kat area KL, Kajang, Bangi, Putrajaya la..mintak advise skit kat mana boleh cari? Setakat ni saya beli kat Ampang Park dgn ToyR Us kat KLCC..tempat lain ada tak?

Maaf tuan tanah, lari topik sat..

kat MH pun ada, tp weekends nie last...

tp len xtau lak... huhuhu

td kat summit jumpa diecast F-14 tomcat...
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 3:15 pm

Hehehe..tu yg payah tu Comrade Yaminz, weekend ni dah last, payah la skit. Takpa, nanti sya try ronda2 kt area KL kot2 jumpa. Setakat nih biasa pi Toy R Us tu je..tempat lain tak tau..hehehe..
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 3:19 pm

@hajiwan wrote:
Hehehe..tu yg payah tu Comrade Yaminz, weekend ni dah last, payah la skit. Takpa, nanti sya try ronda2 kt area KL kot2 jumpa. Setakat nih biasa pi Toy R Us tu je..tempat lain tak tau..hehehe..

cuba bro check kat berjaya times square, situ pun byk gak die cast...
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Fri Dec 24, 2010 3:22 pm

Orait, nanti kena pi ronda kat sana (tunggu gaji dulu..huhu..)
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 10:42 am

Telah keluar dan berada di pasaran Eropah sekarang... Pasaran Asia belum ada lagi

Revell 1/48 Typhoon Twin Seater


_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 10:49 am

Academy 1/48 MiG-29AS Slovak Digital Camo



_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 11:02 am

Trumpeter 1/35 BMP-3 with ERA akan keluar





dan yg ini tanpa ERA





_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 11:21 am

Hobbyboss 1/35 152mm ShKH DANA vz.77







_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 3:22 pm

menarik betul Revell 1/48 Eurofighter Typhoon 2 seater
kanopi dia nampak menarik
Very Happy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sat Dec 25, 2010 8:09 pm

1/48 Eurofighter 2 Seater












_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Sun Dec 26, 2010 9:14 am

@Mejarbee wrote:
Hobbyboss 1/35 152mm ShKH DANA vz.77







tuan... huhuhu.. ni antra meriam yang paling saya suka. satu model ni berapa tuan???
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
irul jolly rogers
Civilian
Civilian


Posts : 38
Join date : 14/09/2010
Age : 38
Location : Klang / Teluk Intan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 1:51 am

@WierdWolf wrote:
Info untuk modeller area Penang.

Kedai menjual Military model kits "World Miniature Hobby" baru dibuka di One Stop Midland Pulau Tikus.
Banyak scale 1:35 & 1:48 dijual disana.....
Apa yang menarik dikedai tu ada complete display (Complete Build) aircraft milik TUDM di pamerkan.....

Enjoys...

World Miniature Hobby
2nd floor
One Stop Midland,
Pulau Tikus
(Sebelah Berjaya Hotel)

Akhirnya cuti2 Malaysia tak dirancang sampai ke Penang.....
sambil2 jalan2 kat Batu Feringgi tersesat aku kat pulau Tikus....hahahaha

sampai gak jejak kaki pertama kali di WHM shop kat Penang kira ala2 macam HHQ kat KL....
nice person owner.....nice display dah macam mini muzium tentera aku tengok....

for info nih blog owner shop tuh :
www.whminiatures.com
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 9:45 am

adakah boleh diorde dari kedai yg dimaksudkan ini...wahai jolly roger-kun? takpelah...aku survey sendiri. Memandangkan MH di Jalan Hang Tuah sudah pun tidak beroperasi lagi... T_T
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 10:05 am

Nak tanya kengkawan yg memang ahli dlm bab model kit ni. Saya ni berminat benar nak dapatkan Model Su30MKM, saiz sekecil yg ada dipasaran (tapi nampak ada la iras2 Su30MKM), maka mintak advise tuan-tuan, apa brand model yg saya perlu beli, kat mana boleh dicari, berapa RM perlu saya sediakan..hehehe..pastu ada tak yg dah siap cat?

Sekarang ni sedang kumpul die cast model je..huhuhu..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 10:29 am

tunggu Mej. online nnt, all question shall be answer....by our PP Guru
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 11:12 am

@Mejarbee wrote:
Hobbyboss 1/35 152mm ShKH DANA vz.77







Kat MH dlm RM216 (kalo xsilap), lum diskaun lgk 40%... huhuhu
Back to top Go down
irul jolly rogers
Civilian
Civilian


Posts : 38
Join date : 14/09/2010
Age : 38
Location : Klang / Teluk Intan

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 1:25 pm

@SgtKurtz wrote:
adakah boleh diorde dari kedai yg dimaksudkan ini...wahai jolly roger-kun? takpelah...aku survey sendiri. Memandangkan MH di Jalan Hang Tuah sudah pun tidak beroperasi lagi... T_T

Dah tanya owner..kita bleh order apa model...dia boleh hantar order kita sampai ke rumah....cuma kos pos kita tanggung laaaa....
kat shop tuh banyak model Hasegawa, ada la skit Dragon, Revell n Academy.


Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 3:08 pm

kepada irul jolly roger;

adakah perlu register dulu dan kemudian barulah kita dapat tgk list model? adakah yg sudah pasang siap atau belum pasang siap?...sekadar menanya shj
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 3:36 pm

@hajiwan wrote:
Nak tanya kengkawan yg memang ahli dlm bab model kit ni. Saya ni berminat benar nak dapatkan Model Su30MKM, saiz sekecil yg ada dipasaran (tapi nampak ada la iras2 Su30MKM), maka mintak advise tuan-tuan, apa brand model yg saya perlu beli, kat mana boleh dicari, berapa RM perlu saya sediakan..hehehe..pastu ada tak yg dah siap cat?

Sekarang ni sedang kumpul die cast model je..huhuhu..

plg kecik hang leh angkat 1/72... tp hang kena wat conversion dulu sama ada carik su-27 ub o su-30...
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 3:44 pm

Ooo..1/72, kalau nak Su30..cap apa paling bagus, cap apa paling murah Yaminz? kat mana senang nak cari kalau area KL / Selangor ni. Kasi pencerahan skit..
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:00 pm

@hajiwan wrote:
Ooo..1/72, kalau nak Su30..cap apa paling bagus, cap apa paling murah Yaminz? kat mana senang nak cari kalau area KL / Selangor ni. Kasi pencerahan skit..

mmmm... sy xbrapa pasti brand mana ada kuarkan SU-30 dlm 1/72...
mostly sy penah nampak dlm 1/48 n 1/32

Kalo ikut cap...
Tamiya, Hasegawa -> bagus tp mahal
Academy, Italeri, Trumpeter, Hobby Boss -> agak bagus n murah

Kalo kat KL nie, tgl kedai Hobby HQ la kat Chan Siow Lin...
Takat nie xnampak lg kat kedai 2...
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:11 pm

Orang yaminz, TQ for the info..ada la skit guide untuk saya cari benda yang saya suka ni..hehe..kang tak la membeli bodo2 je..
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:21 pm

@hajiwan wrote:
Orang yaminz, TQ for the info..ada la skit guide untuk saya cari benda yang saya suka ni..hehe..kang tak la membeli bodo2 je..

welcome bro...

Nei release tok tahun depan (tarikh tepat xtau lak), cap trumpeter
1/72 Su-27 Flanker B
1/72 Su-27 Flanker C
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Mon Dec 27, 2010 4:27 pm

Meleleh dah air liur ku nih...jangan la racun lebih2, nanti sawan. Lagipun, tak lama lagi bonus nak masuk..tu yg dok berangan lebey2 skit nih. Kalau boleh beli online kan bagus..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Berita Dunia Model Kit...   Today at 4:40 am

Back to top Go down
 
Berita Dunia Model Kit...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: