FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 2:19 am

@ikansadinmknorang wrote:
i got special request...

i nk derma...tp x nk disclose berapa dlm thread ni...can i..??

rasenye..pasni kiter takyah discloser la..kiter cuma bgtau jumlah fund jer..unleast kalo auditor nk check..treasury kite buat mase ni adalah Admin sendiri...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 9:35 am

Aku pun setuju dalam hal 2.. xpayah la bagi tahu segan...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 9:37 am

pemberian sumbangan sepatutnya ikut rank dalam pp la...sp rank tinggi kene lah donate lbe sikit... Wink jgn mare ye.....gurau2 je....
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 1:59 pm

hahahaha Admin minta no hp leh, hp lama dan jadi artifak takleh nak recover dah, pm la
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 2:06 pm

nape ngan hp tuan?bbm boleh?
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 2:08 pm

no dia dulu simpan oleh telco biru dan kuning, telco merah tak simpan, problem telco biru dan kuning dah tukar sarung tu hilang terus tu hehehe
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Tue Dec 14, 2010 2:20 pm

oo berapa byk hp daa..
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Wed Dec 15, 2010 11:16 pm

salam...dengan ini diumumkan bahawa wang pembayaran untuk server telah pun cukup (alhamdulillah)..hasil dari sumbangan :

1.Mejarbee
2.Skyline
3.Laksamana Sunan
4.Tajau
5.PaskauX
6.Doa ahli PP yang lain



sangat terharu dan bersyukur kerana derma kilat ini terkumpul dlm masa yg singkat...

walau bagaimana pun, sudilah kiranya para Ahli PP yang lain untuk menderma seikhlas mungkin untuk keperluan tabung forum yg seterusnya iaitu : Professional service - RM3200

jutaan terima kasih kepada anda semua yg tidak putus2 memberikan sokongan,idea dan apa jua bentuk bantuan dr segi kewangan dan doa2 ikhlas anda semua demi memastikan forum ini kekal beroperasi untuk tatapan semua..Hanya Allah jua yg mampu membalas jasa anda..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 1:30 am

Alhamdulillah...
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 2:42 am

CADANGAN
lps ni kalo ada game paintball,gang2 lain pn ley sumbang gk kot..xterkcuali saya la kan..
Very Happy
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 5:48 am

Yg rm3.2k tuh sekali setahun gak ke camner?
Bile deadline nyer?
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 9:08 am

insyallah akan diusahakan....
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 9:10 am

@asm@m wrote:
Yg rm3.2k tuh sekali setahun gak ke camner?
Bile deadline nyer?

One time cost, tp harga tu belom nego lg..harap2 bole rendah lg harga tu..taknak la smpai membebankan kita pulak..yg setahun sekali kena byr tu server dgn domain name..
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 9:51 am

insyallah kita akan usahakan benda 2. bagi pendapat aku, biar kita yang bayarkan sendiri daripada kita memohon dari orang. takut ada kepentingan bila ditaja oleh sesorang atau organisasi.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 10:27 am

bangga betul la dgn semangat kekawan kat cni... cheers
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Thu Dec 16, 2010 10:36 am

forum nie laaa yang membentuk aku sekarang soo amat rugi utk aku tinggalkan
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Mon Dec 20, 2010 7:11 pm

@applemints wrote:
pemberian sumbangan sepatutnya ikut rank dalam pp la...sp rank tinggi kene lah donate lbe sikit... Wink jgn mare ye.....gurau2 je....

epal... pinjam duit sikit

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Wed Dec 22, 2010 6:30 pm

cadangan aku je..apa kata ahli2 buat sumbangan tiap2 bulan?nilainya terpulang la pd masing2,tp jgn la below RM30..sapa nak sumbang lebih pun takpe...sekali sekala kita amal jariah utk forum kesygn apa salahnya..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Wed Dec 22, 2010 6:37 pm

molek jugaki tu.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Wed Dec 22, 2010 10:09 pm

sy sokong...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Wed Dec 22, 2010 10:24 pm

aku ok jer...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Mon Dec 27, 2010 5:59 pm

forum nih tak leh pasang iklan macam Nuffnang ke?

boleh gak tambah2..sebab kita punye visitor ramai juga
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
EpulSPDRM
Corporal
Corporal


Posts : 237
Join date : 15/07/2010
Age : 37
Location : KL

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Mon Jan 03, 2011 11:32 am

Tahniah PP diatas usaha mewujudkan website yang lebih interaktif nanti, maaf lama tak dapat nak join diatas kesibukan keje.

Insya'allah sumbangan akan saya hulur, saya akan maklumkan kelak.

Akaun seperti dimaklumkan itu kan? Saya akan bank in nanti.

TQ
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Sun Jan 16, 2011 5:36 pm

aku cadangkan sekiranya rakan2 forum agak keberatan nak sumbang RM30/bulan,aku cadangkan RM20/bulan je..cara yg sesuai bagi derma tiap2 bulan ni dibuat secara IBFT (melalui mesin ATM)..so bila dah bank-in duit tu,boleh terus sms pd Admin..yg nak sumbang lebih pun takpe..pd aku jumlah tu mungkin tak berat sgt kut,tak tau la kalau2 Admin syorkan sumbangan bulanan dari ahli2 forum adalah sebanyak RM10...sekadar cadangan
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Sun Jan 16, 2011 7:13 pm

@Reza Su-30MKM wrote:
aku cadangkan sekiranya rakan2 forum agak keberatan nak sumbang RM30/bulan,aku cadangkan RM20/bulan je..cara yg sesuai bagi derma tiap2 bulan ni dibuat secara IBFT (melalui mesin ATM)..so bila dah bank-in duit tu,boleh terus sms pd Admin..yg nak sumbang lebih pun takpe..pd aku jumlah tu mungkin tak berat sgt kut,tak tau la kalau2 Admin syorkan sumbangan bulanan dari ahli2 forum adalah sebanyak RM10...sekadar cadangan

salam...saya nk respon sikit atas cadangan brader reza..

secara asasnya..saya memandang positif atas cadangan ini..yang penting ia mendapat persetujuan dan sokongan dr rakan2 pp yang lain..jumlah sumbangan terpulang kepada anda semua agar tiada rasa terbeban..yang penting ia dimaklumkan utk tujuan rekod dan kemaskini di forum..


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP    Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
DERMA IKHLAS TABUNG KOS OPERASI FORUM PP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: JUALAN & SUMBANGAN AMAL UNTUK TABUNG PANGGILAN PERTIWI-
Jump to: