FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Hornet Wing Patch

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 11:38 am

Projek ni adalah ilham saya dan Afiq dengan bantuan beberapa rakan yang lain termasuklah Encik Kacang sebagai penasihat.

Patch ni berukuran 10.5cm x 5.5cm iaitu standard saiz bagi wing patch TUDM kita.
Patch ni juga tak bersulam sepenuhnya hanya bersulam pada Hornet, petak tepi dan nama (jika ada tempahan nama) sahaja. Velcro tak disediakan bersama. Kena letak sendiri. Sedikit daripada hasil jualan wing patch ni akan disumbangkan kepada Tabung Forum PP.

Jika berminat boleh PM kepada saya sendiri atau Afiq dengan nama, bilangan, nama yang hendak diletakkan (jika berminat) dan alamat untuk penghantaran. Harga yang telah dipersetujui adalah sebanyak RM10 bagi setiap patch termasuk dengan kos penghantaran. Jika lebih daripada 1 patch ditempah, kos penghantaran tetap dikira sebagai 1.

Saiz gambar di atas ni bukan saiz sebenar. Saiz sebenar bagi wing patch ni adalah 10.5cm x 5.5cm.

15 unit telah siap dan yang ni tidak ada nama lagi.



Ok ni gambaq patch tu.


Last edited by Akmal3110 on Thu Dec 16, 2010 1:37 pm; edited 5 times in total
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 11:55 am

Aku pun nak satu.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:27 pm

ada diskaun tak beli banyak2 ni? hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:29 pm

Diskaun takdak la cikgu. Mau masuk itu tabung PP punya. Hehehe...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:34 pm

tambah nama berapa kos?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:36 pm

@mr. kurien wrote:
tambah nama berapa kos?

Untuk 15 yang pertama ni, takdak nama lagi. Tapi kalau nak, mungkin dalam 50sen-RM1 ja.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:50 pm

bak mai tengok mana yg dah siap tu

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:51 pm

Gambaqnya tokey kedai belum bagi lagi. Sabaq ek. Hehehe...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:55 pm

ok... hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Mon Dec 13, 2010 6:55 pm

akmal aku satu..call sign syark ghost
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Tue Dec 14, 2010 2:57 pm

akmal, aku pun nak satu.. call sign AlphaSix
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 1:44 pm

aku dah booking dgn Akmal 2 set..tp xde nama..maybe bikin sendiri kut dgn velcro.Akmal or Afiq...Ciksu serta MiG ada bikin tak?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 1:45 pm

Tq bang Reza. Ciksu dan MiG dalam perancangan lagi bang.
Back to top Go down
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 1:46 pm

@Akmal3110 wrote:
Projek ni adalah ilham saya dan Afiq dengan bantuan beberapa rakan yang lain termasuklah Encik Kacang sebagai penasihat.

Patch ni berukuran 10.5cm x 5.5cm iaitu standard saiz bagi wing patch TUDM kita.
Patch ni juga tak bersulam sepenuhnya hanya bersulam pada Hornet, petak tepi dan nama (jika ada tempahan nama) sahaja. Velcro tak disediakan bersama. Kena letak sendiri. Sedikit daripada hasil jualan wing patch ni akan disumbangkan kepada Tabung Forum PP.

Jika berminat boleh PM kepada saya sendiri atau Afiq dengan nama, bilangan, nama yang hendak diletakkan (jika berminat) dan alamat untuk penghantaran. Harga yang telah dipersetujui adalah sebanyak RM10 bagi setiap patch termasuk dengan kos penghantaran. Jika lebih daripada 1 patch ditempah, kos penghantaran tetap dikira sebagai 1.

Saiz gambar di atas ni bukan saiz sebenar. Saiz sebenar bagi wing patch ni adalah 10.5cm x 5.5cm.

15 unit telah siap dan yang ni tidak ada nama lagi.



Ok ni gambaq patch tu.

cilok kat tailor ka?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 1:47 pm

Cilok? Tak la bro.
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 6:35 pm

Akmal..kalo MiG punya jgn lupa logo Smokey Bandits..letak logo bulat smokey bandits je mcm t-shirt yg Koba pernah display dlm FB tu..
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Thu Dec 16, 2010 6:57 pm

Kalau letak logo Smokey Bandit tu mungkin nampak kecik logo tu dan maybe tak brapa cun. Tapi takpa nanti saya cuba2 dulu ek. Hehehe...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 11:26 am

OK dah boleh bukak listname untuk yang nak callsign/nama kat patch tu.
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 11:43 am

aku nak akmal.. aku dah dapat ko punyer 2.. cuma aku xjumpa lagi BSN nak masukkan duit ko 2..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 12:38 pm

OK bereh HR.
Back to top Go down
jangofett
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 536
Join date : 21/04/2010
Age : 46
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 9:57 pm

Mal.. patch dah dapat.. tenkiu..!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/arifadhley
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 10:00 pm

@jangofett wrote:
Mal.. patch dah dapat.. tenkiu..!

Bereh.
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 10:14 pm

@HelangRimba wrote:
aku nak akmal.. aku dah dapat ko punyer 2.. cuma aku xjumpa lagi BSN nak masukkan duit ko 2..

HR..hang guna Interbank Fund Transfer (IBFT) melalui mesin ATM..memang senang mcm aku buat smlm..tak caya tanya Akmal...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 10:16 pm

Yup tapi tak semua bank boleh buat macam tu. Setakat yang saya tengok ni BSN boleh je. Kalau Bank Islam tak boleh nak transfer ke akaun bank selain Bank Islam.
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Fri Dec 17, 2010 11:23 pm

Akmal..ni list utk fasa kedua Hornet Wing Patch dgn nama...

1) Reza Su-30MKM - 1 callsign ICEMAN + 1 nama REZA
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Hornet Wing Patch   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
Hornet Wing Patch
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: JUALAN & SUMBANGAN AMAL UNTUK TABUNG PANGGILAN PERTIWI-
Jump to: