FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 COFFEE's 12 inch Military Action figures

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Dec 27, 2010 9:05 pm

Salam all,
nak share ngan hangpa some of my 12 inch figs. Dulu aku buat 1:35 diorama mainly ww2 era(germans) tapi since this year aku tuko angin lak nak collect 1:6... tapi scale 1:1 masih lagi diteruskan..hehehe.

so ni ade lah beberapa ekor action figure aku yang baru je di kumpui since mid 2010. Ada yg beli straight dari kedai dan ada yang diorder dan juga ada yang di kitbash. Sesiapa yg minat nak beli buleh tapi aku hanya nak juai 1 je setakat ni.

enjoy...
(hehehe, ni betol-betol...bukan tipoo-tipoo, mai singgah rumah kalo nak tengok)

Display dibawah tangga...

WW2


Fallschrimjagger Kursk


Fallschrimjagger Ardennes


DAS REICH 1


DAS REICH 2 with base (home made) for sale rm250


TOTTENKOPH


MODERN


PMC 2 my version of Ghost


PMC 1


US SPECIAL FORCES-Firebase Cobra-Afghanistan


SEAL-DEVGRU


SEAL SDV team1


75th Ranger Regiment- Afghanistan


ACU version Future Combat System


hahahaha.."FOOL" SCALE weapons rack...keje dikala bosan!


UPDATED January 8th

GHOST full gear...baru add gear dia...




tengah tunggu SOAR ...bile lah nak sampai....
SUDAH UPDATE di page 2 with new kitbash for january


Last edited by coffee on Sun Jan 23, 2011 3:21 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Dec 27, 2010 11:44 pm

aaaaaaaaaaar dia mula dah buat pembakaran terbuka mula da hehehehe
Back to top Go down
zarull
Specialist
Specialist


Posts : 163
Join date : 23/11/2010
Age : 26
Location : kota tinggi-shah alam

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Dec 27, 2010 11:45 pm

nice collection bro... affraid affraid walaowei siap ade weapon rack lg..terbaekk ah...
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 9:59 am

Fire at will cheers yummy...

Weapon rack tue memang dahhhhsat
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 11:40 am

penyamun baru jejak kaki dalam umah,dah lari dulu bila tengok rifel banyak2...
hoh!

nice FOOL rack!
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 12:52 pm

itu rack bukan size 1:1 la...itu 1:6 hahaha. itu ilusi optik. saja je bikin panas. hihihi.

tak sabau menunggu NightStalker SOAR niiiiiii... tetiba mai lagi pre order Seal Montain Division dan juga Marines Expeditionary Unit pre order, nak beli ke tak nak?...hmmmmm

ada lagi ke sesiapa yg collect 1:6? maybe nak share knowledge dengan aku yg baru setahun collect 1:6 ni...kalau nak juai loose items pun insyallah aku nak beli. saya baru belajaq tuan.



Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 5:16 pm

En Coffee
Kat mana anda beli action figure ni semua? Berapa harganya satu action figure?
NightStalker Soar tu ada stock ke?
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 5:29 pm

US Special Forces firebase cobra tu nak jual ke??
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 6:33 pm

@dinozoff wrote:
En Coffee
Kat mana anda beli action figure ni semua? Berapa harganya satu action figure?
NightStalker Soar tu ada stock ke?


Figures beli kat ebay dan juga dari kengkawan (loose items) & xlshop. Beli kat kengkawan yang memang collect these stuff senang skit sebab dorang boleh jual murah. Dulu ada kedai online namanye onesixmart tapi dah tutup...then depa juai murah gile..aku tak sempat nak beli.

USSF tu tak juai..hehe, sebab beli pada member basic figure dan aku tambah kit dia.sayang le plak..
yang nak juai tinggai satu je- Das Reich (sekali dengan base pokok kering) at rm 250.

figures begantung pada manufacturer, each will range from 200-400 plus. depends. Tapi mostly harganye 350-380 (yang berkualiti)

Nightstalker SOAR tu pre order item. jadi tak tentu masuk bile...insyallah January ni masuk.




Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 7:02 pm

harga memang mahal bagi item yang berkualiti tinggi. namun, kepuasan hati mengatasi segala-galanya. hehehe.... (teman pun ada jugak buat koleksi dulu. cuma sekarang ni dah bertukar minat pulak)

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 7:56 pm

Tuan,
tulah dia...hehehe, saya terjebak plak benda ni...baru start bulan 7 tahun ni. hobby 1:35 dah tak buat dah...dah tak pandai nak buat model scale..jadi saya kumpul benda ni je lah nampaknye.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Dec 28, 2010 10:32 pm

cofee bila nk buat lawatan PP ke rumah hang..kitorg teringin nk terbakar nie kekekekek
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Wed Dec 29, 2010 8:36 am

En Coffee
Saya cuma minat action figure modern era jer... WW2 saya tak minat.
so kalau ada tempat nak beli action figure macam ni maklum kan pada saya yer
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Thu Dec 30, 2010 4:32 pm

@dinozoff wrote:
En Coffee
Saya cuma minat action figure modern era jer... WW2 saya tak minat.
so kalau ada tempat nak beli action figure macam ni maklum kan pada saya yer

dulu aku beli kat kedai XL-Shop kat mid valley. http://xl-shop.com/

** sedikit info kat mana boleh dapatkan toys sekitar kl.

Kuala Lumpur/Selangor Area

Berjaya Time Square
XL-Shop Times Square - 4th Floor
Toys Xpression - 4th Floor
Graffiti Toys - 5th Floor
Time Machine - 7th Floor


MidValley Megamall
XL Shop Mid Valley - 1st Floor
Nikko Shop - 3rd Floor

Sungei Wang/BB Plaza
Stardust - 6th Floor Rooftop
The Gundam Shop(LikTak) - 6th Floor Rooftop
Cool Toys - 6th Floor Rooftop
Diamond Comics - 6th Floor Rooftop
Diamond Comics - BB Plaza (3rd Floor)

Lowyat Plaza
Fantasy Toys - Low Yatt Plaza (1st Floor) they going to move UG later
HGS - Low Yatt Plaza (Closed) - going to move to BTS at 7th floor

Ampcorp Mall
Ultimate Toys - 2nd Floor - Only open after 7pm on weekdays
Toys Wiz - 3rd Floor

1 Utama
Ultimate Toys - 3rd Floor New Wing
Action City @ 1 Utama - 3rd Floor - Old Wing

Others
XL-Shop Ampang Wholesale - Cheras
Toy Quest 2 - Bukit Bintang (In front Federal Hotel)
Hansen - Kompleks Mutiara (1st Floor)
ShiokToys - Cineleisure Damansara
York House - Bangsar Shopping Centre
ToyzBar - Atria Shoping Center (2nd Floor)
Dream Hutt - Jaya Supermarket (1st Floor)
toybox - Paramount Garden

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Thu Dec 30, 2010 5:19 pm

Terima kasih Laksamana Sunan atas info tersebut
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Thu Dec 30, 2010 7:27 pm

@dinozoff wrote:
Terima kasih Laksamana Sunan atas info tersebut

U are welcome brot. Klau nak yg best, kena beli figurre brand HOT TOYS. Baru terangkat. Hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 01, 2011 12:17 am

Laksmana Sir! tq. ini buleh membantu pemburuan seterusnya...
trimakasih! saya pun tak tau banyak kedai toys camni..Smile
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 01, 2011 6:37 am

@coffee wrote:
Laksmana Sir! tq. ini buleh membantu pemburuan seterusnya...
trimakasih! saya pun tak tau banyak kedai toys camni..Smile

Buru, jangan tak buru. Err... Tapi pastikan poket tu kembung dulu sebab nanti boleh rambang mata n terus pengsan bila kempunan tak dapat beli nanti. Hahaha...

pssttt... Tak semua outlet tu accept kad kredit. Razz

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by Laksamana Sunan on Sat Jan 01, 2011 9:42 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 01, 2011 9:40 am

lagi satu, aku terlupa nak bagi link ni. salah sorang die hard 1/6 action figure collector. memang respect habis kat dia. nilai koleksi dia? korang nilai lah sendiri. memang dah boleh jadi muzium rumah dia tu.

http://toyhaven.blogspot.com/search/label/Afghanistan

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Jan 03, 2011 1:55 pm

Yep, mamat toyhaven ni menjadi ikutan saya sejak berkecimpung...memang haven.huhuhuh.
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Jan 03, 2011 2:17 pm

@Laksamana Sunan wrote:
@coffee wrote:
Laksmana Sir! tq. ini buleh membantu pemburuan seterusnya...
trimakasih! saya pun tak tau banyak kedai toys camni..Smile

Buru, jangan tak buru. Err... Tapi pastikan poket tu kembung dulu sebab nanti boleh rambang mata n terus pengsan bila kempunan tak dapat beli nanti. Hahaha...

pssttt... Tak semua outlet tu accept kad kredit. Razz


hihiihihi, tau takpe...pihak administrasi kewangan rumahtangga telah memantau pergerakan keluar masuk kewangan. Jadi terpaksa menggunakan "black budget" untuk mengaburi pemantauan itu..hehehehe. boleh pengsan kalau ikutkan...but priority is stil priority, ini sekadar hobi saje.
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 08, 2011 12:19 am

Just updated GHOSTs KItbash...
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sun Jan 23, 2011 3:17 pm

update terbaru koleksi bulan ini... termasuk GHOST-Frozen crossings

1)GHOST FRoZEN CRoSSINGS
Gears by playhouse.
WInter jacket + woodland camo by BBI
various brands for accessories


2) German SS-Late ww2. Status- dah 70% ready
headsculp-Loading Toys
Body-BBi G3.5 Body
SS Field Grau Uniform-Dragon
Mp40-Dragon
(saja tak pasang gear lain sebab nak buat diorama dead SS or surrendering SS)


3) US Special Forces Iraq 2006- status- tunggu sampai dari ebay. beli saparate/loose.
Headsculp- Beckham
Body-Playhouse
Plate carrier + chestrig Playhouse (juga sama macam vest ghost di atas)
Various brands for accessories
Mk18 Mod0 M4 by Playhouse
(basic kit sebenarnya NAVY SEAL TEAM 10 tapi aku beli saparate untuk kitbash other unit.)


habis sudah bajet bulan Januari...3 figures. alhamdulillah

Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Jan 25, 2011 8:46 pm

Okay US SPECIAL FORCES sudah selesai kitbash...baru siap di opis ku ini...

ini gambarnye









more to come insyallah. thinking of kitbashing a marine in woodland pula...
Back to top Go down
The-Shepherd
Private First Class
Private First Class


Posts : 121
Join date : 01/12/2010
Age : 34
Location : Kuantan - Pahang

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Tue Jan 25, 2011 10:03 pm

fullamak....terbaik la bro cheers
Back to top Go down
http://www.dewahati.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Today at 11:53 am

Back to top Go down
 
COFFEE's 12 inch Military Action figures
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: