FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 COFFEE's 12 inch Military Action figures

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Thu Jan 27, 2011 11:56 pm

@dinozoff wrote:
US Special Forces firebase cobra tu nak jual ke??

Encik dinozoff, setelah memikirkan sekian lama, saya rasa boleh lah kiranya saya jual Figure US SPECIAL FORCES ni.

maklumat kit-
Body & head- BBI year 2006-7
bdu & plate carrier + chest rig- Dragon year 2006
Backpack- Dragon
M4 carbine with m203 grenade launcher- Hot toys 2008
Dessert base-simple home made 2010.

additional item-custom cut pasgt helmet converted to MICH2000 + night vision scope, Bowman headset.

RM250 including postage

oleh kerana figure ni figure lama, ia agak season la skit nampak. dan harganya adalah rm250 the whole package. kalau berkenan kasitau le ye.

maaf gambar kureng memuaskan sebab kamera tetinggal kat umah inlaws...hehe




Last edited by coffee on Fri Jan 28, 2011 12:12 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
The-Shepherd
Private First Class
Private First Class


Posts : 121
Join date : 01/12/2010
Age : 34
Location : Kuantan - Pahang

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Fri Jan 28, 2011 12:01 am

@coffee wrote:
@dinozoff wrote:
US Special Forces firebase cobra tu nak jual ke??

Encik dinozoff, setelah memikirkan sekian lama, saya rasa boleh lah kiranya saya jual Figure US SPECIAL FORCES ni.

maklumat kit-
Body & head- BBI year 2006-7
bdu & plate carrier + chest rig- Dragon year 2006
Backpack- Dragon
M4 carbine with m203 grenade launcher- Hot toys 2008
Dessert base-home made 2010.

additional item-custom cut pasgt helmet converted to MICH2000 + night vision scope, Bowman headset.

oleh kerana figure ni figure lama, ia agak season la skit nampak. dan harganya adalah rm250 the whole package. kalau berkenan kasitau le ye.

maaf gambar kureng memuaskan sebab kamera tetinggal kat umah inlaws...hehe



bro...ada lagi tak yg nak jual?
Back to top Go down
http://www.dewahati.blogspot.com
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Fri Jan 28, 2011 12:53 am

ada, ww2 german das reich...yang ada pokok beso tu. itu pun aku punye old figure...rm250 juga kalau mau...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 29, 2011 3:21 pm

@coffee wrote:
Okay US SPECIAL FORCES sudah selesai kitbash...baru siap di opis ku ini...

ini gambarnye



more to come insyallah. thinking of kitbashing a marine in woodland pula...

bila aku tengok sof operator ni dok pegang back pack ni, mula la mengidam nak beli satu back pack ni. any idea brand apa yang ok ye? yang guna sistem MOLLE ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 29, 2011 8:14 pm

Tuan, 3 day backpack ACU pattern ni kat Supercool hobby ade juai dlm rm150-200 je..tapi replica je, saya ade yg multicam dan black.. molle system with assorted pouches.
supercool hobby kat berjaya timesquare
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 29, 2011 8:17 pm

Replika? Nak cari scale 1:1 lah. Kedai kat BTS tu jual brand apa?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
coffee
Civilian
Civilian


Posts : 46
Join date : 21/09/2010
Age : 38
Location : kl

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Sat Jan 29, 2011 10:28 pm

yes sir, a replica 1:1, bukan original brand....i am a 1:1 scale enthusiast my self..hehehehe
memang dia juai bdu, equipments, vest semua..last 2 years murah sebab tak pakai barcode system, so bole kawtim dgn member cina yg keje situ, skang sudah tukar...pakai barcode, so benda mahal skit dari dulu. u must pay them a visit sir. Very Happy
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Mon Jan 31, 2011 12:22 pm

meleleh plak aku ngk barangan nih...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: COFFEE's 12 inch Military Action figures   Today at 11:54 am

Back to top Go down
 
COFFEE's 12 inch Military Action figures
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: