FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Paintball In The Woods Anyone?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sat Jun 12, 2010 11:37 pm

budget RM5k? fuhhhhh mmg terlebih budget dan hasrat bro ialah Custom OEM Tippman X7 convert kepada sniper riffle? sbb yg dalam gambar tuh, marker tuh actually Tippman X7 Basic + E-grip

jika nak bli sekali gus dengan budget camtu dh boleh dh....dlm rm2.2k sehingga lah ke rm 3k pun dh cukup. yg baki simpan buat back-up saving..

kat bawah nie list yg jual marker jenis ko lah; samada nak amik ke atau xnak atau tunggu wholesale atau tunggu pro bagi ulasan pun boleh lagi...dan adakah bro azlan join sekali ke main dengan kami Unit PB Panggilan Pertiwi? kami mmg tgh mencari player yg ade skill sniping.. rusher, heavy gunner, infranty dh berlambak dh....special OPS pun ade gak, recon pun sekali....yg xde sniper shj

link di bawah bakal menambahkan lagi bahan bakar. Sesuai dengan apa yg bro azlan nak;

http://tecpaintball.blogspot.com/

utk modified dan custom OEM make, buat dengan company nie; sbb requirement nak buat custom OEM ialah basic marker scenario shj...

http://www.paintballunited.com.my/

Ahli PB Panggilan Pertiwi yg dh ade marker scenario;
THe Great General Tottis - Custom OEM
Special OPS Paskau-X - Custom OEM
Decoy/Recon Syark - Marker Sierra One dan belum dicustom lagi
Heavy Gunner SgtKurtz - Speedball Marker SMARTPART EOS

semoga info dibei memuaskan hati bro azlan
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:07 am

Kalo bro Azlan dah ade bajet 5K..angkat X7 phenom lah..jgn pikirkan sgt bentuk marker mcmane kite nk kadang2 kite plan nk jadikan ia seakan sniper rifle..barrel panjang la.. tp bile masuk hutan tesangkut akar la pokok la..susah nk begerak nanti..yg penting beli basic dulu, try sesuaikan diri..recball marker ade beberape jenis dan model..tgk site ni dulu sebelom buat keputusan.. www.tippmann.com , www.btpaintball.com , www.rap4.com , www.smartparts.com
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:36 am

bro paskau_x

ni ganas la...


kalau geng PP men bawak ni,mesti lawan sorok kat belakang pokok je.. What a Face
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:44 am

Terima kasih bro SgtKurtz & paskau_x coz bagi opinion......saya memang minat tang sniper nih, sebelum ni jadi sniper camera je (kasi tgk blog saya & komen tang model pon buleh he he.....iklan sikit).

Ikutkan ati nak angkat terus kat propaintball resources kat kelana jaya tuh....tapi takut tertipu coz not familiar yet with the price tag. Add web kat http://tecpaintball.blogspot.com/ tu saya dah surf dah tapi saya prefer pegang dan lihat. (ada ke yang jual camnih he he)

Bro paskau_x...semua site dh tgk dah....berkenan kat model model rap4 tapi ada jualkat ner.

one more thing bole ke saya join Unit korang once I have the marker, mintak izin.

Feel free to visit my blog.... http://azlaanshah.blogspot.com/

Thanks
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:49 am

fuyoo...dpt yg nie lg syok..utk support infantry, tu la kat malaysia ni limited sgt lah..kalo free2 tu bole tgk paintball kat belgium, crotia, russia dlm youtube..diorg ni dasyat main paintball...siap ade kereta tank lg..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:50 am

marker yg baru bli belum tentu boleh perform sebagaimana kita nak....kne test dulu camna dari segi suapan, firing, keberkesanan gas dan memacam lagi lah...bila dh ok, barulah seronok main...link di atas boleh membantu lagi...dan satu lagi jika nak bli dr luar, mesti ade lesen khas...

jadi dicadangkan bli kat dlm malaysia shjlah
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:55 am

@azlan wrote:
Terima kasih bro SgtKurtz & paskau_x coz bagi opinion......saya memang minat tang sniper nih, sebelum ni jadi sniper camera je (kasi tgk blog saya & komen tang model pon buleh he he.....iklan sikit).

Ikutkan ati nak angkat terus kat propaintball resources kat kelana jaya tuh....tapi takut tertipu coz not familiar yet with the price tag. Add web kat http://tecpaintball.blogspot.com/ tu saya dah surf dah tapi saya prefer pegang dan lihat. (ada ke yang jual camnih he he)

Bro paskau_x...semua site dh tgk dah....berkenan kat model model rap4 tapi ada jualkat ner.

one more thing bole ke saya join Unit korang once I have the marker, mintak izin.

Feel free to visit my blog.... http://azlaanshah.blogspot.com/

Thanks

kami memang mengalu alukan kedatangan anda bro... welcome to the 3P team ( panggilan pertiwi paintball ) hehehe
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 12:55 am

kalo nk beli RAP4..cek kat website tu model and code..PM sy..nanti sy check ade stok ke tak..propaintball okay..tp sy suggest pergi skirmish la kat damansara perdana..kat malaysia ni sole distributor utk tippmann adalah skirmish dan utk bt adalah napshot...dah pro paintball rasenye ambik brg dkt diorg nih..tp still bole beli lah bkn tak bole..harga retail same jerr..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 1:00 am

@SgtKurtz wrote:
marker yg baru bli belum tentu boleh perform sebagaimana kita nak....kne test dulu camna dari segi suapan, firing, keberkesanan gas dan memacam lagi lah...bila dh ok, barulah seronok main...link di atas boleh membantu lagi...dan satu lagi jika nak bli dr luar, mesti ade lesen khas...

jadi dicadangkan bli kat dlm malaysia shjlah

yup..betul tu sgt..mcm aku..skrang tak menyesal guna X7..serasi....tak perlu MOD byk2..nanti effect performance...buat X7 owner atau yg plan nk guna X7 ni link forum die buat panduan.. www.x7og.net
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 1:02 am

oraiit...trima kasih semua.....once marker ader saya join team korang arrr....mintak tunjuk ajar.

Bro paskau_x.... nanti saya PM bro....nak window shopping jap he he..... Thanks again
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 1:15 am

bole bro..anytime..kite kongsi2 minat no hal..geng yg lain pun ade minat yg same...
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 1:52 am

Bro paskau_x....u got PM. Tq
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 9:08 am

@azlan wrote:
Terima kasih bro SgtKurtz & paskau_x coz bagi opinion......saya memang minat tang sniper nih, sebelum ni jadi sniper camera je (kasi tgk blog saya & komen tang model pon buleh he he.....iklan sikit).

Ikutkan ati nak angkat terus kat propaintball resources kat kelana jaya tuh....tapi takut tertipu coz not familiar yet with the price tag. Add web kat http://tecpaintball.blogspot.com/ tu saya dah surf dah tapi saya prefer pegang dan lihat. (ada ke yang jual camnih he he)

Bro paskau_x...semua site dh tgk dah....berkenan kat model model rap4 tapi ada jualkat ner.

one more thing bole ke saya join Unit korang once I have the marker, mintak izin.

Feel free to visit my blog.... http://azlaanshah.blogspot.com/

Thanks

selamat datang ke 3p
semua ahli forum panggilan pertiwi secara automatik layak join team ni. Team ni wujud kerana untuk merapatkan silaturrahim sesama ahli forum dan berseronok di samping mengkayakan towkey kedai marker paintball heheh.


Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Jun 13, 2010 10:56 am

kedatangan bro azlan dialu-alukan, nak join unit kami pun boleh, even takde marker pun...bulan nie pada 26/6 mungkin main di pbv jika cukup pemain. Jika tak, akan di ganjakkan lagi pada 3/7...apa kata sya cadangkan bro azlan join kami main dulu, dan implankan skill sniper dlm main nnt..bolelah kami nilaikan camna...

pada kebiasaannye marker custom sebijik cam sniper nye tidak terdapat di-mana2 kedai yg jual...selalu terdapat dlm clan pb shj...jika nak merasa sendiri sniper rifle, boleh tanya pada syark dan paskau-X....derang tahu mana port.

dan tgh usha blog bro azlan...

p/s; rajin2 surf site posting update Unit PB kami....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 11:52 am

bro tak dak marker pun bleh join la, pakai marker rental pun bleh tembak apa...huhuhu
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 11:58 am

Tau...marker leh rent....tapi tak feel he he

26hb ni pbv kat ner, saya selalu kat bkt cherakah je main....Insyallah kalo takde aral melintang...saya join. Terima kasih


Last edited by azlan on Mon Jun 14, 2010 12:08 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:07 pm

hahaha bro..klu bravo one x ada feel gak ke hahahaha
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:09 pm

feel aku lainnn daa...
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:28 pm

tempat yg selalu kami main ialah bukit cerakah gak...bulan lepas pada 15/5 pun ade main gak...adakah bro azlan berada di-sana ketika itu?

semua marker ada feel...hehehe, yg buat xde feel tuh maknanye tak sayang senjata sendiri...
Ohhh Seras ku....bila lagi ko nak merasa darah syark yg begitu segar dan panassss lagi nihh? Takpe sayang, nnt sya bagi yg terbaik...

He he he...meh lah join kami main sekali, marker xde marker citer nombo 100, yg penting kita enjoy main pb
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:31 pm

wei kompom ke 26 June?

kompom aku takde time tu...haha
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:48 pm

3 julai ndok
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 12:54 pm

pok amai-amai
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 1:36 pm

@SgtKurtz wrote:
tempat yg selalu kami main ialah bukit cerakah gak...bulan lepas pada 15/5 pun ade main gak...adakah bro azlan berada di-sana ketika itu?

semua marker ada feel...hehehe, yg buat xde feel tuh maknanye tak sayang senjata sendiri...
Ohhh Seras ku....bila lagi ko nak merasa darah syark yg begitu segar dan panassss lagi nihh? Takpe sayang, nnt sya bagi yg terbaik...

He he he...meh lah join kami main sekali, marker xde marker citer nombo 100, yg penting kita enjoy main pb

15/5 itu ari takde....kalo 5/6 hari tu ada he he....

kali ni confirm bila ek date nyer.....nak join
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 1:38 pm

3/7/2010 Confrim kali nie
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 1:39 pm

tarikh diubah pada 3/7....demi utk mencapai objektif Pertiwi turun main...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Today at 12:33 am

Back to top Go down
 
Paintball In The Woods Anyone?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: