FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Paintball In The Woods Anyone?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 2:40 pm

Disebabkan aku nie newbies kat sini....tanya sikit....date confirm tapi venue je aku tak tau...he h he....kat mana ek.
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 2:46 pm

Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 2:48 pm

@azlan wrote:
Disebabkan aku nie newbies kat sini....tanya sikit....date confirm tapi venue je aku tak tau...he h he....kat mana ek.

bukit cherakah bro
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 5:37 pm

cantikkkk....big warm/cold welcome pada bro azlan.....meh main nyorok2 dlm semak bukit cerakah
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 5:55 pm

kurtz ko akan ajdi mangsa pertama kau.. nak meratah ko buat sate!! heheeh
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Jun 14, 2010 6:13 pm

same-same...jom tag team...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 8:15 am

pandang kiri ku nampak sunlay, pandang kanan nampak ggk, pandang depan nampak syark senyum perli disebalik pokok, apa yg dia senyum perli aku tak tahu.....aku pandang bahagian tengah nampak azlan duk bebaring atas lantai tanah, sniping...sapa mangsa dia ku pun x pasti

pandang lagi ke hadapan, tuh dia aku nampak passkau....dengan ciri2 special ops dia, My General Tottis tgh cari position cantek nye

Aku tak nampak Afiq sbb dari mula hingga sekarang, duk carik peluang nak memburu...dia guna cara invisible mode Predator...

bila pandang atas, aku nampak Helang RImba akhirnya...dari mula hingga sekarang, tumpuan tidak lari langsung....tumpuan aura nak bunuh aku....

Jangofet pulak dengan cara tersendiri dia pulak dahhh....no komen dan aku pulak cam biasa dlm kubu tanah...tgh terfikir nak jadik decoy...

p/s; hanya gambaran shj....lolz
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 9:44 am

cam haram..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 9:58 am

gampon kurtz aar lmbt nya PB
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 10:16 am

kurts ko pandang aku tapi yang ko nampak... serigala yang macho
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 10:28 am

hahahaha....pandang ke kanan rupanya bukan ggk tapi serigala yg macho? hahaha sungguh menarik....

disebbkan pandangan kanan adalah serigala macho maka aku terfikir sejenak, sejak bila pulaklah ade serigala kat cerakah nie? hairan bin ajaib...~huhu~ maka malaslah nak layan...serigala yg bontotnya kene bola PB 4 kali ade hati nak meroyan lebih2...baik aku tumpu pada syark dan helang rimba...

pandang atas sat dan Helang Rimba xde...aikk? mana lu pegi daaaa...sekali tinjau rupanya kat base camp....kene owns ngan afiq.....eeeiiiii buat malu betul...dan afiq cam biasa, hilang jejak...

General Tottis lak dengan slogan femes dia....'haha Tak keneeeee, tak keneee, tak keneee'...sapa berani nak dekat dengan marker dia bunyi cam Minigun...aku pun x sanggup...

syark masih lagi dengan aktiviti senyum perli dia....ooooo lah hai, dia tgh nak aim kat aku....demmmm
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 10:45 am

hhahahaha hang mmg pndi buat skrip laaa..hahahha...blh buat kelakar plak pg2 nie...kakakaka
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 11:15 am

trimas krn menyokong...just for fun je b4 3/7 nie...since ade sokongan aku sambungkan lagi..

syark dengan senyum perli yakin sungguh nak bunuh aku....tapi kali nie kene tabik springlah sbb syark mmg berjaya bunuh aku manakala helang rimba pulak merajuk dlm base camp....kesian ye..

ggk pulak merasakan dlm bahaya giler kali nie sbb, afiq dh pasang mata ke dia dan General Tottis dh mula buat war cry dah..dlm kepala ggk tgh fikir sejenak, 'apa yg patut aku buat nie...ishhh susah betui nak lari'.....memandang ggk duk tgh fikir disebalik semak pokok, x perasan ade sorang lagi duk aim baiknye kat dia.....sapa lagi klu x Azlan...

ggk ingat dia selamat sat dlm semak pokok, dia tak mengetahui yg Azlan berada x jauh dr dia duk covering balik semak dlm jarak 1 - 2 meter shj....Azlan hanya senyum setan shj...tapi sbbkan semangat team, maka Azlan dedahkan kedudukan ggk dengan 5 das headsot non stop...

ggk kuar terus dari semak pokok ke hadapan dengan selaju boleh menyangka semut landing atas kepala, maka terdedah lah dia....Afiq habis satu pot dan General Tottis juga satu pot....

sunlay, syark, paskau x shj yg tinggal kali nie berdepan dengan azlan, tottis dan afiq...

now real battle begin....tunggu episod respon camna...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 11:20 am

aduuuh mmg terbaik laaa....klu ada gmbr scene2 pertempuran br ada feel kurtz aaar lmbt nya bulan julai...kan syok suma bujang mcm aku ngan kurtz blh je kte main cepat2 kakakaka
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 11:28 am

@SgtKurtz wrote:
trimas krn menyokong...just for fun je b4 3/7 nie...since ade sokongan aku sambungkan lagi..

syark dengan senyum perli yakin sungguh nak bunuh aku....tapi kali nie kene tabik springlah sbb syark mmg berjaya bunuh aku manakala helang rimba pulak merajuk dlm base camp....kesian ye..


ni adalah angan2 sgtkurtz yang x kesampaian sebab belum sempat nak gerak dah kena bom tangan. hehehee
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 11:31 am

helang hang pun sama bg buah fikiran heheheheh
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 12:04 pm

Helang meraban dan meroyan sepanjang base camp dan masih lagi meraban bila aku jumpa dia kat luar map.....kui kui kui, malas nak layan...Jangofet paling awal sekali kuar sbb kne owns ngan General Tottis. Tottis ngan muka senyuman gentlemen dia mmg xleh blah habis...

Helang meroyan kat bawah pokok redup pasal x puas hati x dapat tembak aku, Jango dan aku saling bercerita dan berkenalan....peaceee on PB dan GGK kat lantai tanah utk mendapatkan balik nyawa yg tinggal seinci lagi.....boleh blah lah ngan slogan serigala ko...apa daaa, camna boleh kalah ngan Azlan? GGK bersumpah utk kembali dengan nyawa penuh dan semangat serigala hutan....yeahhhh That's my man....aku just senyum biasa je....'hehe'

Now the battle begin;

saingan mmg dikatakan amat sengit dengan afiq invisible, tottis ngan slogan femes dia, Azlan dengan cara tersendiri, paskau dengan special ops- cover balik pokok sebesar pemeluk, syark dengan ambil posisi blindspot dan sunlay?.....jadi biasa jerlah...almaklumlah masih lagi sesi nak belajar jadik infranty terbaik PP

kali nie semua jenis main hide in and out sbb dh sedia maklum dengan skill masing2...still main thread tetap lah paskau ngan syark...bukan senang nak bunuh derang nie...sunlay pun boleh jugak susah nak lanyak....tapi word for word, kantoi gak akhirnya dengan diri sendiri....ammo habis dan gas pun habis.....angkat tangan dn declare kalah wahlal tak kena apa2 pun....pandai ko ye...ini tiru skill aku pulak...

Afiq cam biasa merantau seluruh map sampai pi jauh dari yg sepatutnya...ko nie nak main paintball ke atau nak main pengakap? mana satu ko nak main nie? tak paham aku...

Tottis ngan gentlemen skill outburst marker cam Minigun....ke posisi paskau-x manakala Azlan sbg back-up...manakala Afiq kembali semula ke map tapi kali nie dibelakang tempat makan PBV....sempat pulak dia minum air...ceh
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 8:32 pm

siap ada cherita lak ni he he...teruskannn
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 10:11 pm

hahahaha....hari nie map hutan....besok map kampung pulak, lusa lak map yg ade bas terbiar tuh....cerita bakal menarik selepas ini....
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Jun 15, 2010 10:34 pm

aku gak jadi mangsa
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Jun 16, 2010 12:17 am

sgt... aku teliti cd insurgensi tn jimio punye....
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Jun 16, 2010 12:18 am

layan jer cite sgt tu..syok jgk aku bace...ini kes tak sabar tunggu 3hb la nih..ehehee..
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Jun 16, 2010 8:13 am

lyan jer crita angan kawan kite ni.. huhuhu
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Jun 16, 2010 1:19 pm

@sunlay wrote:
sgt... aku teliti cd insurgensi tn jimio punye....

apa kaitan PB dengan insurgensi, sunlay....kenapa aku terasa sungguh threating dr sunlay nie....
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Jun 16, 2010 3:04 pm

@SgtKurtz wrote:
@sunlay wrote:
sgt... aku teliti cd insurgensi tn jimio punye....

apa kaitan PB dengan insurgensi, sunlay....kenapa aku terasa sungguh threating dr sunlay nie....

aku teruje taktik 8 ranjer buru komunis walau depan kene ambush ... anggota belakang cepat2 cover sisi ... kan ko pakar taktik paintball 3 org tembak tak kene2...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Today at 2:41 am

Back to top Go down
 
Paintball In The Woods Anyone?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: