FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 9:42 am

nanti kita buat liputan untuk versi PP pulak masa MMW 3 ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 9:51 am

sedih2...apela nasib sejarah kat negara kita nie... mungkin bagi mereka sejarah adalah perkara yang xperlu untuk diingati...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 10:06 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
nanti kita buat liputan untuk versi PP pulak masa MMW 3 ni.

perlu buat MMW3 utk Muzium Polis Bukit Kepong. Buat cara yg sama dahulu...semoga MMW message sampai ke semua umat polis dan bekas polis dan kemudian buat kutipan kewangan utk bangunkan Muzium nie....buktikan pada semua Muzium mempunyai nilai domestik tersendiri...
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 10:18 am

Kalo dah kerajaan tak berminat dgn muzium berkaiatan sejarah military...mcmana nk mendidik maysarakat utk menghargai sejarah...itu la die terlalu mementingkan untung dan wang ringgit jerr..entah la..geram pun ade kekadang..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 10:40 am

mmmm nie laa akibat apabila bangsa sendiri lupa pengorbanan bangsa nya dulu mempertahankan kedaulatan negara dan maruah...mmmm aku x mampu kata apa...misi ke muzium tentera darat menceritakan apa yang telah terjadi pada masyarakat malaysia pada hari ini..terkilan dan sedih pun ada
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 10:41 am

tapi sayang dah takde orang yang terlibat secara langsung yang boleh diinterview...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 11:22 am

Kita memang dah kehilangan bukit kepong survivor tu. Tapi, kita masih boleh mengunjungi anak-anak arwah yusuf rono. Mereka masih tinggal di melaka - Menurut buku WIRA BUKIT KEPONG (biografi Yusuf Rono) yang diterbitkan oleh kerajaan negeri melaka,

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 11:30 am

brengunner mungkin kenal anak2 arwah. so boleh mintak brengunner tolong receekan dulu.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 11:34 am

Dah assign special task ni kat dia bulan lepas.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Fri Jul 16, 2010 11:36 am

baguihhh... kalau dapat waris2 yang lain pun best jugak.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Sun Jul 18, 2010 12:27 pm

Pasti waris2 dia ada menyimpan info atau gambar2...
Back to top Go down
The-Shepherd
Private First Class
Private First Class


Posts : 121
Join date : 01/12/2010
Age : 34
Location : Kuantan - Pahang

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Wed Dec 01, 2010 10:25 pm

Baru dapat peluang pi Bukit Kepong masa ada job kat tangkak...these pics are the latest, dalam bulan 10 tahun ni



al-fatihah untuk para pejuang



still tak boleh naik, kalau badan aku jenis ringan confirm aku dah redah dah



Ni je yang tinggal



tapi sayang barang pameran tak banyak...tak puas tgk
Back to top Go down
http://www.dewahati.blogspot.com
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Wed Dec 01, 2010 11:42 pm

ni balai POLIS baru kan ?
yg lama dah terbako
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Tue Feb 22, 2011 10:37 pm

23 FEBRUARI 1950...

AL-FATIHAH kepada semua arwah anggota2 polis, orang2 kampung, para isteri dan anak2 anggota polis yang telah bermati2an mempertahankan balai polis bukit kepong. semoga pengorbanan mereka semua menjadi teladan dan dihargai oleh kita pada hari ini dan selamanya

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Tue Feb 22, 2011 10:44 pm

dari gempurwira

mcm ada nampak kat brita muzium ni kena banjir harap tak la rosak teruk
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
LAPORAN BERGAMBAR MUZIUM POLIS BUKIT KEPONG
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: