FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 dah 2011 bila lagik nak ke oversea

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Jan 19, 2011 1:54 pm

ada cadangan baru sila kemukakan.....

1. merentas malaysia-bangkok ( jalan darat pacuan kenderaan sendiri.. )
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Jan 25, 2011 4:16 pm

bahaya woo pulo serang kem tentera di selatan thai ..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Jan 25, 2011 4:56 pm

Jom buat aktiviti riding motor ke thailand. Teringin jugak aku nak ke sana What a Face
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Jan 25, 2011 5:00 pm

@canteenRIFLE wrote:
ada cadangan baru sila kemukakan.....

1. merentas malaysia-bangkok ( jalan darat pacuan kenderaan sendiri.. )

kene pastikan yang nak ikot kena beli insurans nyawa....pastu buat wasiat awal2.....
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Jan 25, 2011 8:17 pm


nanti geng baju merah buat roadblock.....tak leh balik jawabnya....Smile
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Tue Jan 25, 2011 11:21 pm

geng geng 4wd blackwind nak buat rentas 7 negara lepas raya cina nih...kalu minat leh join...

hari tu dorang pergi sampai chiang rai...
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Jan 26, 2011 12:33 am

bro canteen..bole propose semula ke vietnam tu...sana muzium perang die amat2 menarik...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Jan 26, 2011 12:36 am

ehehehehehe... big boss aku buat2 tayang topi viet cong dia. aku nak beli dia tak mo juai

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Wed Jan 26, 2011 9:10 am

@mr. kurien wrote:
ehehehehehe... big boss aku buat2 tayang topi viet cong dia. aku nak beli dia tak mo juai

yang mcm tudung saji tu ke haha..
Back to top Go down
Tok Dalang
Civilian
Civilian


Posts : 37
Join date : 08/03/2010
Age : 38

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Sun Jan 30, 2011 11:55 pm

hahaha canteen masih belum dapat wish dia..

ok kalau aku jadi hang canteen

1) Berkumpul di Penang sebagai tempat Starting Point.. pukul 10 pagi bertolak

2) Aku rasa kat Penang boleh buat Insurance dan surat kastam kalau takade
cuba buat kat Bukit kayu Hitam yang terbaik buat kat Changlon.. tak salah aku
rm 15 buat insurance tak tahulah kalau dah naik tapi untuk 9 hari je

3)Masuk melalui Bukit Kayu Hitam dan terus ke Haadyai.. rehat 1 hari tengok
malam hari Haadyai yang menyenangkan Very Happy alien

4) pukul 8 pagi waktu Thailand(kul 9 waktu Malaysia) bertolak dari Haadyai ke Bangkok..
terpulang kepada budibicara anda memandu 12-15 jam yang memenatkan ... berhenti rehat dimana2 saja..
so sampai pukul antara 8 malam atau 10 malam atau 1 pagi..

5) Di Bangkok jangan menginap di kawasan Guesthouse terpaksa lah menginap
di kawasan Hotel Biasa senang ada Carpark.. Kawasan yang dicadangkan Sukhumvit,Chinatown dan Silom..

Tapi aku rasa lebih baik hang buat trip gi Vietnam sunny
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:22 am

bace pun dah terase penat ehehee...naik flight lg senang terus smpai Vietnam...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 9:23 am

@paskau_x wrote:
bace pun dah terase penat ehehee...naik flight lg senang terus smpai Vietnam...

betol2.....tapi nape vietnam jd pilihan erk......
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 9:35 am

apple, kat sana muzium perang die best...pastu ade tempat utk menembak M16,M4,AK...dan ade gak dgr2 org kate kite bole try RPG...pastu brg kat sana still murah2..bole la shopping brg tactical...tp ni dgr dr org becerita...tak tau la kalo indah khabar jerr...ehehee jom la join apple kalo jadik dan kal ade rezeki la...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:22 pm

paskau;

menarik2..tapikan...aku ni siam pon aku tak lepas lagi...aku takot la nak p negara2 bergolak ni...vietnam selamat ke....
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:27 pm

Vietnam selamat.
Diorang ada SSK Kilo dan variasi SU-30MK

Razz
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:31 pm

pasal selamat tak selamat tu payah la nk ckp..tp minggu lepas ade jiran yg pergi...dah blk pun..mcm2 die beli...mostly kain la buat baju raya tahun ni katenye...Vietnam okay kut...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:34 pm

@paskau_x wrote:
pasal selamat tak selamat tu payah la nk ckp..tp minggu lepas ade jiran yg pergi...dah blk pun..mcm2 die beli...mostly kain la buat baju raya tahun ni katenye...Vietnam okay kut...

huih.. tak selamat laa mcm tu.. mcm2 kain ada dijual.. miss la bajet aku nanti nak tembak m16, ak47, rpg7 kalau mem besor beli kain jerr.. hahahahahahahaha..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:49 pm

masalah nye alpha..kalo nk pergi cni sure mem aku nk ikut.....ahahaaa..
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 12:52 pm

@paskau_x wrote:
pasal selamat tak selamat tu payah la nk ckp..tp minggu lepas ade jiran yg pergi...dah blk pun..mcm2 die beli...mostly kain la buat baju raya tahun ni katenye...Vietnam okay kut...
bunyi macam best jer..i like shoping Razz
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 1:06 pm

kome org pompuan..shopping je la y tau....eheheee
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 1:10 pm

@paskau_x wrote:
masalah nye alpha..kalo nk pergi cni sure mem aku nk ikut.....ahahaaa..

senasib la kita wan..

takper.. apple jadik leader shooping utk bini hang dan bini aku..

kita lak pegi muzium perang vietnam dgn melenjan ak47..

ok x idea aku?
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 1:34 pm

tgh nak buat planning g Bandung dan berjumpa delegasi Nazi Indonesia sana tuh, dah open table utk aku dan anwar....Vietnam mungkin selepas tuh
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 2:41 pm

@alphafoxsierra wrote:
@paskau_x wrote:
masalah nye alpha..kalo nk pergi cni sure mem aku nk ikut.....ahahaaa..

senasib la kita wan..

takper.. apple jadik leader shooping utk bini hang dan bini aku..

kita lak pegi muzium perang vietnam dgn melenjan ak47..

ok x idea aku?

okay set Alpha...
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 2:52 pm

@alphafoxsierra wrote:
@paskau_x wrote:
masalah nye alpha..kalo nk pergi cni sure mem aku nk ikut.....ahahaaa..

senasib la kita wan..

takper.. apple jadik leader shooping utk bini hang dan bini aku..

kita lak pegi muzium perang vietnam dgn melenjan ak47..

ok x idea aku?

mana aci aku pon nak lenjan ak47..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Mon Jan 31, 2011 3:24 pm

tadak2.. apple, hang gi teman bini kitorg pegi shopping.. hang kan suka shopping.. hahahahaha..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: dah 2011 bila lagik nak ke oversea   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
dah 2011 bila lagik nak ke oversea
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: