FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Thu Feb 18, 2010 4:57 pm

PGA terlibat jugak ke, Payid? Bukan VAT 69 dengan PGM (UNGERIN) serta Unit Udara je ke?
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Thu Feb 18, 2010 4:59 pm

PGA ade....juru acara bg tahu...tp PGA ni sbg back-up jer.....
UUP pun ade..tu yg pic tu...ade VAT69, UNGERIN n PGA jer...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Thu Feb 18, 2010 5:02 pm

Ooo. Tak perasan pulak. Hehehe...Tq bro Payid.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Thu Feb 18, 2010 5:18 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
haha faham2 la bila dalam stokin tu mestila koka kola tu berkocak..hahahah

Lain kali patuhilah undang2 yang ditetapkan. Jangan smuggle air dalam stokin. Kehkehkeh

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 1:17 am

pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 1:52 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2
Back to top Go down
MT Yassin
Sergeant
Sergeant


Posts : 344
Join date : 28/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 7:56 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2

Takde yang nak plan untuk DSA 2010 ker?? DSA April nie, tarikh aku dah lupa lak...
Back to top Go down
http://asiandeftech.blogspot.com
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 8:17 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2

Takde yang nak plan untuk DSA 2010 ker?? DSA April nie, tarikh aku dah lupa lak...

Payid pegi pergi nyer...
Back to top Go down
MT Yassin
Sergeant
Sergeant


Posts : 344
Join date : 28/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 8:26 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2

Takde yang nak plan untuk DSA 2010 ker?? DSA April nie, tarikh aku dah lupa lak...

Payid pegi pergi nyer...

Venue masih sama ker??? PWTC..
Back to top Go down
http://asiandeftech.blogspot.com
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 8:53 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2

Takde yang nak plan untuk DSA 2010 ker?? DSA April nie, tarikh aku dah lupa lak...

Payid pegi pergi nyer...

Venue masih sama ker??? PWTC..

yess MT Yassin....
nak cari pin2 menarik...hehehe....last nyer DSA xde dpt aper2 pun...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 10:36 am

ko cari la banyak2 sket, pastu bleh la bagi kat geng2 yang xpegi....hehehe
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 1:23 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
pada kengkawan yg becdang nak pi ke LIMA 2011,elok plan dari sekarang bcoz apa2 nanti kita boleh kongsi maklumat..plan bugdet awal2 tak rugi pun kawan2..demi kesejahteraan kita semua..hehehe

sokong sangat2

Takde yang nak plan untuk DSA 2010 ker?? DSA April nie, tarikh aku dah lupa lak...

19hb - 22hb April 2010.
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 2:01 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
ko cari la banyak2 sket, pastu bleh la bagi kat geng2 yang xpegi....hehehe

hahaha..cantik gak cadangan Afiq tue....
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 2:03 pm

aku pon nk jugak klu ade lebih coz aku pon x pegi....hehehe
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Tue Feb 23, 2010 2:04 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
aku pon nk jugak klu ade lebih coz aku pon x pegi....hehehe

kalau ada lebih laa....hehehe
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Thu Jun 24, 2010 8:17 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Fri Dec 03, 2010 10:50 pm

gempak la akmal...terbaik..satu liputan yang padat dan real....

gambar2 pun best...hang hafal semua nama2 pilot tu ye...yg TUDM ja..yg TDM punya pilot hang ada sembang tak...hehe

pastu video kat atas ni napa tak leh tgk lak...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Fri Dec 03, 2010 10:52 pm

Trimas bro. Hehehe...
Nama pilot ada yang aku tau dan ada yang aku tengok kat wing depa. Tak sembang pon dengan pilot PUTD tu. Huhuhu...
Video tu sebab akaun Youtube aku ada problem. Nanti aku adjust balik ek. Hehehe...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Fri Dec 03, 2010 11:04 pm

aku respek gak hang dah sampai ke tahap hafal nama2 persenjataan dan sistem pada pesawat2 tu..kira hang ni memang pior aircraft maniac la.....serius..hehe...

salah sorang pilot PUTD tu nama dia HASRY....dan aku nak ucap terima kasih bebanyak kat hang pasal dapat shoot gambar tu...pasal HASRY tu classmate aku masa sekolah kat Kem terendak dulu sama2 SPM tahun 1998...dia classmate aku time form 4 je...time form 5 tak sama kelas dah..tapi memang member2 ada cakap HASRY jadi pegawai tentera ikut jejak bapak dia...dan masuk unit udara bawak helikopter...cuma aku tak dapat tgk gambar terkini beliau...hinggalah hang shoot gambar dia..sebelum ni si HASRY ni ada keluar majalah 3 yg buat liputan pasal PUTD ni tak silap tahun 2009 kot..cuma gambar statik la aku takda lagi..kat TV3 tu sempat la tgk..

mengikut cerita si HASRY ni sebelum masuk PUTD dia di unit Amor di Kem Lapangan Terbang Sungai Petani...cerita dari kawan terdekat jugak...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Sat Dec 04, 2010 1:19 am

A'ah pasal pilot Hasri ni saya ada perasan jugak dia ada dalam Majalah 3 tu.
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Sat Dec 04, 2010 2:02 am

aku rasa dalam album gambar masa aku sekolah dulu ada gambar Hasry ni..kat umah mak aku kat Melaka....nanti ada masa aku upload..nama betul dia memang cam nama nickname dia gak...memang nama betul dia pendek je...ada sorang lagi kawan baik si Hasry ni dengar2 citer masuk PASKAL...tapi citer tu tak pernah disahkan sebab yg kawan dia ni pun senyap dan sepi je lepas habis sekolah..citer2 cuma disampaikan sahabat2 yg masuk navy sama dgn dia ni la cuma dia aply traning PASKAL dan senyap dah lepas tu..mungkin tahap kerahsiaan yg tinggi kot sampaikan kawan2 kat dalam tu pun susah nak jumpa dia ni...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Sat Dec 04, 2010 8:43 am

Ada projek khas la tu. Hehehe...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Sat Dec 04, 2010 12:08 pm

ye la kot....apa2pun thanks akmal atas pic shoot si Pilot PUTD HASRY ni.....akan ku tunjuk pada rakan2 sekolah lama dulu tentang kejayaan dan hasil kebanggaan sek.men.kem terendak, melaka tahun 1994 - 1998.....Smile

aku kredit nama hang nanti masa tu..jgn risau...hehe
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Sat Dec 04, 2010 5:06 pm

Hehehe...Bereh bro.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009   Today at 4:39 am

Back to top Go down
 
Laporan Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2009
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: