FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 7:47 pm

saya pegi tgah hari tadi..
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 8:28 pm

@SgtKurtz wrote:
hari nie cuma aku dan yaminz shj yg ada...yaminz dari pagi tadi sehingga kul 2 dan aku pula hanya dari kul 11.45 hingga kul 2 gak....ternyata mmg pack org hari nie...

gambar gagal diambil.....sob sob sob

p/s; besok datang dengan baju rasmi PP. Biar semua org termasuk tentera tahu akan kewujudan panggilan pertiwi. Aku ada janji ngan satu pegawai aku cuba pakai facemask anti nerve gas ngan baju rasmi panggilan pertiwi...

apsal tak kol..aku,leyha,tok kura,rajawali,paskau,shadow atlantis pun ade td

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 9:09 pm

dari gempurwira

kata ada pjumpaan angota-angota PP kat sana trus buat konvension PP 2011... mcm tak jadi je...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 9:30 pm


rasanya terpandang satu group bert-shirt dan berseluar celoreng u.s army dan bertopi celoreng u.s army..gerak hatiku kata itu gteng PP, baru aim kamera kat6 diorang, mcm dah tau2 je aku aim diorang terus calooo....ishk2...Smile
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 9:32 pm

semasa berbual2 dgn pemandu pt91m pendekar,..ternampak kelibat cam ku kenal..rasa2 si alpha....tapi jarak yg mustahil nak menyapa, aku just perati je si alpha berlalu pergi sambil diapit seorang lagi, taktau siapa?..hehe
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sat Mar 05, 2011 10:49 pm

@MR. STARK wrote:
@SgtKurtz wrote:
hari nie cuma aku dan yaminz shj yg ada...yaminz dari pagi tadi sehingga kul 2 dan aku pula hanya dari kul 11.45 hingga kul 2 gak....ternyata mmg pack org hari nie...

gambar gagal diambil.....sob sob sob

p/s; besok datang dengan baju rasmi PP. Biar semua org termasuk tentera tahu akan kewujudan panggilan pertiwi. Aku ada janji ngan satu pegawai aku cuba pakai facemask anti nerve gas ngan baju rasmi panggilan pertiwi...

apsal tak kol..aku,leyha,tok kura,rajawali,paskau,shadow atlantis pun ade td

langsung tak terlintas nak call, agaknya Stark ada kat situ kul brp lah tuh....call si wufi, dia kat subang dan call alpha dia kat umah tgh mandi siap2 nak g ke seremban....utk training wataniah dia

aku call derang berdua nie pun dalam kul 2 lebih gak sbb kaki kiri aku overheat berjalan...yaminz hari nie dia begitu enjoy mengambil gambar Pendekar segenap sudut utk sesi pembelajaran model dan beruntungnya pada aku juga jumpa rakan modeller....heh dapat banyak info cara2 nak enhance skill baru..walla..

buat pertama kalinya dapat test dan pegang Igla Mk II dan Sniper Anti Personal Baretta...berat seh...besok adalah main event, aktiviti amik gambar...
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 12:05 am

@generalkiva wrote:

hehe Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 12:43 am

@kerianiers wrote:
semasa berbual2 dgn pemandu pt91m pendekar,..ternampak kelibat cam ku kenal..rasa2 si alpha....tapi jarak yg mustahil nak menyapa, aku just perati je si alpha berlalu pergi sambil diapit seorang lagi, taktau siapa?..hehe

maaf.. encik alpha tak dapat datang hari sabtu sebab latihan suka dan rela.. tapi skrg nie tengah pikir2 nak ngelat tak latihan esok untuk bersama kawan2.. hmmmm...

nak ngelat ker tak??? kalau tak.. takper laaa...

kalau ngelat, nanti jumpa lagi 2ic aku kat booth semboyan tu.. hmmmmm..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 12:44 am

@generalkiva wrote:
@generalkiva wrote:

hehe Very Happy

cam gampang... hahahahahahaha... nanti kitorg letak kat bahagian report laaa kiva..
Back to top Go down
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 12:45 am

masa saya pegi kat booth GGK ,saya nampak kat depan tu ada NTW-20 A.M.R.tak tau pulak yang raifal ni ada dalam inventori mereka...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 1:32 am

@alphafoxsierra wrote:
@kerianiers wrote:
semasa berbual2 dgn pemandu pt91m pendekar,..ternampak kelibat cam ku kenal..rasa2 si alpha....tapi jarak yg mustahil nak menyapa, aku just perati je si alpha berlalu pergi sambil diapit seorang lagi, taktau siapa?..hehe

maaf.. encik alpha tak dapat datang hari sabtu sebab latihan suka dan rela.. tapi skrg nie tengah pikir2 nak ngelat tak latihan esok untuk bersama kawan2.. hmmmm...

nak ngelat ker tak??? kalau tak.. takper laaa...

kalau ngelat, nanti jumpa lagi 2ic aku kat booth semboyan tu.. hmmmmm..

hari jumaat pagi la alpha..aku nampak hang..iras2 hang la.dan sahih hang bila tgk gambar mencari periuk api ni..hehe
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 3:19 am

dah layan tadi tapi tak puas ambik gambaq sbb sesak sgt

more photos here
http://military-photos.blogspot.com
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 10:04 am

betul tukaton...hari jumaat je orang tak ramai..nak ambik gambar pun best..dapat sembang lama lagi dgn brader2 askar yg jaga setiap peralatan dan kenderaan tu..tapi bila mai lagio hari sabtu, humanggg aiii,,,ramainyaa orangg...nak shoot gambar pun kejap2 dihadang org lalulalang..kena tunggu line clear dulu..nasib baik banyak gambar aku dah shoot ari jumaat..hari sabtu nak shoot sekitar booth je..

apapun puas hati sgt dapat pi hari terbuka ni walau jauh dari perak tapi balik berbaloi..nak pulak dapat sembang puas2 tanya itu ini dgn brader2 yg jaga pendekar, condor, sibmas dgn meriam 105 oto melara..cuma tak tunggu sampai ahad, ada kerja...dapat shoot masa raptai perarakan pun puas hati dahh..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 10:13 am

@alphafoxsierra wrote:


jangan lupa try test benda nie.. best wooo..


Alpha,

Ko cari duit syiling yang nak buat tambang bas balik rumah jatuh ke? Kesian What a Face
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 11:21 am

alpha tengah mesin rumput..... What a Face
Back to top Go down
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 1:39 pm

upload la gmbar banyak2 sket untuk geng-geng yang tak berkesempatan nk datang....

kalo ade chopper kt sini...dah lama aku mintak chopper tu landing atas deck kapal sekarang ni....balik semata-mata nak pegi Dataran Merdeka...

sob..sob..sob...
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 1:49 pm

Hehe setuju, diharap akan ada thread khas untuk tempek gambar2 korang amik Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 3:40 pm

@kuk wrote:
@alphafoxsierra wrote:


jangan lupa try test benda nie.. best wooo..


Alpha,

Ko cari duit syiling yang nak buat tambang bas balik rumah jatuh ke? Kesian What a Face

aku orang miskin kuk.. nak pegi dataran pun naik bas jer.. nasib baik masa tgh scan tu ada jumpa duit 50sen.. tapi depa dengki, lekat kat periuk api..

aleh2, aku tumpang wan naik skuter dier balik dari solat jumaat.. huhuhuhu..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 3:41 pm

@kerianiers wrote:
@alphafoxsierra wrote:
@kerianiers wrote:
semasa berbual2 dgn pemandu pt91m pendekar,..ternampak kelibat cam ku kenal..rasa2 si alpha....tapi jarak yg mustahil nak menyapa, aku just perati je si alpha berlalu pergi sambil diapit seorang lagi, taktau siapa?..hehe

maaf.. encik alpha tak dapat datang hari sabtu sebab latihan suka dan rela.. tapi skrg nie tengah pikir2 nak ngelat tak latihan esok untuk bersama kawan2.. hmmmm...

nak ngelat ker tak??? kalau tak.. takper laaa...

kalau ngelat, nanti jumpa lagi 2ic aku kat booth semboyan tu.. hmmmmm..

hari jumaat pagi la alpha..aku nampak hang..iras2 hang la.dan sahih hang bila tgk gambar mencari periuk api ni..hehe

nasib la yek takmo tegur.. awok tak perasan pun kamu.. kalo perasan, buleh belanja makan cendol kat masjid negara.. hahahahahaa..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 4:19 pm

masalahnya dah conformation itu hang bila aku dah tgk gambor tu....huhu..masa terperasan tu tak tau lagi....50 50 lagi.
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 8:37 pm

10, aku dgn shadow rasanya2 termasok berita rtm live jam 3 petang tadi... saje je menyemak belakang wartawan tu... hahaha.. jenuh tunggu tv1 nih ulang balik.. ada ke idak.. haha
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
egoskynetz
Private First Class
Private First Class


Posts : 134
Join date : 11/08/2010
Age : 25

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 10:43 pm

pameran mcm nih brapa thun skali??atau tiap2 tahun...jauh sgt nk p pun...tggu LIMA ja la~
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Mar 06, 2011 11:24 pm

apa yg aku tau, nih 1st time pameran secara besar2an oleh TD...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
camo37
Corporal
Corporal


Posts : 263
Join date : 14/09/2009
Age : 31
Location : klang

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 1:16 am

prasan tak dah 2 tahun TD tak pamer aset kat perarakan kemerdekaan, disebabkan hari kemerdekaan jatuh pada bulan puasa..

so skg TD amik peluang HUT tuk pamer aset pada rakyat jelata..
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 10:56 am

tengok berita tv9 ULK buat demo raid bas...

sapa ada amik video? aku nak tengok...waaaa Sad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Today at 12:04 pm

Back to top Go down
 
Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: