FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 11:09 pm

wahhh.terbaik gambar HR..puas2 hati dapat tengok, pasal aku dapat shoot masa raptai je, jadi ada aset yg takda masa raptai macam meriam2 tu takda, yang ada trak penarik je sebagai simbolik masa raptai..sabtu petang kena balik taiping gak pasal ada kerja...puas hati walau tak pegi hari terakhir tapi dapat tgk gambar2 yg HR shoot..Smile

err..nak tanya la, yg gambar wufi letak kat sini yg mamat pakai tshirt putih pakai beri meroon tu pastu yg pegang Igla tu sapa? wufi ke?
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 11:24 pm

Credit pada tuan admin kerana dapat tempat ambil gambar yang menarik. Aku tolong tumpang sekaki jer.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 11:26 pm

Al-Jabbar....@ Shadow Atlantis
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Mar 07, 2011 11:33 pm

thanks kurtz..

oo shadow ye....
hehehe rupenyer setiap masa dan saat aku amat dekat dgnnya...

rupenyer si shadow..ciittt....ko menyamar jadi penjual daging ye masa nak tulis dalam buku pelawat kat booth infantri tu..haha..aku kat belakang ko je pasal turn aku lak tulis lepas ko...aku tgk erkk mamat ni bagus le kerja penjual daging tapi minat tentera..haha..aku follow rapat ko shadow...tapiii aku pun taktau itu ko...hihi

err...ko memang kerja penjual daging ke shadow??:p
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 12:21 am

HR
mintak izin copy masuk FB aku
thx
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:01 am

@HelangRimba wrote:
Credit pada tuan admin kerana dapat tempat ambil gambar yang menarik. Aku tolong tumpang sekaki jer.

aku dapat tempat je....tapi HR yg dpt shoot yg cantik2 hahaha What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by MR. STARK on Tue Mar 08, 2011 1:05 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:03 am



btw, ni salah satu yg sempat aku amik..yang lain sila jenguk ke fb aku

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
shadows_atlantis
Private
Private


Posts : 69
Join date : 22/02/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:12 am

@kerianiers wrote:
thanks kurtz..

oo shadow ye....
hehehe rupenyer setiap masa dan saat aku amat dekat dgnnya...

rupenyer si shadow..ciittt....ko menyamar jadi penjual daging ye masa nak tulis dalam buku pelawat kat booth infantri tu..haha..aku kat belakang ko je pasal turn aku lak tulis lepas ko...aku tgk erkk mamat ni bagus le kerja penjual daging tapi minat tentera..haha..aku follow rapat ko shadow...tapiii aku pun taktau itu ko...hihi

err...ko memang kerja penjual daging ke shadow??:p

hang yg mana satu? awat tak tegor? ikot2 ja? hahahah.. ya akulah butcher tu. huhuhu.
mmg aku minat tentera. dari kecik lagi. Bos yg aku kerja ni pon ex navy.(pakcik aku) uhuhhu.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:15 am

@kerianiers wrote:
thanks kurtz..

oo shadow ye....
hehehe rupenyer setiap masa dan saat aku amat dekat dgnnya...

rupenyer si shadow..ciittt....ko menyamar jadi penjual daging ye masa nak tulis dalam buku pelawat kat booth infantri tu..haha..aku kat belakang ko je pasal turn aku lak tulis lepas ko...aku tgk erkk mamat ni bagus le kerja penjual daging tapi minat tentera..haha..aku follow rapat ko shadow...tapiii aku pun taktau itu ko...hihi

err...ko memang kerja penjual daging ke shadow??:p

Kerianiers;

Bro...Al-Jabbar @ Shadow Atlantis mmg penjual daging dan dia jual daging kambing dan selalu kat area Uptown Kelana Jaya. Lokasi kerja dia d area shah alam. Hang kenelah kenal lebih rapat ngan sahabat baik aku nie...

p/s; kenapa hang tak tegur dia wahlal ko dh dibelakang dia?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:29 am

kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 8:18 am

@katon wrote:
HR
mintak izin copy masuk FB aku
thx

silakan.. 2 semua adalah untuk warga PP..

Nanti aku tambah lagi gambar..


@MR. STARK wrote:


btw, ni salah satu yg sempat aku amik..yang lain sila jenguk ke fb aku

lawa siut!!!.. alangkah bagus aku boleh buat macam ini.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
all_black
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 02/10/2010
Age : 33

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 9:21 am

PARA WARRIORS
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 9:29 am

@MR. STARK wrote:

btw, ni salah satu yg sempat aku amik..yang lain sila jenguk ke fb aku

bagi FB hang
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 9:56 am

@katon wrote:
@MR. STARK wrote:

btw, ni salah satu yg sempat aku amik..yang lain sila jenguk ke fb aku

bagi FB hang

encikkacang@gmail.com

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 10:36 am

Ni ada beberapa gambar lain yang aku ambil dan gambar wife aku.. hehehe













Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 10:52 am

syabas buat semua warga panggilan pertiwi yang telah menghadiri event ini. semoga kehadiran anda semua disana sedikit sebanyak telah mempromosikan panggilan pertiwi kepada atm dan orang ramai amnya. "tentera dan rakyat berpisah tiada..."

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 10:56 am

fuhhhhhhhhhhhhhhhh..best2..caya la HR..(dan wife) What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 11:55 am

Tahniah dan terima kasih kepada semua yang berkongsi gambar dan maklumat sepanjang pameran ni berlangsung. Memang best la. Sayang sebab tak dapat pegi huhuhu
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 12:22 pm

Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 1:56 pm

@alphafoxsierra wrote:
kerian mmg mcm tu.. nampak aku pun xmo tegur.. blkg shadow pun xmo tegur..

pemalu banget kerian nih.. hahahahahaha..

hehe..bukan malu, tapi aku teragak-agak la alpha, takut salah orang...kadang2 firasat hati tu cam dapat rasa orang itu orang ini tu warga PP, tapi was2....so, bila tengok balik gambar2 dalam ni dan aku rasa seperti ku kenal,tu yg aku tanya balik tu...lagipun manalah kita pernah jumpa secara live..takpa, lepas ni dalam otak aku dah set wajah alpha dan shadow.....conform boleh tegur kalo jumpa lagi lepas ni..Smile
Back to top Go down
milo
Civilian
Civilian


Posts : 31
Join date : 02/09/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 2:03 pm

alaaaaaaaaaaaaaa.......tension betul tak leh pegi sambutan HUT haritu. mintak sapa2 yang ada gambo cun tolong letak banyak banyak ye. sekian terima kasih
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 2:25 pm

gambar dh letak banyak dahhh....pi selak muka surat sebelum nie dan pi FB PP....sana ada banyak gambar....

p/s; takpe HR....
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 2:44 pm

@HelangRimba wrote:
Sekarang Rejimen Kesayangan aku dan gunnerz, RAD = Rejimen Artileri Diraja @ Royal Artillery Regiment


Oto Melara Howitzer 105mm


Denel G5 Howitzer 155mm 45 Caliber


Avibrás ASTROS II (Artillery SaTuration ROcket System) MRLS


Djigit SA-18 Igla missile launcher


STRIDE 155mm Taming Sari Peluru Pintar


Targeting pod untuk Taming Sari

Taming sari da bole pkai ke??? or still R&D lagi?
Back to top Go down
pen
Private
Private


Posts : 62
Join date : 14/09/2010
Age : 32

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 2:47 pm

Salam sume..

Statement segelintir rakyat Malaysia.. Wallahuallam..

http://www.ohtidak.com/oh-statement-menyelar-pameran-askar-di-dataran-merdeka/#more-6033

ape tindakan seterusnya??
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 08, 2011 2:50 pm

@HelangRimba wrote:
Ni Bertujuan untuk Membakar Sahabat yang tidak berkesempatan..!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil


Bergambar bersama 21 RGK


Bergambar bersama 22 RGK


Bergambar bersama 10 Briged PARA
nper xblurkan mke dak2 RGK?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Today at 6:22 am

Back to top Go down
 
Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: