FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Feb 23, 2011 2:21 pm

@syark the ghost wrote:
TTS juga membawa maskud - Time To Sex hehehehhe

WOIIIIIIII!!! Hahahaha!!!
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Feb 23, 2011 4:03 pm

@SgtKurtz wrote:
jumpa kat masjid negara ke atau masjid jamek?

jumpa kat dataran terus laa.. aku bajet sampai dlm pukul10 mcm tu.. layan2 tgk pameran sampai pukul 12 mcm tu..
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Feb 23, 2011 9:54 pm

saya pun 50 50 gak almaklumlah masih lagi menjadi surirumah hehehehe

kalau ada sidang video mcm mejarbee cakaap gerenti online heeehe
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Feb 23, 2011 10:04 pm

@msy_300177 wrote:
@The-Shepherd wrote:
bro msy kat area mana? bleh la kita tts

Jaya Gading, meh pekena cendoi depan Alfa indah JG


TTS = Tumbuk Tak Sampai, Tendang Tak Sampai

msy nie org teluk intan ker? kalau yer, area mana?
Back to top Go down
The-Shepherd
Private First Class
Private First Class


Posts : 121
Join date : 01/12/2010
Age : 34
Location : Kuantan - Pahang

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Feb 24, 2011 1:24 pm

@syark the ghost wrote:
TTS juga membawa maskud - Time To Sex hehehehhe

Syark sudah advcance sekarang hahahaha
Back to top Go down
http://www.dewahati.blogspot.com
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Feb 24, 2011 2:24 pm

Biasa la orang dah nak kahwin....
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Feb 25, 2011 1:58 pm

sy org segamat, org rumah org teluk intan Tteluk rebiah)
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Feb 25, 2011 5:25 pm

@msy_300177 wrote:
sy org segamat, org rumah org teluk intan Tteluk rebiah)

oooo.. igt kan org sekampung tadi sebab muka dah ada iras2 mcm adik ipar saya.. hahahahahaha..
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Feb 25, 2011 11:14 pm

xleh join..dah kene nek kapal ujung bln 2 nih...bye...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 1:38 am

@alphafoxsierra wrote:
@SgtKurtz wrote:
jumpa kat masjid negara ke atau masjid jamek?

jumpa kat dataran terus laa.. aku bajet sampai dlm pukul10 mcm tu.. layan2 tgk pameran sampai pukul 12 mcm tu..

ok nnt aku roger kat sana nnt...khamis aku call ko utk pengesahan
Back to top Go down
hamka
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 31/10/2010
Age : 35
Location : bangi-putrajaya

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 2:19 pm

sy mybe nk join gak la..leh shot gmbar...
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 4:35 pm

Program2 yang telah dirancang.

4 Mac 2011
0900-2200 - Pameran statik dan kerjaya TD
1600-1620 - Persembahan pancaragam
1649-1700 - Demonstrasi anjing perang
1700-1715 - Pertunjukan payung terjun (penerjunan bebas)


5 Mac 2011
0900-2200 - Pameran statik dan kerjaya TD
0900-1115 - Raptai penuh perarakan kontinjen dan aset TD
1600-1620 - Persembahan pancaragam
1640-1700 - Demonstrasi anjing perang
1700-1715 - Pertunjukan payung terjun (penerjunan bebas)
2100-2230 - Persembahan pentas oleh Badan Kesenian Tentera Darat (bktd)


6 Mac 2011
0855-0900 - Pertunjukkan oleh PARA warrior dance
0900-1600 - Pameran statik dan promosi kerjaya TD
0900-0959 - Perarakan kontinjen dan aset TD
0950-1115 - Demonstrasi kepakaran TD
- Pertunjukkan payung terjun (penerjunan bebas)
- Pertunjukkan akrobatik bermotor RED WARRIORS
- Demonstrasi Unit Melawan Keganasa (ULK)




mari kita bersama-sama memeriahkan hari terbuka TD..=)
Back to top Go down
Capt. Price
Specialist
Specialist


Posts : 162
Join date : 13/08/2010
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 6:25 pm

nak tanya sikit. kalau hari terbuka ATM kenapa tidak ada penyertaan dari tentera laut dan juga tentera udara. agak terkilan sikit bila tengok susun atur programnya lebih kearah tentera darat. sepatutnya hari terbuka tersebut harus ditukar nama kepada Hari Terbuka Tentera Darat Malaysia dan bukannya Hari Terbuka Angkatan Tentera Malaysia. sepatutnya ATM kena tengok macam mana SAF punya open day yang mana mereka melibatkan kesemua cabang angkatannya. siap ada aerobatic display lagi tuh. ku menunggu jika-jika last minit ATM buat reschedule balik dia punya program dengan meletakkan pertunjukan udara "Smokey Bandits" sebagai salah satu acara utama. untuk tentera laut cukuplah sekadar hanya meletakkan model-model kapal sahaja. lagipun tak logiklah kalau nak letak kapal kat dataran merdeka.

Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 8:15 pm



Menjawab kepada persoalan Capt Price, tajuk thread ni yg mengelirukan. Sebenarnya 1 MAC merupakan Hari Ulang Tahun TD (sejak penubuhannya pada 1 MAC 1933), bukannya Hari ATM. Lihat poster besar event pameran dan demonstrasi besar2an TD di Dataran Merdeka pada 4-6 Mac ini. Event ni adalah event pameran dan demonstrasi oleh TD sahaja dan tidak melibatkan cabang lain ATM.


Last edited by gunnerz on Sun Feb 27, 2011 8:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 8:23 pm

@Capt. Price wrote:
nak tanya sikit. kalau hari terbuka ATM kenapa tidak ada penyertaan dari tentera laut dan juga tentera udara. agak terkilan sikit bila tengok susun atur programnya lebih kearah tentera darat. sepatutnya hari terbuka tersebut harus ditukar nama kepada Hari Terbuka Tentera Darat Malaysia dan bukannya Hari Terbuka Angkatan Tentera Malaysia. sepatutnya ATM kena tengok macam mana SAF punya open day yang mana mereka melibatkan kesemua cabang angkatannya. siap ada aerobatic display lagi tuh. ku menunggu jika-jika last minit ATM buat reschedule balik dia punya program dengan meletakkan pertunjukan udara "Smokey Bandits" sebagai salah satu acara utama. untuk tentera laut cukuplah sekadar hanya meletakkan model-model kapal sahaja. lagipun tak logiklah kalau nak letak kapal kat dataran merdeka.


dari gempurwira

anda harus bersyukur capt. price ni aku jangan kata pameran kapal hatta tengok senjata ATM kat area aku di sabah timur ni TAK PERNAH jangan kata senjata ringan kereta PERISAI pun aku tak pernah tengok depan mata apa lagi sentuh jauh sekali.......... ko kira bertuah selalu dapat pegi ke pameran2 mcm tu....
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Sun Feb 27, 2011 8:47 pm

@leyha wrote:
Program2 yang telah dirancang.

4 Mac 2011
0900-2200 - Pameran statik dan kerjaya TD
1600-1620 - Persembahan pancaragam
1649-1700 - Demonstrasi anjing perang
1700-1715 - Pertunjukan payung terjun (penerjunan bebas)


5 Mac 2011
0900-2200 - Pameran statik dan kerjaya TD
0900-1115 - Raptai penuh perarakan kontinjen dan aset TD
1600-1620 - Persembahan pancaragam
1640-1700 - Demonstrasi anjing perang
1700-1715 - Pertunjukan payung terjun (penerjunan bebas)
2100-2230 - Persembahan pentas oleh Badan Kesenian Tentera Darat (bktd)


6 Mac 2011
0855-0900 - Pertunjukkan oleh PARA warrior dance
0900-1600 - Pameran statik dan promosi kerjaya TD
0900-0959 - Perarakan kontinjen dan aset TD
0950-1115 - Demonstrasi kepakaran TD
- Pertunjukkan payung terjun (penerjunan bebas)
- Pertunjukkan akrobatik bermotor RED WARRIORS
- Demonstrasi Unit Melawan Keganasa (ULK)




mari kita bersama-sama memeriahkan hari terbuka TD..=)

terbaik lah leyha....jadual seumpama begini senang sket nak merancang jadual....jumaat nie mmg confirm datng tgk dan jugak ahad nnt
Back to top Go down
Lt (M) Bedi
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 11/08/2010
Age : 44
Location : Rawang Selangor

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Feb 28, 2011 7:40 am


anda harus bersyukur capt. price ni aku jangan kata pameran kapal hatta tengok senjata ATM kat area aku di sabah timur ni TAK PERNAH jangan kata senjata ringan kereta PERISAI pun aku tak pernah tengok depan mata apa lagi sentuh jauh sekali.......... ko kira bertuah selalu dapat pegi ke pameran2 mcm tu....[/quote]

Betul ke macam tu GW? Tapi tak pe, hang still boleh menyumbangkan artikel2 utk dibaca dalam thread ni. Malah hang antara yang aktif korek maklumat dari internet dan paparkan kat sini utk kita kongsi. Don't worry, next time maybe hang berpeluang datang ke Semenanjung utk lihat pameran kat sini.
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Mon Feb 28, 2011 11:33 pm

kalau hari terbuka ATM pulak, better buat kat airbase cam subang
panggil semua aset TD & TUDM. TLDM letak replika kapal pun ok
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 01, 2011 8:11 am

jumpa both rejimen aku kat sana oih... sabtu dan ahad.. terserempak tu kasi joget cket lah ye.. baru prasan ada ahli PP... hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 01, 2011 10:39 am

Yeahhhh, sabtu nei musti datang tengok... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Tue Mar 01, 2011 10:56 am

@wufi wrote:
jumpa both rejimen aku kat sana oih... sabtu dan ahad.. terserempak tu kasi joget cket lah ye.. baru prasan ada ahli PP... hehe

apa kelas kasik joget.. kasik runtuh laa itu booth.. baru ganas.. hahahahahaha..
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 02, 2011 6:13 am

@wufi wrote:
jumpa both rejimen aku kat sana oih... sabtu dan ahad.. terserempak tu kasi joget cket lah ye.. baru prasan ada ahli PP... hehe

hang bukak booth? aiseh....alah wufi, muka ko senang nak kenal even dari jarak jauh sekali pun...
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 02, 2011 8:39 am

Mlaporkan PT-91M sudah brada d dataran merdeka pagi ini... cheers cheers cheers
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 02, 2011 9:35 am

@wufi wrote:
jumpa both rejimen aku kat sana oih... sabtu dan ahad.. terserempak tu kasi joget cket lah ye.. baru prasan ada ahli PP... hehe


aku pon ade sabtu ahad...tpi as a civilian...hahaha
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 02, 2011 10:08 am

haha... kultzz... aku nak tagteam ngan ko time joget2 kt depan both wufi.... baru syokk..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Today at 6:10 am

Back to top Go down
 
Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: