FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Wed Mar 02, 2011 1:24 pm

boleh je.....joget ngan senjata Browning 0.50 Cal le....barulah syok sket....hari apa ko datang supaya boleh tag team....he he he
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 9:28 am

tumpang tanya, kalau nak pergi ke dataran, mana lebih bagus, naik komuter dari shah alam atau naik moto ja? Kalau naik moto, kat mana boleh parking berhampiran? Satu lagi, PPforum nak bukak booth ka hari ahad ni?
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 10:06 am

hahaha... dengan penuh bangga dan ade sikit rase bangang... baru aku sedar.. kenduri kawen yg aku kene datang tu bukan 6hb.. tapi 12hb... jadi aku insyallah boley la aku datang..... kultz.. aku tak kompom lg la nak pg ari ape....
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 11:35 am

OK untuk semua yang ingin turut serta bersama semua ahli forum PP, sila berkumpul di booth Muzium Tentera pada jam 8.30 Pagi.

Sebagai cadangan, yang bawak kenderaan boleh parking dekat sekolah berhampiran bank negara dan juga di DBKL. bagi yang datang naik komuter pun boleh turun di bank negara. cuma kena menapak jer la..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 12:30 pm

sape dari shah alam.... cepat angkat tangan macam temannnn~~~~
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 1:13 pm

HR .. jauh tu kalu turun bank negara ... turun stesyen lama KL .. lalu ikut dayabumi/Pos Negara .. dah dekat tu dgn dataran merdeka ...

aku insyalah naik komuter dr bukit badak klang ke KL....
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 1:16 pm

mana2 pun boleh... tunggu sana tau..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 4:50 pm

aku pi..tpi x tau lagi ikot team mane...team PP ke..team unit sendiri ke...hahah
Back to top Go down
Lt (M) Bedi
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 11/08/2010
Age : 44
Location : Rawang Selangor

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 5:00 pm


Salam gang,

Tunggu disana...tapi anak2 aku ikut berderet-deret...tak leh la nak usha-usha PARA Girls nanti...
Back to top Go down
mcwood
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1033
Join date : 22/12/2009
Age : 56

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 5:01 pm

Dataran merdeka


By mcwood at 2011-03-03
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 5:19 pm

@Lt (M) Bedi wrote:

Salam gang,

Tunggu disana...tapi anak2 aku ikut berderet-deret...tak leh la nak usha-usha PARA Girls nanti...

hehehe.. bos.. anak-anak n isteri kita letak kat satu tempat
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Lt (M) Bedi
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 11/08/2010
Age : 44
Location : Rawang Selangor

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 5:46 pm


Tunggu disana...tapi anak2 aku ikut berderet-deret...tak leh la nak usha-usha PARA Girls nanti...[/quote]

hehehe.. bos.. anak-anak n isteri kita letak kat satu tempat
[/quote]

Caya la Bro....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 5:55 pm

Tengok gambaq je la jawabnye...Huhuhu...Sadis3...
Back to top Go down
shadows_atlantis
Private
Private


Posts : 69
Join date : 22/02/2010
Age : 28

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 8:16 pm

@asyraff88 wrote:
tumpang tanya, kalau nak pergi ke dataran, mana lebih bagus, naik komuter dari shah alam atau naik moto ja? Kalau naik moto, kat mana boleh parking berhampiran? Satu lagi, PPforum nak bukak booth ka hari ahad ni?

If nek motor hang blh parking kat sekolah bersebelahan bank negara (s.k. hishamuddin alam shah) atau di belakang bank rakyat bersebelahan sekolah tersebut. kalau nak nek komuter hang stop dekat Bank Negara. kalau nak senang nek motor la. huhu.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 11:21 pm

Hari Ahad aku datang melalui Masjid Jamek Star LRT, aku nak tahu forumPP akan berkumpul di mana nanti supaya senang nak berjumpa....time tgh best nierlah kamera rosak pulak....sungguh kecewa betul...

kemungkinan akan datang sebelah pagi....kul brp x pasti...tapi pagi lah jugak....
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Thu Mar 03, 2011 11:33 pm

@shadows_atlantis wrote:
@asyraff88 wrote:
tumpang tanya, kalau nak pergi ke dataran, mana lebih bagus, naik komuter dari shah alam atau naik moto ja? Kalau naik moto, kat mana boleh parking berhampiran? Satu lagi, PPforum nak bukak booth ka hari ahad ni?

If nek motor hang blh parking kat sekolah bersebelahan bank negara (s.k. hishamuddin alam shah) atau di belakang bank rakyat bersebelahan sekolah tersebut. kalau nak nek komuter hang stop dekat Bank Negara. kalau nak senang nek motor la. huhu.

kalau hang naik motor, hang boleh parking kat Bangunan Utama Pej. POS atau di Sogo pun boleh, beza dia hanya kene jalan kaki lah sket.

Jika naik Komuter, boleh berhenti di Bank Negara seperti yg diusulkan oleh Mr. Shadow kita tuh, atau jika naik Star LRT, boleh berhenti di Masjid Jamek [lokasi amat dekat ngan Dataran Merdeka] atau di Star LRT Sogo...

terpulang pada hang Asyraf
Back to top Go down
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 12:37 am

rasa2nya den naik komuter ja, save duit skit. Lagi cantik gerak awal2 pagi, tak ramai n sesak. Turun di stesen lama KL, dekat ja dengan dataran, so trus gi booth muzium tentera dah memang sesuai. Konpem pakai baju PP.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 4:11 am

OK gudluck Asyraff...jumpa hang di sana....aku x dapat nak pakai baju PP sebab singkat sangat...jika aku nak yg pakai baju PP rasmi, aku tegur jerlah...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 8:27 am

Minta tolong berkumpul di booth muzium tentera darat pada jam 0830H. harap maklum.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 11:08 am

tgk kat Paper Cina, aset2 tertentu dah sampai
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 12:40 pm

di tb 3 pg tadi , siap berkampung MHI
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 1:01 pm

mau x berkampung....julung-julung kali diadakan...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 2:10 pm

@HelangRimba wrote:
Minta tolong berkumpul di booth muzium tentera darat pada jam 0830H. harap maklum.

lokasi booth muzium tentera darat di manakah tuh HR
Back to top Go down
mcwood
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1033
Join date : 22/12/2009
Age : 56

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 2:11 pm


By mcwood at 2011-03-03
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Fri Mar 04, 2011 3:22 pm

weiii cepat weiii sape gerak dari shah alam... sok aku nak pg gakkk......
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia   Today at 6:19 am

Back to top Go down
 
Perjumpaan Ahli PP di Hari Terbuka Hari Tentera Darat Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: