FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Wira Angkasa ( Full Story )

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
marker november
Corporal
Corporal


Posts : 243
Join date : 13/10/2010
Age : 44
Location : Alor Setar Kedah

PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Wed Dec 29, 2010 12:12 am

Sesapa yg ada DVD INSURGENSI ....? bleh copy n juai kat aku x ?

Minat giler crita ni...

lagi satu dlm 3/4 tahun lepas RTM ada tayang dokumentari sempena Hari Kebangsaan ...tajuk nye PAHLAWAN kalo x silap aku la...ade siri pasal renjer , Ucis , Vat 69 dan RAMD...
Back to top Go down
asidburn
Private
Private


Posts : 73
Join date : 19/11/2010
Age : 34

PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Wed Dec 29, 2010 6:19 pm

@marker november wrote:
Sesapa yg ada DVD INSURGENSI ....? bleh copy n juai kat aku x ?

Minat giler crita ni...

lagi satu dlm 3/4 tahun lepas RTM ada tayang dokumentari sempena Hari Kebangsaan ...tajuk nye PAHLAWAN kalo x silap aku la...ade siri pasal renjer , Ucis , Vat 69 dan RAMD...

Bro u leh pi http://isohunt.org/ download it for free....!!!! apa2 pun ada...hehee....enjoy ya. santa
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Wed Dec 29, 2010 7:45 pm


masa awal2 90an..dalam 94 or 95 gitu, tgh2 malam kat tv1 kot ada siri WIRA WAWASAN..terbitan Wayang Tinggi production..ni kira ala2 siri info gitu....terbitan setiap minggu akan difokus kepada kor2 tertentu...kalo malam tu fokus pasal RAMD maka citer pasal RAMD la sampai habis..setengah jam je waktu siaran...pengacara dia pompuan pakai baju no.3...tapi pengacara tu pelakon drama, popular time tu, sapa ke ntah nama dia, skrg dha takda lagi dia..

produksi yg sama terbitkan siri sitkom BABA dan NYONYA..sesapa ingat la....
Back to top Go down
marker november
Corporal
Corporal


Posts : 243
Join date : 13/10/2010
Age : 44
Location : Alor Setar Kedah

PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Thu Dec 30, 2010 12:47 am

Bro Asidburn ...

aku dah try download dr situ tapi lambat giler...mgkn masa tu internet area aku slow kut...rasanya kalau lambat camtu , nak habiskan semua mau makan masa seminggu....
Back to top Go down
LONE
Private First Class
Private First Class


Posts : 103
Join date : 29/11/2010
Age : 31

PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Thu Dec 30, 2010 4:52 am

try & error brother...
kalau lembab sangat, jgn download.. kadang2 streamyx memang slow tak tentu pasal...
padahal download slot tak da lah busy mana pon...
depend pada filehosting yg sediaada...
sesetengah pengguna gemarkan mediafire, ada plak yg taksub pada megaupload, hotfile, rapidshare & lain2... pilihan dihujung jari anda...
cewahhh... mengajar pulak saya ni...

sekitar tahun 2005-2006 seingat saya, tv1 pernah menyiarkan rancangan berbentuk majalah yg bertajuk 'Penggempur'...
saya sekali je pon pernah tgk...
tu pon kebetolan... tgh2 malam plak tu...
episod yg saya tgk tu berkenaan dgn Kolej Tentera Darat...
ada la sikit2 story tentang sejarah KTD, struktur organisasi,
bentuk latihan, & pengajian yg dilaksanakan di situ...
kemudian pada mggu berikutnya saya tunggu pada
waktu yg sama, hari yg sama, dah tak ada dah...
2 minggu kemudian pon saya tunggu lagi, tak ada jgk...
lama2 saya boring, saya pon tak ambil tau terus...
tak pasti rancangan tu fokus kpd Tentera Darat atau ketiga2 cabang ATM...
tapi best jugak la...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Wira Angkasa ( Full Story )   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
Wira Angkasa ( Full Story )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: