MILITARY FORUM
 
HomeRegisterLog in


Share | 
 

 Paintball In The Woods Anyone?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 34 ... 67  Next
AuthorMessage
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Dec 21, 2009 10:19 am

Aku & friends ada bukak tempat paintball di Bukit Cherakah Shah Alam, besar dalam 20 ekar, kalau ada geng berminat bleh la contact aku...

012-385 9334 (sms dulu ye, aku nombo tak kenal malas angkat)

bleh la nengok blog aku untuk gambo...

http://totis-aku.blogspot.com/

sebahagian dari gambo...








aku punye peng-peng...


aku dengan ghillies...aku dah edit sket gambar belah kanan atas tu sebab ada bendera berunsurkan politik...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts: 1798
Join date: 19/12/2008
Location: Tatooine

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Dec 21, 2009 11:35 am

impressive. most impressive my fren.

interesting,...boleh jadi aktiviti untuk warga forum. tima kasih tottis. ada special price ka?hehe.

nanti aku akan bawa perkara ni ke tengah.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Dec 21, 2009 3:10 pm

tq Admin, spesel price tu payah sket sebab kami ada big boss aka investor yang menjaga, but our normal price pun rega biasa orang main paintball hutan anywhere...

Anybody yang teringin nak bertanya apa-apa tentang paintball hutan ni silakan la... Sorry to say aku bukan meniaga kat sini, sekadar nak cari kawan nak main sekali...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Mon Dec 21, 2009 6:06 pm

sementelah dh ade mmber yg bergiat cergas dlm paintball ni, nk soalan ckit. 1. marker tu nk kna ada lesen x?
2. boleh ke kita mnyimpan marker ni dirumah? dan apa syaratnya?
3. rule main paintball ni same x mcm main air****?

aku ckup berkenan tgk marker tu... tippman ke?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Dec 22, 2009 9:43 am

Mr.Kurien, memana military site aku masuk ko memang ada jer...hahaha

SOALAN ko tu...

1. marker tu nk kna ada lesen x?
marker paintball tak perlu lesen kecuali operator padang paintball, boleh dibawa dalam kereta tetapi masukkan dalam rifle beg elok-elok dan letak la dalam bonet...jangan biar 'ARM' any electronics, barrel cabut dan simpan...

Aku dah pernah kena tahan roadblock otw balik dari paintball, aku guna Perodua Kenari so semua bebarang paintball expose, cakap elok-elok kita main paintball, tunjukkan pellets, gas dan bebarang paintball yang lain kecuali marker, kalau dia mintak bukak baru kita bukak beg marker tu...lepas tu dia puas hati dan suruh aku jalan...

2. boleh ke kita mnyimpan marker ni dirumah? dan apa syaratnya?
Syarat simpan marker di rumah, barrel socks mesti sentiasa ada pada barrel, ini untuk mengelakkan dari accidently marker meletup dan pellet keluar dan mencederakan sesiapa yang berada dekat dengan marker tu...

Gas pulak bila nak guna marker baru pasang, memang tak elok biarkan gas sentiasa dipasang pada marker, sebab pressure gas yang masuk ke marker kalau dibiarkan lama tak pakai, ia akan merosakkan 'O-RING' & 'SEALS' dalam marker tu...

Marker aku sentiasa berada dalam bilik aku untuk 'in-case of emergency', pencuri ka apa ka... Pencuri kalau dah dengar bunyi marker ni ditembak, kompom lari tak cukup tanah...been there done that...kalau kena mata dia lagi best...

3. rule main paintball ni same x mcm main air****?
sebelum main paintball aku salah seorang pemain airsoft, rules dia aku rasa sama jer, gentleman games...kena keluar kalau tak next time orang taknak main ngan kita lagi sebab penipu...

rules lelain pun sama jer...



marker aku tippmann A5 dengan Cyclone + electronics, bleh tembak jadi mesin gun, 12 bijik per second...customised jadi sampai dalam gambar tu...cuma masalah dia agak berat, tapi aku penting kan realistic so aku tak peduli pun berat dia tu...cuma mobiliti bergerak dalam hutan agak terbatas sket, selalu tersangkut kat akar2 yang berjuntai...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Tue Dec 22, 2009 4:06 pm

totttis wrote:
Mr.Kurien, memana military site aku masuk ko memang ada jer...hahaha

SOALAN ko tu...

1. marker tu nk kna ada lesen x?
marker paintball tak perlu lesen kecuali operator padang paintball, boleh dibawa dalam kereta tetapi masukkan dalam rifle beg elok-elok dan letak la dalam bonet...jangan biar 'ARM' any electronics, barrel cabut dan simpan...

Aku dah pernah kena tahan roadblock otw balik dari paintball, aku guna Perodua Kenari so semua bebarang paintball expose, cakap elok-elok kita main paintball, tunjukkan pellets, gas dan bebarang paintball yang lain kecuali marker, kalau dia mintak bukak baru kita bukak beg marker tu...lepas tu dia puas hati dan suruh aku jalan...

2. boleh ke kita mnyimpan marker ni dirumah? dan apa syaratnya?
Syarat simpan marker di rumah, barrel socks mesti sentiasa ada pada barrel, ini untuk mengelakkan dari accidently marker meletup dan pellet keluar dan mencederakan sesiapa yang berada dekat dengan marker tu...

Gas pulak bila nak guna marker baru pasang, memang tak elok biarkan gas sentiasa dipasang pada marker, sebab pressure gas yang masuk ke marker kalau dibiarkan lama tak pakai, ia akan merosakkan 'O-RING' & 'SEALS' dalam marker tu...

Marker aku sentiasa berada dalam bilik aku untuk 'in-case of emergency', pencuri ka apa ka... Pencuri kalau dah dengar bunyi marker ni ditembak, kompom lari tak cukup tanah...been there done that...kalau kena mata dia lagi best...

3. rule main paintball ni same x mcm main air****?
sebelum main paintball aku salah seorang pemain airsoft, rules dia aku rasa sama jer, gentleman games...kena keluar kalau tak next time orang taknak main ngan kita lagi sebab penipu...

rules lelain pun sama jer...



marker aku tippmann A5 dengan Cyclone + electronics, bleh tembak jadi mesin gun, 12 bijik per second...customised jadi sampai dalam gambar tu...cuma masalah dia agak berat, tapi aku penting kan realistic so aku tak peduli pun berat dia tu...cuma mobiliti bergerak dalam hutan agak terbatas sket, selalu tersangkut kat akar2 yang berjuntai...

ye ke... ngko pakai nickname ape haaa? brp harga Tippman tu?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Dec 23, 2009 9:26 am

kurien, marker aku basic RM1300+ tapi bila dah dicampur accessories semua dah cecah dekat 4k...marker murah, accessories yang mahal...

Aku tetap ngan nick aku kemana saja, totis...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Dec 23, 2009 4:23 pm

totttis wrote:
kurien, marker aku basic RM1300+ tapi bila dah dicampur accessories semua dah cecah dekat 4k...marker murah, accessories yang mahal...

Aku tetap ngan nick aku kemana saja, totis...

ghillie suit tu klau xnak bagi aku la ye. hehehe. boleh aku bawak masuk hutan cari rusa.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Dec 23, 2009 4:40 pm

Ghillie suit tu aku order dari US Army Surplus, rega RM450 tak termasuk tax, tak sangkut pun kat kastam, barang sampai trus ke rumah...

yang best, pakej dia ada minyak untuk kasi ghillie tu kalis api, minyak untuk bagi serangga tak suka, dan minyak untuk hilangkan bau pheromone badan manusia, maybe untuk anjing pengesan kot...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Wed Dec 23, 2009 4:55 pm

totttis wrote:
Ghillie suit tu aku order dari US Army Surplus, rega RM450 tak termasuk tax, tak sangkut pun kat kastam, barang sampai trus ke rumah...

yang best, pakej dia ada minyak untuk kasi ghillie tu kalis api, minyak untuk bagi serangga tak suka, dan minyak untuk hilangkan bau pheromone badan manusia, maybe untuk anjing pengesan kot...

350... ok? Laughing

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 3098
Join date: 25/11/2009
Age: 24
Location: Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Thu Dec 24, 2009 8:45 am

Dah lama berminat tapi tak ada kesempatan lagi. Insyallah kalau ada rezeki.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Thu Dec 24, 2009 1:34 pm

sorry bro, its not for sale...aku akan pakai 'bila waktu terdesak' nanti...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Thu Dec 24, 2009 2:19 pm

totttis wrote:
sorry bro, its not for sale...aku akan pakai 'bila waktu terdesak' nanti...

hahahaha... jgn pakai bwk pg berjalan ke bandar dh le. ATM pn xde ghillie suit mcm ni. biasanya diorg buat sndiri je.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 39
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Thu Dec 24, 2009 4:09 pm

Aku ada belajar buat ghillies dari ayah aku, home made ones guna guni dan netting...memang mudah tapi aku rasa aku takde kesabaran nak tunggu siap...makan 2 minggu jugak la kot, hahahahhaha
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts: 711
Join date: 22/12/2009
Age: 39
Location: jugra

PostSubject: Re: Paintball In The Woods Anyone?   Sun Dec 27, 2009 4:00 pm

tottis aku tak de marker kire bole main ke?
Back to top Go down
 

Paintball In The Woods Anyone?

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 67Go to page : 1, 2, 3 ... 34 ... 67  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
HOME OF THE BRAVE :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-