FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
jebat2000
Specialist
Specialist


Posts : 190
Join date : 03/01/2010
Age : 55
Location : Jitra Kedah

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 6:22 pm

@mr. kurien wrote:
aku ingat aku kena tukar nickname lain kot baru bleh masuk gempurwira tu.

harap saudara2 tidak daftar kat GW di link ini kerana forum ni dah ditukunkan di atas sebab2 pengkhianatan.
http://gempurwira.com/phpBB/index.php

sebagai alternatif boleh guna linkl ini.
http://gempurwira.com/phpBB2/
kalau gagal atau ada masalah approval sila pm saya. saya akan majukan kepihak atasan. insyaallah

kesan drp pengkhianatan ke atas gw lama, momentum di perbincangan di gw baru agak sangat slow kerana kebanyakan topik semasa sudah hangat dibincang di gw lama.

apepun semuga forum PP akan mencetus sesuatu kelainan dari segi maklumat dan menjaga kualiti berforum dan jangan lupa PP juga terdedah dengan pengkhianatan suatu hari nanti. Wink
sori OT
Back to top Go down
http://min-def.blogspot.com/
arcilist
Civilian
Civilian


Posts : 6
Join date : 25/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 7:55 pm

@jebat2000 wrote:
@mr. kurien wrote:
aku ingat aku kena tukar nickname lain kot baru bleh masuk gempurwira tu.

harap saudara2 tidak daftar kat GW di link ini kerana forum ni dah ditukunkan di atas sebab2 pengkhianatan.
http://gempurwira.com/phpBB/index.php

sebagai alternatif boleh guna linkl ini.
http://gempurwira.com/phpBB2/
kalau gagal atau ada masalah approval sila pm saya. saya akan majukan kepihak atasan. insyaallah

kesan drp pengkhianatan ke atas gw lama, momentum di perbincangan di gw baru agak sangat slow kerana kebanyakan topik semasa sudah hangat dibincang di gw lama.

apepun semuga forum PP akan mencetus sesuatu kelainan dari segi maklumat dan menjaga kualiti berforum dan jangan lupa PP juga terdedah dengan pengkhianatan suatu hari nanti. Wink
sori OT

apa dah jadi? boleh ke nak tau?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:14 pm

Ramai jugak ahli GW yang tak tahu tentang kewujudan forum baru ni. Jadi masih ada lagi yang terkandas di forum lama. Sori OT.
Back to top Go down
super_hornet
Civilian
Civilian


Posts : 10
Join date : 26/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:31 pm

salam semua. lama betul tak singgah disini. dah macam-macam perkara dibincangkan. saya amat suka dengan thread saudara komando tu. pasal perisitwa di somalia dan juga peristiwa semasa tentera kita berperang dengan komunis.
Back to top Go down
super_hornet
Civilian
Civilian


Posts : 10
Join date : 26/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:34 pm

@arcilist wrote:
@jebat2000 wrote:
@mr. kurien wrote:
aku ingat aku kena tukar nickname lain kot baru bleh masuk gempurwira tu.

harap saudara2 tidak daftar kat GW di link ini kerana forum ni dah ditukunkan di atas sebab2 pengkhianatan.
http://gempurwira.com/phpBB/index.php

sebagai alternatif boleh guna linkl ini.
http://gempurwira.com/phpBB2/
kalau gagal atau ada masalah approval sila pm saya. saya akan majukan kepihak atasan. insyaallah

kesan drp pengkhianatan ke atas gw lama, momentum di perbincangan di gw baru agak sangat slow kerana kebanyakan topik semasa sudah hangat dibincang di gw lama.

apepun semuga forum PP akan mencetus sesuatu kelainan dari segi maklumat dan menjaga kualiti berforum dan jangan lupa PP juga terdedah dengan pengkhianatan suatu hari nanti. Wink
sori OT

apa dah jadi? boleh ke nak tau?

ye lah. kita orang pun nak tahu jugak.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:44 pm

ada juga orang buat khianat dlm forum ye. sape yang khianat dalam PP orang tu akan terima balasan habis-habisan dari aku. hehehe


p/s: sori beb... Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:48 pm

di GW setelah lama mencuba akhirnye dpt jugak masuk ... GW tak lama pindah tanah baru tp rumah sama ... sampai la ni tak bole activate ... tak pe lah PP ni pun dah cukup .... TKO pun ade thread di selia oleh von ... forum motor lak di selia oleh sarjan_tulang ....
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 26, 2010 9:49 pm

@super_hornet wrote:
salam semua. lama betul tak singgah disini. dah macam-macam perkara dibincangkan. saya amat suka dengan thread saudara komando tu. pasal perisitwa di somalia dan juga peristiwa semasa tentera kita berperang dengan komunis.

Terima kasih diatas maklum balas anda. Semua ini adalah hasil kerja keras daripada warga-warga panggilan pertiwi.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 10:37 am

aku ada register di GW but tak approve sampai sekarang...amat pelik sekali...2009 till now...nasib ada PP...

anyway, selamat datang semua geng-geng baru PP...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 10:59 am

@mr. kurien wrote:
ada juga orang buat khianat dlm forum ye. sape yang khianat dalam PP orang tu akan terima balasan habis-habisan dari aku. hehehe

p/s: sori beb... Very Happy

isu pengkianatan ini adalah lumrah didalam kehidupan manusia. sedangkan dalam agensi perisikan pun boleh berlaku pengkianatan terhadap organisasi tersebut, ini kan pula laman forum kita yg tidak memiliki firewall yg canggih manggih. it is just a matter of time to be happened.

cuma apa yg harapkan dpd seluruh warga panggilan pertiwi, kita mestilah sentiasa bersedia utk menghadapi keadaan kritikal ini. walau apapun terjadi kepada laman forum panggilan pertiwi ini, kita akan bangun kembali, lebih kuat, lebih ampuh lagi. . walaupun terpaksa bermula daripada bawah kembali...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 11:11 am

trooper_knife wrote:
@mr. kurien wrote:
ada juga orang buat khianat dlm forum ye. sape yang khianat dalam PP orang tu akan terima balasan habis-habisan dari aku. hehehe

p/s: sori beb... Very Happy

isu pengkianatan ini adalah lumrah didalam kehidupan manusia. sedangkan dalam agensi perisikan pun boleh berlaku pengkianatan terhadap organisasi tersebut, ini kan pula laman forum kita yg tidak memiliki firewall yg canggih manggih. it is just a matter of time to be happened.

cuma apa yg harapkan dpd seluruh warga panggilan pertiwi, kita mestilah sentiasa bersedia utk menghadapi keadaan kritikal ini. walau apapun terjadi kepada laman forum panggilan pertiwi ini, kita akan bangun kembali, lebih kuat, lebih ampuh lagi. . walaupun terpaksa bermula daripada bawah kembali...

Yes... Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 11:21 am

YEAHHHHHH!!! berani coba la...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 11:31 am

THIS IS HOME OF THE BRAVE. SO PROTECT IT UNTIL THE LAST LINE OF DEFENCE...

What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 1:48 pm

@totttis wrote:
aku ada register di GW but tak approve sampai sekarang...amat pelik sekali...2009 till now...nasib ada PP...

anyway, selamat datang semua geng-geng baru PP...

Register di site lama atau yang baru? Kalau di site yang baru boleh PM nama, nick yg digunakan dan nombor telefon ke saya atau Tuan Jebat2000 untuk dimaklumkan kepada admin site tersebut.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 1:51 pm

ok, nanti aku register balik kat yang baru...tq
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 1:54 pm

aku baru je register tapi apasal email balasan tu marked as SPAM yek?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 1:56 pm

Tak pasti pulak tapi email 'reply notification' PP ni pun SPAM jugak yang saya terima.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 1:59 pm

ahah..mmg mcm tu..kalau spam pun..tp ada yg ok..cuma kene tau datang dr sumber yg kita tau dan pasti.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 2:08 pm

@Akmal3110 wrote:
Tak pasti pulak tapi email 'reply notification' PP ni pun SPAM jugak yang saya terima.

ye ke? aku okey plak tak spam

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 2:46 pm

Ada yang biasa ada yang spam tapi banyak yang spam la.
Back to top Go down
inno
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 27/01/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 7:20 pm

asm,

inno melapor diri. Smile
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 8:33 pm

welcome to the forum.....selamat berforum...huhuhu
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 27, 2010 10:40 pm

welcome2 inno...=)
Back to top Go down
inno
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 27/01/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 28, 2010 12:54 am

thanks semua..leyha..ni first military forum u join ke?
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 28, 2010 1:00 am

a/s/l plz





gagagagaga
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Today at 4:40 am

Back to top Go down
 
::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: