FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 9:28 am

selamat datang ke forum panggilan pertiwi kpd semua ahli baru. enjoyyyyyyyyyyy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ghostajip
Civilian
Civilian


Posts : 6
Join date : 03/01/2010
Age : 27
Location : PERAK

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 9:34 am

@jebat2000 wrote:
@ghostajip wrote:
sy sorg laskar yg ditugaskan bila perlu.. pangil sy ajip , org kampong pggil (mat nun sniper)
sy dalam rejimen khas..berpangkat sarjan.. sy x sabar menunggu m'sia berperang...ini sebab sy dah bersedia dari kecil...sy suka forum ini kerana "LAST LINE OF DEFENCE" ..ayat itu akan terjadi nnt setelah m'sia berperang..skian
selamat datang saudara. saya juga orang baru dan mentah ... betul ke saudara komando?. Very Happy


rejimen khas tidak semestinya menjadi komando..
ada RK yg di khaskan utk menyiasat pergerakan komando, polis, perisik dan politik..
rajimen khas juga x semestinya 10 PARA.. sy cuma blajar ape yg tlah ditetapkan utk asas komando.. tetapi kami lebihkan dalam unit penyiasat..atau lbeh tepat lagi.. RKPT (rejimen khas perisikan tempur)..

Ngara kita bukan ada 1 jer rejimen khas..ada byak cuma askar yg pangkat tinggi sahaja tahu.. org awan jarang tahu..itu jer komen sy..tq
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 9:37 am

@ghostajip wrote:
@jebat2000 wrote:
@ghostajip wrote:
sy sorg laskar yg ditugaskan bila perlu.. pangil sy ajip , org kampong pggil (mat nun sniper)
sy dalam rejimen khas..berpangkat sarjan.. sy x sabar menunggu m'sia berperang...ini sebab sy dah bersedia dari kecil...sy suka forum ini kerana "LAST LINE OF DEFENCE" ..ayat itu akan terjadi nnt setelah m'sia berperang..skian
selamat datang saudara. saya juga orang baru dan mentah ... betul ke saudara komando?. Very Happy


rejimen khas tidak semestinya menjadi komando..
ada RK yg di khaskan utk menyiasat pergerakan komando, polis, perisik dan politik..
rajimen khas juga x semestinya 10 PARA.. sy cuma blajar ape yg tlah ditetapkan utk asas komando.. tetapi kami lebihkan dalam unit penyiasat..atau lbeh tepat lagi.. RKPT (rejimen khas perisikan tempur)..

Ngara kita bukan ada 1 jer rejimen khas..ada byak cuma askar yg pangkat tinggi sahaja tahu.. org awan jarang tahu..itu jer komen sy..tq

ala-ala MIB la ni

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
jebat2000
Specialist
Specialist


Posts : 190
Join date : 03/01/2010
Age : 55
Location : Jitra Kedah

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 2:47 pm

@ghostajip wrote:

rejimen khas tidak semestinya menjadi komando..
ada RK yg di khaskan utk menyiasat pergerakan komando, polis, perisik dan politik..
rajimen khas juga x semestinya 10 PARA.. sy cuma blajar ape yg tlah ditetapkan utk asas komando.. tetapi kami lebihkan dalam unit penyiasat..atau lbeh tepat lagi.. RKPT (rejimen khas perisikan tempur)..

Ngara kita bukan ada 1 jer rejimen khas..ada byak cuma askar yg pangkat tinggi sahaja tahu.. org awan jarang tahu..itu jer komen sy..tq

emmm tq ajip. intro anda juga satu informasi berguna kepada saya yang selama ini saya kurang arif. selama ini saya fikir ATM saja yang mengguna pakai perkataan rejimen. saya juga bangga dengan saudara muda-muda lagi dah berpangkat sarjan. kalau tidak keberatan (atau tidak menjadi kesalahan) ceritalah atau buka topik baru berkenaan dengan pasokan ini. tq.
Back to top Go down
http://min-def.blogspot.com/
remyzero09
Corporal
Corporal


Posts : 248
Join date : 28/12/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 3:18 pm

Assalamualaikum w.b.t kepada rakan2 sekalian

Saya sebelum ni lupa nak perkenalkan sebelum ni dengan jelas. Saya Faizal, asal Kelate dan berumur 28 tahun. Sekarang bekerja sebagai penjawat awam di ibu negara.
Memang saya berminat betul dengan hal yang bersangkut-paut dengan ketenteraan kerana pernah bersekolah di kem tentera.
Harap rakan-rakan dapat memberi tunjuk ajar jika saya ada tersilap di mana-mana ketika berforum. Terima kasih.
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 3:39 pm

Welcome aboard Remy. Kelantan kat mana area demo? Kawe kat Pengkalan Chepa Razz
Back to top Go down
remyzero09
Corporal
Corporal


Posts : 248
Join date : 28/12/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 4:26 pm

ambo kat kb
Back to top Go down
razgriz
Civilian
Civilian


Posts : 1
Join date : 04/01/2010
Age : 38
Location : Gerik

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 6:48 pm

Assalammualikum & slm sejahtera kpd semua forumer.
Saya razgriz, melaporkn diri. Sila beri tunjuk ajar
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 7:00 pm

welcome geng 2010 semua...enjoy the forum...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Jan 04, 2010 7:04 pm

@razgriz wrote:
Assalammualikum & slm sejahtera kpd semua forumer.
Saya razgriz, melaporkn diri. Sila beri tunjuk ajar

Selamat datang razgriz. Dulu di GW pon ada kan?
Back to top Go down
yang_bes
Private
Private


Posts : 89
Join date : 05/01/2010
Age : 36
Location : ktn, png, ktrg, kl

PostSubject: As salam   Tue Jan 05, 2010 5:52 am

saya yang_bes melaporkan diri.

menarik forum...at least xde marketing, politik...ape2
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 05, 2010 8:18 am

@razgriz wrote:
Assalammualikum & slm sejahtera kpd semua forumer.
Saya razgriz, melaporkn diri. Sila beri tunjuk ajar

demon of razgriz? hehehehe... welcome aboard. sama juga kepada yang lain. enjoy foruming mates.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
sirsart
Civilian
Civilian


Posts : 1
Join date : 05/01/2010
Age : 33

PostSubject: Salam dari sirsart   Tue Jan 05, 2010 9:44 am

salam kenalan semua.. saya sirsart dari portklang.. Very Happy
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Tue Jan 05, 2010 11:47 am

@sirsart wrote:
salam kenalan semua.. saya sirsart dari portklang.. Very Happy

selamat datang ke forum ini. enjoy foruming... Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 06, 2010 5:14 pm

@razgriz wrote:
Assalammualikum & slm sejahtera kpd semua forumer.
Saya razgriz, melaporkn diri. Sila beri tunjuk ajar

"..then after a period of skumber..razgriz awaken...now as a ghost and a saviour..."

haha..sekali harung je nie..sbb teramat bz....

kpd semua ahli baru home of the brave...welcome aboard...slamat berforum dan mari sama2 konsi dan pelajari ilmu militer yg luas tak terhingga ni...

Nice One..
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
samson
Civilian
Civilian


Posts : 23
Join date : 05/01/2010
Age : 44

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Wed Jan 06, 2010 5:55 pm

assalamualaikum saya samson dari perth .jumpa forum ni di blog military malaysia,banyak juga memambaca bidang miliatry tapi sampai sekarang lum pernah menembak ke atau join askar,hanya info dari majalah perajurit dan dari forum malaysian biker,ternanugkite
Back to top Go down
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 1:29 am

@samson wrote:
assalamualaikum saya samson dari perth .jumpa forum ni di blog military malaysia,banyak juga memambaca bidang miliatry tapi sampai sekarang lum pernah menembak ke atau join askar,hanya info dari majalah perajurit dan dari forum malaysian biker,ternanugkite

welcome to panggilan pertiwi samson!!!!!
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 8:47 am

Welcome everybody...nice having u all here... flower
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 9:48 am

@kuk wrote:
Welcome aboard Remy. Kelantan kat mana area demo? Kawe kat Pengkalan Chepa Razz

kale cepo area mano? kawe area baung lorong satay

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
azlie77
Civilian
Civilian


Posts : 3
Join date : 01/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 10:20 am

What a Face salam semua kawan2 sini,saya dari kuching,swk,he..he..saya suka forum nie kerana banyak tentang2 pertahanan malaysia mahupun diluar,antara forum yg saya suka lepak,pangilanpertiwi nie,http://militaryofmalaysia.blogspot.com,forum navy,isya-allah nanti saya upload untuk korang semua majalah tempur dan perajurit,3 adik saya sekarang berkhimat dalam angkatan tentra malaysia,saya jer tak!!!...uhukkk..salam untuk saya,all the best pertiwi
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 11:43 am

@azlie77 wrote:
What a Face salam semua kawan2 sini,saya dari kuching,swk,he..he..saya suka forum nie kerana banyak tentang2 pertahanan malaysia mahupun diluar,antara forum yg saya suka lepak,pangilanpertiwi nie,http://militaryofmalaysia.blogspot.com,forum navy,isya-allah nanti saya upload untuk korang semua majalah tempur dan perajurit,3 adik saya sekarang berkhimat dalam angkatan tentra malaysia,saya jer tak!!!...uhukkk..salam untuk saya,all the best pertiwi

selamat datang. Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 12:27 pm

Selamat datang kepada semua 'forumers' baru.
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 12:43 pm

kale cepo area mano? kawe area baung lorong satay[/quote]


Kawe kat airport. Taman seri. Kalau demo date aiport, calling-calling la kawe
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 1:01 pm

@kuk wrote:
kale cepo area mano? kawe area baung lorong satay


Kawe kat airport. Taman seri. Kalau demo date aiport, calling-calling la kawe[/quote]

taman seri je... nnt balik sana kita buat gathering geng2 PP pantai timur

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Jan 07, 2010 2:35 pm

Cantik cadangan tu Mr Kurien. Kalau dapat admin dan kawan-kawan lain datang pun best jugak Basketball
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Today at 10:21 am

Back to top Go down
 
::: 1 JAN 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: