FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 10:43 am

khas dari seorang rakan yang sedang menuntut di US dan sekrg ini sedang cuti semester. so member ni ambik kesempatan time cuti untuk melawat beberapa tempat dan salah satunya ialah PIMA AIR & SPACE MUSEUM. setelah mendapat kebenaran darinya untuk publish gambar2 tersebut disini, so aku akan upload gambar2 yang dia ambik ( setelah diedit ) untuk tatapan kita bersama.


the father of stealth... SR-71 BLACKBIRD ( bukan decepticon sbb dah buat test dh )


A-10 THUNDERBOLT



credits to Sya Aziz Very Happy
( semua kakitangan muzium ni adalah veteran2 perang dan sangat peramah )

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 11:59 am



Oh, yeah... this guy's a legend! He's like the Chairman of the Board!-wheelie

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 12:10 pm

Admin@encikkacang wrote:


Oh, yeah... this guy's a legend! He's like the Chairman of the Board!-wheelie

hahahaha. this guy below also a legend


B-24 i guess


KAMAN SUPER SEASPRITE... pernah ditawarkan kepada Malaysia sbg platform ASW utk TLDM

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 1:06 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:

A-10 THUNDERBOLT

sure best kalau dapat pergi kat sini. kurien, aku ada diecast aircraft yg sama ni. nanti aku upload kat thread collection bila aku balik ipoh.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 1:23 pm

trooper_knife wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:

A-10 THUNDERBOLT

sure best kalau dapat pergi kat sini. kurien, aku ada diecast aircraft yg sama ni. nanti aku upload kat thread collection bila aku balik ipoh.

itu yg dalam muzium, yg luar muzium x tgk lg tu. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Thu Dec 31, 2009 7:15 pm




_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Mon Jan 04, 2010 12:14 pm



"flying machine"



tak cam jenis apa pesawat pengebom ni.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Mon Jan 04, 2010 2:33 pm

Knife,

Ko punya koleksi pun dah macam kat muzium dah hehehehe Razz
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Tue Jan 05, 2010 12:34 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Knife,

Ko punya koleksi pun dah macam kat muzium dah hehehehe Razz

hahahaha... boleh la bukak muzium lepas ni. continue...






_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Tue Jan 12, 2010 9:27 am

more from PIMA






_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Tue Jan 12, 2010 11:36 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
trooper_knife wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:

A-10 THUNDERBOLT

sure best kalau dapat pergi kat sini. kurien, aku ada diecast aircraft yg sama ni. nanti aku upload kat thread collection bila aku balik ipoh.

itu yg dalam muzium, yg luar muzium x tgk lg tu. hehehehe

apasal tak tunjuk gambar kat sebelah kanan pilot tu kurien??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Wed Jan 13, 2010 8:57 am

trooper_knife wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
trooper_knife wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:

A-10 THUNDERBOLT

sure best kalau dapat pergi kat sini. kurien, aku ada diecast aircraft yg sama ni. nanti aku upload kat thread collection bila aku balik ipoh.

itu yg dalam muzium, yg luar muzium x tgk lg tu. hehehehe

apasal tak tunjuk gambar kat sebelah kanan pilot tu kurien??

gambar bom tu ke? kalau yang tu takde yang fokus dekat.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Wed Jan 13, 2010 10:36 am

aku jadi gila nengok gambir-gambir tu semua...aduhhh bila leh g ni...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Wed Jan 13, 2010 11:27 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
aku jadi gila nengok gambir-gambir tu semua...aduhhh bila leh g ni...

aku lagi la tak mampu. kalau pegi gak nnt orang kata aku pakai duit rasuah pulak. hehehehe... tumpang post gambar orang je lah. Razz

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Wed Jan 13, 2010 1:48 pm

hahaha... kurien, bukan gambar bom. tapi gambar pompuan kasi bom. tongue
disebabkan tu lah aku terpaksa display 1 side saja aircraft 1:72 A-10. tak bleh display the other side.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Wed Jan 13, 2010 2:02 pm

kasi PM aku gambaq pompuan kena bom tu...huhu
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA   Today at 12:33 am

Back to top Go down
 
PIMA AIR & SPACE MUSEUM TUCSON ARIZONA USA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: