FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next
AuthorMessage
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 4:40 am

@airranger02 wrote:
Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Saya M. Aizuddin..berasal dari terengganu..kini bertugas sebagai guru di pedalaman sarawak..pernah join wataniah di Rejimen 509 AW, Pulau Pinang..sekarang dalam proses untuk join Rejimen 510 AW di Sarawak..terus terang saya katakan yang saya seronok melihat kesungguhan admin kita iaitu 'encikkacang' untuk menjayakan forum pertahanan seperti ini yg pastinya dapat menyaingi forum2 pertahanan negara jiran kita sama di utara atau selatan yg selama ini memandang rendah dan adakalanya menghina keupayaan ATM. Diharapkan agar forumer2 lain dpt berkongsi tunjuk ajar dan info2 terkini kepada saya..

"GEMPUR WIRA"

Bangun semua ,walaikumsalam warahmatullahiwabarakatul, cikgu Aizuddin...
saya M. Hidayat (McKNiGHT), berasal dari Selangor/ KL...
sekarang menyambung pengajian di UMT.. dan join wataniah di Rejimen 512 AW..
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 6:55 am

Admin@encikkacang wrote:
apa diaaaaaa...hadiahhh?

haha. hadiah tu ade tp tunggu la aku bukak contest dulu ok. What a Face

Uish. Ada contest pulak. Hehehe... Penuh dengan kejutan la admin ni.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 7:02 am

Selamat datang cikgu Aizudin. Nampaknya kita dah boleh bukak kelab cikgu dah ni, admin. Hehehe...
Back to top Go down
alanabib
Civilian
Civilian


Posts : 25
Join date : 29/12/2009
Age : 46
Location : Perlis

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 8:02 am

baru nak tanya.takkan takde hadiah.cantik punya nombor tu. Buat la sticker ke, t-shirt ke utk pemenang takpun utk semua ahli forumer.saya belum explore lg portal nih.ada tak topic SB tak?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 8:04 am

@alanabib wrote:
baru nak tanya.takkan takde hadiah.cantik punya nombor tu. Buat la sticker ke, t-shirt ke utk pemenang takpun utk semua ahli forumer.saya belum explore lg portal nih.ada tak topic SB tak?

Special Branch? Takdak lagi rasanya.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 9:24 am

Admin@encikkacang wrote:
w'salam..

terima kasih krn sudi melawat dan menyertai forum ini. tahniah saya ucapkan. nampaknya saudara begitu giat dalam memainkan peranan dalam AW. segan pulak saya. cemburu pun ader.

terima kasih atas penghargaan yang diberikan. namun kesungguhan saya ini turut dikongsi oleh moderator team yang lain. menyedari kekurangan forum/blog berkaitan pertahanan negara, maka dari sinilah titik mulanya saya cuba mewujudkan sebuah platform yang kita dapat berkongsi ilmu bersama2. seperti kata saudara sendiri, dengan adanya forum seumpama ini, sedikit sebanyak ia dapat menyangkal sesetengah pihak yang memandang rendah keupayaan ATM selama ini.

sama2lah kita berkongsi segala kelebihan dan memperbaiki segala kekurangan. insyaallah.

terima kasih dan selamat datang airranger02. saya setuju dengan kenyataan admin tu. semoga ia akan menjadi kenyataan dengan sokongan padu daripada seluruh warga forum ini. together we invincible. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 9:45 am

sorry for the late reply,

Memula dia keja di Mindef kemudian kena hantar ke luar negara beberapa tahun, last berkhidmat di luar negara ialah di Quetta, Pakistan, kat situ la pulak aku lahir, kemudian pindah lagi ke Taiping, Perak, berpengkalan di Kem Kor Perkhidmatan... kemudian pindah ke Pulau Pinang pulak, di kem 2 Division...

lepas tu beliau bersara...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 9:52 am

@alkaseltzer wrote:
Salam perkenalan dari saya. Panggil saja saya Alka. Tahun depan umur masuk 40 & berasal dari Alor Setar, Kedah. T/kasih kepada Shahpaskal (walaupun tak kenal dia secara peribadi) kerana memperkenalkan forum ini didlm blognya. T/kasih sekali lagi cheers . Kita perlukan forum sebegini utk menyedarkan rakyat akan hal ehwal pertahanan negara. Syabas kepada pengasas forum Panggilan Pertiwi : Home Of The Brave cheers . Ada dikalangan forumners kat sini dah saya kenal dari forum Gempur Wira dan Forum MPSA (Cari.com). Harap segala input yg saya berikan nanti akan sedikit sebanyak memeriahkan lagi forum ini. Wassalam.

salam dan selamat datang buat comrade alkaseltzer. penghargaan dan harapan yang diberikan itu akan kami jadikan pembakar semangat agar berusaha dengan lebih gigih lagi untuk menjadikan forum panggilan pertiwi sebagai forum yang terbaik disuatu hari nanti. namun begitu, tanpa sokongan padu daripada seluruh warga forum ini, matlamat ini hanyalah tinggal suatu mimpi sahaja. semoga kita bersama-sama berjaya mencapai matlamat ini. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 10:17 am

@Sniper_Gunung wrote:
Helo 0, disini Sierra7, ganti. Apa kabar semua, saya Sniper_Gunung lapor diri.
Sierra7 tu I punya cosign masa di Somalia.

haaaa...bro sniper gunung ada kat sini, kebetulan jumpa lagi di sini...welcome-welcome...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 1:30 pm

bukak la satu under thread PDRM.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
forzasura
Civilian
Civilian


Posts : 1
Join date : 29/12/2009
Age : 35

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 3:10 pm

salam perkenalan, saya forzasura dari kuala langat selangor. Forza tu dulu sebab saya sokong Milan, sekarang tidak lagi hahahaha. Asura tu sebab saya suka character sang asura kat komik wira tunggal tu.

Dulu pernah masuk wataniah sekejap sebelum tukar kolej. Memang peminat military especially navy. harap dapat timba pengalaman baru kat sini, saya pon tahu pasal forum ni melalui blog shah paskal
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Call Of duty   Wed Dec 30, 2009 3:32 pm

Salam semua..saye Syark melaporkan diri..
Sila beri tunjuk ajar tuan2
Back to top Go down
dreamwarrior
Corporal
Corporal


Posts : 227
Join date : 30/12/2009
Age : 43

PostSubject: salam perkenalan   Wed Dec 30, 2009 3:45 pm

salam semua,

pokcik orang baru di sini. kalau nak tanya apa-apa silakanlah. don't shy-shy.
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 4:04 pm

@dreamwarrior wrote:
salam semua,

pokcik orang baru di sini. kalau nak tanya apa-apa silakanlah. don't shy-shy.
Welcome to the forum, pokcik DW cheers . Mana2 forumners nak tahu akan hal-ehwal navy, pokcik DWlah orgnya king .
Back to top Go down
hasneey6
Civilian
Civilian


Posts : 9
Join date : 30/12/2009
Age : 54

PostSubject: [b]SALAM PERKENALAN UNTUK SEMUA KAKI PERANG[/b]   Wed Dec 30, 2009 4:17 pm

cherry Assalamualaikum semua.
Saya hasneey6 memang suka pasal hal-hal pertahanan walaupun saya ni cikgu je. Memang dari kecik suka main perang2 dah ada anak bini pun suka hal perang. Kegemaran baca majalah Tempur, Perajurit, Assian Defence Journal .... tengok web military terumatanya negara jiran Indon dll. Suka juga tengok blog / web militer Indon. Doaorang tu lagi dasyat ... asyik kutuk Malaysia ... Malingsia or Malon kata nya. Kadang kelakar jugak Indon ni ... chatting pasal nak perang dengan Malaysia. Apa komen tuan2. Bye
Back to top Go down
newsamurai
Private
Private


Posts : 82
Join date : 21/12/2009
Age : 33

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 5:15 pm

slamat berposting pakcik DW..harap2 sudi2 la share info pasal NAVY kita nie.. Laughing
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 5:44 pm

syark wrote:
Salam semua..saye Syark melaporkan diri..
Sila beri tunjuk ajar tuan2

kopi untuk admin & trooper knife ye...

muahahahaha. welcome bro. Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 5:46 pm

selamat datang saudara dreamwarrior (orang lama GW). semoga saudara dapat berkongsi ilmu serta perkembangan yang berkaitan dengan navy didalam forum ini. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 6:12 pm

salam. selamat dtg pokcik dreamwarrior. tq sbb sudi join forum ni.

ada satu soalan la pokcik. pasal navy. kenapa krew2 navy atas kapal tu pakai serkup kepala warna putih tu. apa tujuannya?

dah lama nk tanya soalan ni. sejak kecik lagi selepas tengok drama pasal TLDM dulu. hehe. skrg ni baru ada peluang nak tanya.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 6:18 pm

Salam. Dah lama perati forum neh, baru ja nak 'melalui' proses orientasi, karang tak cukup syarat. Harap semua dapat menambahkan ilmu di dada den ni, seronok/minat baca artikel pasal pertahanan neh.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 6:30 pm

alamak sebut pasal kopi lupa nak beli kopi 434 td. siot betul la.

layan kopi mcd je la. ok gak. haha. welcome to new forumer.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 7:20 pm

@forzasura wrote:
salam perkenalan, saya forzasura dari kuala langat selangor. Forza tu dulu sebab saya sokong Milan, sekarang tidak lagi hahahaha. Asura tu sebab saya suka character sang asura kat komik wira tunggal tu.

Dulu pernah masuk wataniah sekejap sebelum tukar kolej. Memang peminat military especially navy. harap dapat timba pengalaman baru kat sini, saya pon tahu pasal forum ni melalui blog shah paskal

Welcome forzasura and all new members.
Back to top Go down
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 8:50 pm

@hasneey6 wrote:
cherry Assalamualaikum semua.
Saya hasneey6 memang suka pasal hal-hal pertahanan walaupun saya ni cikgu je. Memang dari kecik suka main perang2 dah ada anak bini pun suka hal perang. Kegemaran baca majalah Tempur, Perajurit, Assian Defence Journal .... tengok web military terumatanya negara jiran Indon dll. Suka juga tengok blog / web militer Indon. Doaorang tu lagi dasyat ... asyik kutuk Malaysia ... Malingsia or Malon kata nya. Kadang kelakar jugak Indon ni ... chatting pasal nak perang dengan Malaysia. Apa komen tuan2. Bye

selamat datang!!! What a Face
good to have you with us!!! lol!
Back to top Go down
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 8:54 pm

@mombok wrote:
Assalamualaikum dan selamat pagi tuan.Lapor diri untuk bertugas. Siap sedia terima arahan daripada tuan. TUAN!!


What a Face jocolor afro lol!
Back to top Go down
McKNiGHT512
Private
Private


Posts : 50
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Terengganu

PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Wed Dec 30, 2009 8:54 pm

@totttis wrote:
Boleh pangey aku totis jer, minat sama macam korang semua iaitu military, aku bukan askar tapi ayah aku kolonel bersara tentera darat, dan aku rasa darah perwira dia ada dalam darah aku...

jadi salam perkenalan semua...

afro lol! jocolor What a Face
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009   Today at 10:22 am

Back to top Go down
 
AHLI FORUM SEPTEMBER-DISEMBER 2009
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 16Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: