FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 The Best Flight Action Games

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed May 19, 2010 10:18 pm

@ikansadinmknorang wrote:
ku juga sedang sabar nih...nk angkat xbox lak pasnih...xleh jadik...ngahaha...

err...ku dgr HAWX mantap gak...xde chance lg nk try...ade yg dh try ke..??

Dah khatam dua kali dah din. Hehehe...
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 4:24 am

@straw hat wrote:
ada tak game flight yang requirement spec pc/laptop rendah je..laptop den x larat..ukhuk

try carik F-22 RAPTOR....game oleh Novalogic..game ni zaman pc pakai windows 98 lagi...so kalau pc/laptop zaman nih...leh je bawak...cuma nk carik game nih..agak rare skit...kompeni yg bikin game nih adalh kompeni yg sama bikin game Delta Force Blackhawk down dan lain2 flight sim cam Comanche...F-16 dan MiG-29...

ade gak game flight utk space combat cam Tachyon (tp dah pupus) flight sim gak tp space nye combat...ala2 Star Wars X-wing Commander ngan Tie Fighter...gambar dia x secanggih game skang..nama pn game zaman windows 98...tp boleh tahan laa...cukup utk lepas gian nk bwk jet...haha

mana nak carik...??

kena carik kat kedai jual pc game yg ade compilation game...maknanya satu cd ade 5-8 game...yg fokus pd flight sim...kalau nasib baik leh dpt ace combat 3 electrosphere skali...

selalu ada dlm cd yg jual skali game jet arked Raiden...ala jet gambo dr atas tuh..cam kat arked kat shopping complex...

ku tgh main game nih...x abis lagi...in fact x penah abis...susah weyh...lagi susah dr ace combat...weapon loadout limited...AI dia pn agak susah nk pukul..especially time dogfight...harapkan BVR missile je...tp limited missilenye..kena pndai susun attack..silap je restart laa...ngaaha....

try la carik...kalau dah ade...ku xde lg idea nk recommend game ape...haha...

http://www.novalogic.com/games.asp?GameKey=F22R

ku sekalikan dgn link...tp game nih yg original nye dah abis...xde stok dah...lain2 title ada tp 50USD...boleh download tp kne bayar 14USD...kne pakai kredit card..

so up to u...

p/s - akmal..cite laa skit pasal HAWX...haha...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 9:12 am

Hehehe... Sadin, nak cite pasal Hawx part mana? Gameplay? Jalan cerita?
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 1:25 pm

HAWX best Very Happy
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 2:54 pm

@Akmal3110 wrote:
Hehehe... Sadin, nak cite pasal Hawx part mana? Gameplay? Jalan cerita?


AKMAL aNd GENERALKIVA

cerita la gameplay die..skali ngan citer dia...ku ade skit idea yg pilot kita to mercenary kan..tp tu je la yg ku tahu...

haha...more please...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 2:56 pm

Cerita pasal pilot lepas duty...kerja dengan company swasta...banyak mission...ada mission protect air force one...pastu company tu belot...lawan dengan US army...haha Very Happy
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Thu May 20, 2010 7:30 pm




Smart gile patch nih.

Hawx ni nama skuadron yang ada dalam USAF dalam game ni. High Altitude Warfare Experimental Squadron. Kita sebagai David Crenshaw (rank lupa lak), seorang pilot dalam USAF. Misi pertama kita masih lagi dalam perkhidmatan USAF dan kemudiannya skuadron ini telah dibubarkan. Sebuah syarikat PMC iaitu Artemis Global Security telah menawarkan kepada kita dan rakan skuadron untuk bekerja dengannya. Jadi mulah kita dengan syarikat ni.

Kita pada mulanya takdak masalah dengan syarikat ni namun bila ada satu misi tu kita langgar sedikit arahan jadi kite telah diberi amaran. Pastu pulak, dalam satu misi lagi kita kena lindung satu fleet US Navy yang kemudiannya US Navy ni dihalang pulak oleh syarikat PMC tu sendiri. Rupa-rupanya syarikat PMC ni dapat offer dari negara lain untuk melancarkan perang terhadap US.

Dari sini kita bersama rakan skuadron telah berpaling tadah dari syarikat dan kontrak lalu menolong la negara asal kita nih. Bermulalah perang PMC Artemis nih terhadap US dan kita telah diserapkan kembali dalam perkhidmatan USAF. Hehehe... Nanti saya ulas lagi misi-misi best dia.
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Fri May 21, 2010 2:14 am

ada review dalam video ni Smile

Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun May 23, 2010 1:09 am

waaah...tp game nih PC je kan...xde kat game platform lain...aiseh2...tgk je dh best..blum main lg nih...hahaha
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun May 23, 2010 1:25 am

Platform PS3 ngan Xbox360 pon ada Hawx nih.
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun May 23, 2010 1:37 am

waah...XBOX ada...ni cam konfirm kne angkat xbox lak...aduu...

ngahaha...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun May 23, 2010 2:00 am

Angkat jangan tak angkat. Hehehe...
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Mon May 24, 2010 9:11 am

@ikansadinmknorang wrote:
waah...XBOX ada...ni cam konfirm kne angkat xbox lak...aduu...

ngahaha...
angkat ja...bukan berat pun Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Jun 12, 2010 7:15 pm

tadi aku browse2 kat internet nak nengok game2 jet...

keluar lak game "US Navy Fighters"...game ni EA Sports keluarkan pada tahun 90-an...

tapi...trus terang,aku rase game ni kalau keluar versi moden even gameplay lame pun tetap boleh musnahkan mane2 game lain....

bayangkan beroperasi atas carrier...dari Perang Vietnam sampaila operasi Desert Storm 1...

peluru berpandu kat sesebuah kapal terbang 2 korang kne pilih sendiri dan de had maksimum/berat pun same...
perasan aku,tadi kat F-14 de option untuk phoniex sume...

kat youtube,de tunjuk salah satu scene bile kite standby nak take-off dari atas carrier,tibe2 je catapult 2 jam dan kite kene eject cepat2 sebelum jet 2 terhumban dalam laut...
de catapult officer lagi...

sayangnye...game ni kalau dapat download pun xde makne coz die hanye beroperasi pada OS lame...XP versi awal pun kalau x silap x boleh pakai untuk game ni...







Crying or Very sad
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Jun 12, 2010 9:35 pm

@tomcat tiram wrote:
tadi aku browse2 kat internet nak nengok game2 jet...

keluar lak game "US Navy Fighters"...game ni EA Sports keluarkan pada tahun 90-an...

tapi...trus terang,aku rase game ni kalau keluar versi moden even gameplay lame pun tetap boleh musnahkan mane2 game lain....

bayangkan beroperasi atas carrier...dari Perang Vietnam sampaila operasi Desert Storm 1...

peluru berpandu kat sesebuah kapal terbang 2 korang kne pilih sendiri dan de had maksimum/berat pun same...
perasan aku,tadi kat F-14 de option untuk phoniex sume...

kat youtube,de tunjuk salah satu scene bile kite standby nak take-off dari atas carrier,tibe2 je catapult 2 jam dan kite kene eject cepat2 sebelum jet 2 terhumban dalam laut...
de catapult officer lagi...

sayangnye...game ni kalau dapat download pun xde makne coz die hanye beroperasi pada OS lame...XP versi awal pun kalau x silap x boleh pakai untuk game ni...

Crying or Very sad

EA Sport ada keluarkan game simulator ke? Ke EA Games?
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Jun 13, 2010 12:14 am

@Akmal3110 wrote:
@tomcat tiram wrote:
tadi aku browse2 kat internet nak nengok game2 jet...

keluar lak game "US Navy Fighters"...game ni EA Sports keluarkan pada tahun 90-an...

tapi...trus terang,aku rase game ni kalau keluar versi moden even gameplay lame pun tetap boleh musnahkan mane2 game lain....

bayangkan beroperasi atas carrier...dari Perang Vietnam sampaila operasi Desert Storm 1...

peluru berpandu kat sesebuah kapal terbang 2 korang kne pilih sendiri dan de had maksimum/berat pun same...
perasan aku,tadi kat F-14 de option untuk phoniex sume...

kat youtube,de tunjuk salah satu scene bile kite standby nak take-off dari atas carrier,tibe2 je catapult 2 jam dan kite kene eject cepat2 sebelum jet 2 terhumban dalam laut...
de catapult officer lagi...

sayangnye...game ni kalau dapat download pun xde makne coz die hanye beroperasi pada OS lame...XP versi awal pun kalau x silap x boleh pakai untuk game ni...

Crying or Very sad

EA Sport ada keluarkan game simulator ke? Ke EA Games?


EA Games...

hehehee...salah2....EA sinonim ngan game sukan...heeee

EA Games tau...

thanks r mal...

cube la tgk game 2 kat youtube...
What a Face
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Tue Jun 29, 2010 1:11 pm

Flight Deck 4


Flight Deck 5


Flight Simulator X Acceleration:F-18 Night Carrier landing


Fighting Falcon Allied Force


ada vid Fighting Falcon yang tunjuk awal2 camne nak idupkan enjin n sume sistem,taxi g runway ramai2...tapi x jumpe lak kalini...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Wed Jun 30, 2010 8:04 pm

siapa ada game simulasi pesawat2 perang di bawah ini??:-

Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII
IL-2 Sturmovik: Birds of Prey
IL-2 Sturmovik: 1946
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Sep 05, 2010 5:10 pm

ada kehampaan berlaku petang ini...

aku jalan2 kat shopping complex...
jumpa kedai game pc..

jumpa lak game yang betol2 aku cari!
iaitu Lock On Modern Air Combat..tapi yang ni versi Flaming Cliff 2..
akibat x selidik betul2..

aku langsung xboleh install game ni coz aku x ada versi asal Lock On Modern Air Combat!

huhuhuhuu!
Mad
Back to top Go down
tomato
Private
Private


Posts : 52
Join date : 20/09/2010
Age : 32
Location : Key-EL

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Fri Nov 19, 2010 7:52 pm

bukan ke dlm flamming clift tue ade bg jugak ke bonus utk lock on:modern air combat tue?
xleh main lah, just utk membolehkan kite instal lock on:flamming clift 2. lomac best jugak, try lah.
Back to top Go down
Capt. Price
Specialist
Specialist


Posts : 162
Join date : 13/08/2010
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Nov 20, 2010 3:10 am

untuk pengetahuan semua HAWX 2 dah keluar tapi tak ingat bila. tapi game HAWX ni memang best.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Nov 20, 2010 10:54 am

Tengah download Hawx 2. Baru 2Gb daripada 6Gb lebih. Hehehe...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Nov 20, 2010 9:51 pm

@Akmal3110 wrote:
Tengah download Hawx 2. Baru 2Gb daripada 6Gb lebih. Hehehe...

burning please~~ Twisted Evil
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sat Nov 20, 2010 9:57 pm

Quote :
http://www.fileserve.com/file/gj43mY7/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part1.rar
http://www.fileserve.com/file/yBYmVqn/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/Zx5cDra/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part3.rar
http://www.fileserve.com/file/FkgrVkv/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part4.rar
http://www.fileserve.com/file/ThD9Jxr/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part5.rar
http://www.fileserve.com/file/D8au7hP/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part6.rar
http://www.fileserve.com/file/XqZZJ7x/Tom.Clancy_s.HAWX%202.2010.1GB.part7.rar

password

Quote :
Dardann.

Klik kat SINI.

Hehehe...DVD laptop aku jahanam la Anwar. Sori...
Back to top Go down
tomato
Private
Private


Posts : 52
Join date : 20/09/2010
Age : 32
Location : Key-EL

PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Sun Nov 21, 2010 1:02 am

men pkai lappy ke hawx 2 tue?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: The Best Flight Action Games   Today at 12:00 am

Back to top Go down
 
The Best Flight Action Games
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: