FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 OPERATION FLASHPOINT

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 3:05 am

ada satu lagi game military utk pc:-

OPERATION FLASHPOINT
http://www.flashpoint1985.com/

game ni mengenai perang dingin antara US & RUSSIA pada 1985 dulu yg berlaku di sebuah pulau di RUSSIA.
lebih kepada simulasi perang.memang realistik tak seperti game2 war yg lain.
antara yg realistiknya ialah player menjadi ketua platun yg terdiri dr +/-8 orang personel yg terdiri dr assaulter+mortar LAW+bomber mines/grenadier etc.jadi kejayaan satu2 misi tu mmg terletak atas kebijaksaan player utk mengarahkan every personel bwh platunnya tu utk satu2 tugas spt attack tanks @ sniping..selain tu player gak blh try basic simulasi pelbagai jenis warmachine mcm T80/T72/SHILKA/M1A1/apache/M60/Mi17/sukhoi/bmp etc..
mmg recommended utk sapa2 yg mahukan realistik simulasi didalam situasi perang..

satu lagi bestnya game ni ialah dr segi TIME nya yg realistik.TIME dlm game ni adlh dlm nisbah +/-

keperluan PC:-x perlu pc power.cukup p3 jer..sbb ni bkn game baru.cuma grafik je yg x details mcm latest nya game.biasala kan game pentium3..heheh..

mcm call of duty keistimewaanya ialah perang secara beramai2 dan gambaran havoc n chaos situasi perang.
medal of honor plak hanya concentrate pd seorang hero saja.
tp dlm OPERATION FLASHPOINT andalah yg menjadi commander!

my top 3:-
1-OPERATION FLASHPOINT Cold War crisis (skg da kuar Operation Flashpoint 2 Dragon Rising)
2-CALL OF DUTY (all)
3-MEDAL OF HONOR (all)

screenshot:-










Back to top Go down
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 3:07 am

lupa nk add..time dlm game ni mmg real...sy pnah main dr tgh malam smpai kul 6 am (time actual) dan dlm game tu gak asalnya misi waktu malam sampailah matahari naik baru misi abis..real je kan..best!
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 5:14 am

aku ada main dulu . memang best ... tapi yang buat aku sakit hati time mission naik kapal terbang tu . Ada tempat spesifik kena terhempas untuk sambung perjalanan game . Best betul efek bunyi shilka{?} (self propelled aa system )
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 9:27 am

Saya sekarang tengah main Operation Flashpoint Dragon Rising. Memang realistik habis la. Susah pun susah jugak. Tapi memang best.
Back to top Go down
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 12:01 pm

@Akmal3110 wrote:
Saya sekarang tengah main Operation Flashpoint Dragon Rising. Memang realistik habis la. Susah pun susah jugak. Tapi memang best.

operation flashpoint dragon rising ni susah gak control key nya.sbb just guna arrow left right up down je utk command.x mcm op.flashpint cold war crisis yg byk guna key f1+f2+f3 etc..tp grafik best giler..realistik..x bestnya just 4 org je under command kita..isk...smpai skg saya x blh hafal key control utk game yg 2nd ni..adehh.. Crying or Very sad
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sat Jan 16, 2010 2:18 pm

@farious wrote:
@Akmal3110 wrote:
Saya sekarang tengah main Operation Flashpoint Dragon Rising. Memang realistik habis la. Susah pun susah jugak. Tapi memang best.

operation flashpoint dragon rising ni susah gak control key nya.sbb just guna arrow left right up down je utk command.x mcm op.flashpint cold war crisis yg byk guna key f1+f2+f3 etc..tp grafik best giler..realistik..x bestnya just 4 org je under command kita..isk...smpai skg saya x blh hafal key control utk game yg 2nd ni..adehh.. Crying or Very sad

Saya pun tak hafal. Kadang2 tu sampai tersilap. Nak tekan jalan tapi key command tak tutup lagi, jadi ada arahan yang dikeluarkan dengan tidak semena-mena. Apa-apa pun game ni memang terbaik.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sun Jan 17, 2010 12:05 am

oit oit...

bleh stated tak untuk platform PC or PS2/PS3 or XBox game ni ada? dari gambaq yang hang letak tu cam menarik jer, aku tak pernah main game ni...
Back to top Go down
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sun Jan 17, 2010 2:04 am

@totttis wrote:
oit oit...

bleh stated tak untuk platform PC or PS2/PS3 or XBox game ni ada? dari gambaq yang hang letak tu cam menarik jer, aku tak pernah main game ni...

game ni utk pc...pentium 3 pun blh...grafik mcm pix ni la..tp realistiknya adlh ttg commanding style player mcm mana..adakah player tu seorang good tactician atau tak..recommended bro!
kalau kt kedai skg susah nk carik coz game lama..tp original cd still ada.check link ni:-

http://www.tsb.com.my/product.cfm?id=576&cid=3&budget=1

dlm 1 cd ada 3 campaign blh main..player as u.s marine+russia+resistence
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Sun Jan 17, 2010 11:30 am

whoooaaaa...cam best...

aku nak p cari kat Mines...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: OPERATION FLASHPOINT   Today at 12:07 pm

Back to top Go down
 
OPERATION FLASHPOINT
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: