FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 trylah Battlefield 2...korang tak menyesal

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
PaTrioT
Private
Private


Posts : 73
Join date : 16/01/2010
Age : 29

PostSubject: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 10:56 pm

haaa sbb aku --gila main game ni aku cadangkn kat korang mainlah battlefield 2 pehh!!!! hebat siot semua jenis mende ada.... dari infantri sampai udara, game rase2nye famous kot, kpd yg pakai komputer thn 2007-08 bleh main lagi ....kih Very Happy Very Happy ni antara siri battlefield

[/list]Battlefield 1942
  1. battlefield vietnam ( ada expansion)
Battlefield 2 (paling best !!!!lebih kurang call of duty 4 tp banyak mod dan ada expansion cam spec ops (SAS,SEAL,SPETZNAZ..... taliban ada jgk!!!), armored fury ngan euro force)
  1. Battlefield 2142
yg latest bf bad company


tp aku cdgkn kt korang main bf 2 sbb yg tu nmpak real dgn situasi skrg......


Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:04 pm

aku ada main battlefield vietnam ..mmg best..bleh naik heli huey, cobra ..leh drive jeep.. kete kebal..PBR..lagu pun sedap2..

battlefield 2142 pon ade main..tp x best mana pon..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:05 pm

Battlefiled ni kalau main di PC dia hanya ada mod 'Capture The Flag'. Tapi kalau di platform PS2 ada jalan cerita. Tapi secara amnya memang best lagi-lagi kalau dapat naik pesawat.
Back to top Go down
farious
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 15/01/2010
Age : 38

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:09 pm

yg BF 2nd nya ni best giler ka?perkh...nak kena carik nih..aku pnah main BF1 jer..pastu x berapa mencengkam laa..terus tinggal BF nih..isk..BF2 aku mesti kena carik ni..thanx bro! Very Happy
Back to top Go down
PaTrioT
Private
Private


Posts : 73
Join date : 16/01/2010
Age : 29

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:21 pm

haaa aku ingat xde org nak main......peh mainlah korang...heheheheh x menyesal...lps main yg bf2 yang basic aku cadang upgradelah kpd mod allied intent xtended... korang bleh tgk kt cni.....http://www.aixtended.com/index.html....peh diorang wat mende makin real dohhhhh (aku dok tgh download skrg ni....)


hah!! ni senjata2 utk mod allied intent xtend...baru bab senjata blum kenderaan ngan pesawat....



aku dok dgr jgk diorg tgh wat mod Project Reality utk realkan lg game tu ngan keadaan perang skrg....haaa ape lg, jom main


Very Happy
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:49 pm

battlefield ni aku dah main abis dah...puas...

faveret Battlefiel Vietnam, aku syok bawak Cobra then dok terbang sambil lalu bawah jembatan, landing atas tower yang ada radar tu...pastu pi hambat Hind Rusia...pi kacau bot...kalau cobra takde aku pi bawak chinook...hahaha bukan nak perang tapi dok buat kacau...

kekadang aku park betui2 dalam hangar musuh, pastu musuh nak curi tapi tersangkut2 dalam hangar sebab tak leh reverse heli tu kuar...landing atas bumbung berek tu biasa dah...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sat Jan 16, 2010 11:51 pm

Tapi kalau versi PC nak bawak heli payah betul. Kalau pesawat pejuang sedap je.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sun Jan 17, 2010 12:01 am

aku main versi PC la, mudah jer bawak heli, jet yang aku rasa payah...sentiasa terhempas jer...hahahah terbalik pulak dah...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sun Jan 17, 2010 9:36 am

mmg sedap layan battlefield vietnam..syok part naik huey ..posisi gunner M60 leh tembak bwh sesuka hati..pastu dlm game tu siap pasang soundtrack lg..lagu2 omputeh zaman tu..perghh..layannnn

part pilot lak..agak2 dah terbang merapu ..terus switch position takut terhempas. tu pun kalau naik huey ramai2..kdg2 tertinggal sbb lambat kejar..haha terpaksa jalan kaki

part bwk f4 phantom ...mmg terbaik la

ni lagu kat main menu dia..mmg best



ni intro clip




_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sun Jan 17, 2010 11:29 am

clip 3, jembatan yang aku try lalukan cobra kat bawah tapi memang tak lepas...hahaha
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sun Jan 17, 2010 1:18 pm

memang best battlefield vietnam , dulu aku rajin main kat cc dengan member aku main lan . Siap leh bawak phantom tu ngan mig terbang terbalik lalu bawah jambatan kat satu map tuh . mig dia memang aku suka pasal mengebom . memang power aku mengebom orang Twisted Evil . Yang phantom tu lebih kepada air combat je pasal ada missile , yang mig tu leh pakai mesin gun je .


battlefield 2 pulak agak tak best pasal jet sukhoi (? yang arab punya ) tu kuat sangat bom dia . sekali tabur boleh kuar 4-6 butir bom . kalau nak guna stinger nyer aa site memang kena la selalu . sedap betul bawak cobra , tambah2 pulak ada member jadi co-pilot.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Sun Jan 17, 2010 3:31 pm

Battlefiled 2 best bawak Hornet dan Eagle. Hehehe...JSF pun ada.
Back to top Go down
mohdashraf5b
Civilian
Civilian


Posts : 45
Join date : 16/03/2010
Age : 2015

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Tue Mar 16, 2010 8:13 pm

komputer saya tak boleh install game ni??
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Tue Jun 29, 2010 12:43 pm

haku x jumpe2 daaa Battlefield Vietnam...

jumpe expansions je...
hadeyh
Back to top Go down
kuman
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 05/07/2010
Age : 41
Location : Northern

PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Tue Jul 06, 2010 6:30 pm


nak kena carik Battlefield Vietnam nih...

kuman
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: trylah Battlefield 2...korang tak menyesal   Today at 12:32 am

Back to top Go down
 
trylah Battlefield 2...korang tak menyesal
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: