FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 aku yang baru belajar...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:22 pm

ni model bukan model perang pun cuma robot untuk perang, harap Admin leh consider ye...hehehe Embarassed

Ok kezutan aku nih dah in the making...


still virgin


hobby room aku



banyak nya, aku pun pening sebenarnya...


perkakasan...


pilot yang belum kaler...


letak dalam cockpit nak nengok cemana rupa...


sebelum start kaler, aku test kaler dulu kat heli nih, nak amik mood la konon... heli ni beso ibu jari aku...


PROCESS





Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:24 pm

Ok sambungan bahagian dalam cockpit dia...

dari lepas maghrib till now 11.04pm, itu jer yg siap... jap lagi nak titon...


cockpit


zoom into details, kena tambah detailing lagi...


kerusi


zoom into kerusi


kerusi masuk dalam cockpit



detailing of kerusi


bahagian belakang


detailing bahagian belakang
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:25 pm


full view senapang




closeup









missile launcher



cannon belum di weathered kan




cannon di weathered kan





missile launcher kecik


Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:26 pm









my faveret - dented canopy
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:28 pm

projek ni tergantung untuk sementara waktu sebab aku pindah rumah, hobby room dah macam store room dah, takdo tempat nak wat keja...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 12:39 pm

Posting pertama dan kedua tu tak nampak gambar.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 2:24 pm

nanti aku check balik...tq
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 2:29 pm

terbaik tu....

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 9:25 pm

page 1 & 2 dah leh nampak...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jan 18, 2010 11:19 pm

nmpaknye...sorang lagi dremel akan wujud.....hehehe....cun la bro....omputeh cakap practice make perfect...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Tue Jan 19, 2010 9:09 am

tengah nak mem-battle damage kan menatang ni...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Tue Jan 19, 2010 9:27 am

kalau aku la... dah lama dah hancur. beli satu dulu tapi last2 dok dalam kotak dan terus MIA sampai sekarang.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Wed Jan 20, 2010 5:07 pm

huhuhuhu...takpo, maybe lamo lagi nak siap ni...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Thu Feb 04, 2010 9:54 am

aku mem-kenselkan projek ni untuk sementara waktu, bz sangat tak mampu nak buat...
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Tue Mar 02, 2010 8:15 am

hasil keje yg menarik.....utk nak efek2 kat kit mcm tu kene berani....klu salah buat mau buang terus...apepon....keep it up bro...

Naza aka Dremel
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jun 14, 2010 9:51 am

haaa aku tak perasan sifu kasi komen, sori bro lama sangat baru perasan ko nye komen...anyway thanks very much, banyak lagi aku nak kena belajar dari otai2 kat PP nih...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jun 14, 2010 3:29 pm

wah...
ganas gak ni....

pe lagi tottis...kuarkan model military modern lak....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Mon Jun 14, 2010 3:54 pm

rasanya insyaallah tak lama lagi hehehe...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Tue Jun 15, 2010 10:54 am

cayalaa tottis...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
boyarque
Private
Private


Posts : 71
Join date : 05/03/2010
Age : 41

PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Fri Aug 13, 2010 4:16 pm

heheeheh...tot, xmo sambung kalo kasi akuk, aku nak wat display!!
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: aku yang baru belajar...   Today at 2:29 am

Back to top Go down
 
aku yang baru belajar...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: MODEL BERSKALA & PROSES PEMBUATAN-
Jump to: