FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Jan 18, 2010 8:34 pm

so far ni je pencapaian aku. anda, bagaimana?

Alpha mission

the pit - 2/3 bintang
sniper fi - 3/3 bintang
o cristo radentor - 2/3 bintang
suspension - 1/3 bintang

Bravo mission

overwatch - N/A
bodycount - 2/3 bintang
race - 3/3 bintang
big brother - N/A

Charlie mission

Hidden - 1/3 bintang
Breach & clear - 1/3 bintang
Time trial - 2/3 bintang
Homeland security - 0/3 bintang
snatch & grab - 1/3 bintang

Delta mission

War driving - 2/3 bintang
wreckage - 2/3 bintang
acceptable lost - 1/3 bintang
terminal - 1/3 bintang
estate takedown - 0/3 bintang

next unlock 12...wuihh..bnyk lagi..isk2


menempatkan claymore di tempat2 yg strategik turut membantu memaksimumkan kematian musuh.( mentang2 dah dpt 3/3 star..bole la ckp mcm ni..haha)

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
asyraff88
Private First Class
Private First Class


Posts : 102
Join date : 22/12/2009
Age : 28
Location : UiTM Shah Alam

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Jan 18, 2010 8:56 pm

nak men spec ops, lagi best kalo men dengan kawan. Leh guna gunship, lagipun main sorang2 tak berapa 'mengancam'. Nak unlock 3 stars memang perit... Very Happy

Cayalah race n sniper field dapat 3 bintang...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Jan 18, 2010 9:30 pm

korang memang terer la...aku pun tak check star aku pun...3/3 huiiii...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Fri Jan 22, 2010 5:22 pm





hampeh la juggernaut ni..estate takedown still 0/0 star..buat malu je.

What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
kampfgruppe hoot
Civilian
Civilian


Posts : 13
Join date : 08/02/2010
Age : 29

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 1:53 am

Juggernaut tu mmg hampeh.. senang je kalau nak tau kalau dier nak datang.. Caranya:-

1. Musik dalam game tu (time kita main ada berubah sikit)...
2. Kalau kenal dengan bunyi MG dalam game tu, senang la nak spot yang dier datang..

Kalau nak kill die:

1. Guna weapon yang peluru dier .50 Cal macam sniper barret atau desert eagle.. Barret 50 cal lagi recommended la. Kalau pakai Barret .50 Cal, nak bunuh dier tu kene cepat sikit, lagi bagus kalau dpt buat headshot.. Saper nak guna Sniper Intervention pun boleh, tapi amat tidak digalakkan. Desert Eagle.. tak pernah try sebab bahaya kalau CQB dgn Juggernaut (Mr Michelin)

2. Juggernaut boleh ditewaskan dgn menggunakan explosive mcm grenade launcher, rpg atau thumper...

3. Kalau boleh perlahankan pergerakan dier dengan flashbang..

For bro Admin, Map estate tu, banyak militia, sniper dgn juggernaut.. pakai .50Cal/Intervention dan apa-apa weapon yang ada thermal scope (tak salah saya ada Walther Sniper with Thermal scope kat dalam estate tu, tingkat bawah dalam bilik senjata)..

P/S: Dua mission terakhir (dalam Echo) susah, sebab nak bunuh Juggernaut seramai 15 orang.. kat Map Favela, terpaksa pakai explosive atau melee jer... Tp belum pas lagi....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 11:03 am

aku suka yang ni...



duduk atas tu lak, ada jer musuh bawah dok baling granades ke atas...dan selalu gak dok mati sebab grenades...melilau aku lari...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 11:06 am

ko pacak je claymore kat dua2 tangga tu totis.... What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 11:25 am

dia menyorok kat balik kontena kat bawah tu pastu baling grenades...hahaha belum ada lagi yang berjaya naik ke atas...

Lagi satu yang aku suka ialah yang kat salji tu, tapi anjing tu cam haram...tak sempat aku melee dah mati...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 12:13 pm



"Dogs. I hate dogs." ..haha.

mcm hampeh..cuak je rasa bila dgr anjing menyalak..terpaksa buat pertahanan keliling letak claymore atau nyorok kat sudut. baru senang nk aim.

menakutkan~! What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 1:21 pm

Sekarang dok berusaha payah nak main mod ni.
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 3:56 pm

Admin@encikkacang wrote:




hampeh la juggernaut ni..estate takedown still 0/0 star..buat malu je.

What a Face


out off topic

APSAL TGN TAK COVER? MAU HANCOOR
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 5:59 pm

payah nak pegang wire2 halus kot...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 7:18 pm

Betul. Nanti kalau tebal-tebal tak rasa pulak wayar mana nak potong. Terhad pergerakan jari tu.
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Mon Feb 08, 2010 8:20 pm

yang sniper fi tu memang kena guna claymore letak kat dua tangga yg ada tu

tp kena sorok la sket..

aku biasa mati sbb nyorok dekat sangat ngan claymore..skali meletup, ngan aku dia sapu
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
kampfgruppe hoot
Civilian
Civilian


Posts : 13
Join date : 08/02/2010
Age : 29

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 12:09 am

@kudabesi87 wrote:
yang sniper fi tu memang kena guna claymore letak kat dua tangga yg ada tu

tp kena sorok la sket..

aku biasa mati sbb nyorok dekat sangat ngan claymore..skali meletup, ngan aku dia sapu

tak pakai Predator AGM ke? Claymore tu mmg bagus strategi tu.. tapi kalau boleh pastikan diorang russian tu tak la rapat sangat kat bangunan yang kita nyorok tu, aku kene claymore gak.. paling teruk kena baling dua tiga grenade. Nampak je grenade lebih dari satu, memang pasrah la aku masa tu..
Back to top Go down
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 12:17 am

special ops = fed up. kantoi je haha
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 7:17 am

The Pit saya dapat habiskan dalam masa 33+- saat. Cool
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 9:58 am

huh hebat ko...aku berminit2 nak abis...hahahahah
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 12:52 pm

Yang tu je hebat. Yang lain terkial-kial lagi. Hehehe...The Pit tu guna MP5K atau .45 USP je. Jangan guna senjata yang lambat reload.
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Feb 09, 2010 2:22 pm

@kampfgruppe hoot wrote:
@kudabesi87 wrote:
yang sniper fi tu memang kena guna claymore letak kat dua tangga yg ada tu

tp kena sorok la sket..

aku biasa mati sbb nyorok dekat sangat ngan claymore..skali meletup, ngan aku dia sapu

tak pakai Predator AGM ke? Claymore tu mmg bagus strategi tu.. tapi kalau boleh pastikan diorang russian tu tak la rapat sangat kat bangunan yang kita nyorok tu, aku kene claymore gak.. paling teruk kena baling dua tiga grenade. Nampak je grenade lebih dari satu, memang pasrah la aku masa tu..

predator msti pakai..byk kill tu

temak dekat lori tanker lak Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Wed Mar 10, 2010 4:44 pm

Aku lagi 2 bintang je nak unlock Delta Mission....adeh...Try amek 3 bintang utk sniper-fi asik maut je...giler jahat russian tu main baling bom...

aku tak berani nk main claymore sebab bile russian tu balin bom 2-3 biji kat atas tu...aku takde tmpat nak lari dah....
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Thu Mar 11, 2010 12:56 am

kadang2 banyak sangat pasang..tak sedar kita berlindung dekat jer ngan claymore tu

bila dorg kena, kita skali kena..haha nampak sangat saya noob Laughing
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Kamri
Private
Private


Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 28
Location : KL

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Jun 29, 2010 12:30 pm

tmpat paling best main adalah Hidden, Charlie Ops,3 bintang...
rekod terbaik, under 7 minutes, 31 perfect kills dan takder normal kill...
the pit mmg agak susah sket nak dapat 3/3 x tau kenapa, yang biasa main 3 bintang adalah bodycount, Hidden, Homeland security...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Tue Jun 29, 2010 3:08 pm

dekat misi solo "Homeland Security" ada cara mudah nk menang.

letak dua2 sentry guns atas restoren yg dekat dgn stesen minyak tu (kene naik tangga)..hadapkan ke arah barat..jarakkan sket...hehe hasilnya korang akan rilek je,,let those sentry guns do the job.

tapi korang kene letak cepat2 sbb musuh ramai.

keje korg akan jadi mudah..tinggal nk tembak helos ngan armored car tu je..hehe

selamat beramal~!

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Kamri
Private
Private


Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 28
Location : KL

PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Wed Jun 30, 2010 10:34 am

Admin@encikTONY STARK wrote:
dekat misi solo "Homeland Security" ada cara mudah nk menang.

letak dua2 sentry guns atas restoren yg dekat dgn stesen minyak tu (kene naik tangga)..hadapkan ke arah barat..jarakkan sket...hehe hasilnya korang akan rilek je,,let those sentry guns do the job.

tapi korang kene letak cepat2 sbb musuh ramai.

keje korg akan jadi mudah..tinggal nk tembak helos ngan armored car tu je..hehe

selamat beramal~!


lagi senang kalo letak sentry gun tu dekat dalam restoran, (tempat memasak)
enemy tak leh sentuh pon benda tuh (sebab terlindung ngan kaunter), dari jauh jer dah kena, cuma kena perati enemy yg datang dari belah stesen minyak jer, pastu kalo spotted dek enemy drone, lari masuk restoran...

helos tembak pkai gun jer x yah bazir rpg, BTR plak kasi hantam sama itu rpg,haha...

satu lagi tempat sniper yang best (mesti layan 3 bintang), evasion,syok jer...dah bleh hafal tempat enemy, mmg syok...tapi ble dah alert, bab anjing la den paling malas skali... Rolling Eyes
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY   Today at 11:57 am

Back to top Go down
 
call of duty 4 modern warfare 2 : Special Ops SOLO PLAY
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: