FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TOP GUN.........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: TOP GUN.........   Thu Jan 21, 2010 12:49 pm

TOP GUN...cite nie memang best, dah tengok lebih 10 kali rasenye, semua ahli forum dah tengok cite nie rasenye
Back to top Go down
miji
Corporal
Corporal


Posts : 203
Join date : 13/01/2010
Age : 43
Location : somewhere in the nowhere

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 11, 2010 8:31 pm

@afiq flanker wrote:
TOP GUN...cite nie memang best, dah tengok lebih 10 kali rasenye, semua ahli forum dah tengok cite nie rasenye

Konsep mcm citer "An officer & a gentleman" lakonan Richard Gere cuma Top Gun lebih banyak aksi manakala yg lagi satu tu love story Smile

Versi kelakar plak bertajuk "Hot Shots" lakonan Charlie Sheen Very Happy

Versi Melayu plak "Wira Angkasa" Smile
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 6:35 pm



siapa pernah tgk cerita ni : SPEED AND ANGLES


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

Filem ini menunjukkan kehidupan sebenar daripada dua pilot pesawat pejuang baru, seorang lelaki dan seorang perempuan, yang menjalani latihan untuk menerbangkan F-14 Tomcat untuk US Navy. dlm filem ini dimuatkan ujian dan perjuangan, bukan sekadar hanya dapat diterima di program juruterbang tentera laut,malah kesulitan secara fizikal dan emosi, menjadi juruterbang terlatih, di laut, jauh dari teman-teman dan keluarga turut di ceritakan.

filem dokumentari ini dihasilkan di sekitar tempoh 2003-2006, dua tahun selepas bermulanya US / Iraq Konflik di Timur Tengah. Filem ini padat denagn visual dan suara, serta semua wawancara yang diintegrasikan ke dalam filem.

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin@encikkacang on Wed Feb 24, 2010 7:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 7:31 pm

Nak kena cari ni.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 7:56 pm

Admin@encikkacang wrote:


siapa pernah tgk cerita ni : SPEED AND ANGLES


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

Filem ini menunjukkan kehidupan sebenar daripada dua pilot pesawat pejuang baru, seorang lelaki dan seorang perempuan, yang menjalani latihan untuk menerbangkan F-14 Tomcat untuk US Navy. dlm filem ini dimuatkan ujian dan perjuangan, bukan sekadar hanya dapat diterima di program juruterbang tentera laut,malah kesulitan secara fizikal dan emosi, menjadi juruterbang terlatih, di laut, jauh dari teman-teman dan keluarga turut di ceritakan.

filem dokumentari ini dihasilkan di sekitar tempoh 2003-2006, dua tahun selepas bermulanya US / Iraq Konflik di Timur Tengah. Filem ini padat denagn visual dan suara, serta semua wawancara yang diintegrasikan ke dalam filem.

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

pilot sendiri yang berlakon aku xtahan tu
Back to top Go down
newsamurai
Private
Private


Posts : 82
Join date : 21/12/2009
Age : 33

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 9:47 pm

yg versi hot shots charlie seen tu lawak giler.. Laughing
Back to top Go down
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 10:17 pm

Admin@encikkacang wrote:


siapa pernah tgk cerita ni : SPEED AND ANGLES


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

Filem ini menunjukkan kehidupan sebenar daripada dua pilot pesawat pejuang baru, seorang lelaki dan seorang perempuan, yang menjalani latihan untuk menerbangkan F-14 Tomcat untuk US Navy. dlm filem ini dimuatkan ujian dan perjuangan, bukan sekadar hanya dapat diterima di program juruterbang tentera laut,malah kesulitan secara fizikal dan emosi, menjadi juruterbang terlatih, di laut, jauh dari teman-teman dan keluarga turut di ceritakan.

filem dokumentari ini dihasilkan di sekitar tempoh 2003-2006, dua tahun selepas bermulanya US / Iraq Konflik di Timur Tengah. Filem ini padat denagn visual dan suara, serta semua wawancara yang diintegrasikan ke dalam filem.

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

Sapa ada citer ni yer.......
puas carik xjumpa lak link nk download...
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 10:19 pm

aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 10:38 pm

Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

kalo encik kacang baik ati,leh lah diuplodkn ke mediafire ker......
hehehehh
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Feb 24, 2010 10:43 pm

@Capiten wrote:
Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

kalo encik kacang baik ati,leh lah diuplodkn ke mediafire ker......
hehehehh

baper limit size kalau free account..kalau disconnected..cemana..? bleh sambung terus ke

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 11:06 am

Admin@encikkacang wrote:
@Capiten wrote:
Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

kalo encik kacang baik ati,leh lah diuplodkn ke mediafire ker......
hehehehh

baper limit size kalau free account..kalau disconnected..cemana..? bleh sambung terus ke
kalo DC kena sambung balik la nampaknya....
hehehhe....
bro kena split dulu citer tu,baru leh upload......
guna software hjsplit......
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 12:28 pm

Guess what? Saya baru je sudah download Speed and Angles ni. Hehehe...
Back to top Go down
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 12:30 pm

@Akmal3110 wrote:
Guess what? Saya baru je sudah download Speed and Angles ni. Hehehe...
bro alangkah baik nya jika di tepek link download tu kat sini....
Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 12:34 pm

Saya download di laman web BBWarez dengan menggunakan software JDownloader.

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=3077647&highlight=

Tapi kena daftar dulu di laman web ni. Free je.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 12:49 pm

ahaha bagus2...akhirnya korg jumpa jugak link tu..selamat menonton.. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 1:06 pm

@Akmal3110 wrote:
Saya download di laman web BBWarez dengan menggunakan software JDownloader.

http://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=3077647&highlight=

Tapi kena daftar dulu di laman web ni. Free je.

Thanks Bro.....
rapidshare pn boleh la.....
kalo pakai yg free punya slow gila......
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 1:07 pm

Yup. Kena sabar la menunggu. Hehehe...
Back to top Go down
Capiten
Private
Private


Posts : 69
Join date : 24/02/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 3:56 pm

pada yg minat nk mendownload sila clik link di bawah....

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
[url=http://adf.ly/246619/http://rapidshare.com/files/257600437/S_A_-2008_DVDrip.part8.rar.html ]Part 8[/url]


Password: erracing
Back to top Go down
http://www.harimaumalaya.com
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 4:01 pm

Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

boleh tolong burn DVD tu tak? Pas tu jual kat saya dalam rm10 ke Laughing saya beli nye
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 4:10 pm

@katon wrote:
Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

boleh tolong burn DVD tu tak? Pas tu jual kat saya dalam rm10 ke Laughing saya beli nye

ni link direct download..full movie

http://thepiratebay.org/torrent/5003318/Speed_and_Angels__Navy_fighter_pilot_school_%282008%29

Young Navy Officers, Jay and Meagan, have dreamt of becoming naval aviators flying the F-14 Tomcat since their childhoods. The film follows their two-and-a-half year journey as it takes them through dogfights in the Nevada desert, night landings on aircraft carriers in the Atlantic, and eventually to the biggest challenge young officers face: wartime deployments to Iraq.

This is an awesome documentary, Easily the new Top Gun. Exceptionally professional photography, great aerial footage, a real A+. Not some shitty history channel documentary.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
miji
Corporal
Corporal


Posts : 203
Join date : 13/01/2010
Age : 43
Location : somewhere in the nowhere

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Feb 25, 2010 7:24 pm

@Capiten wrote:
Admin@encikkacang wrote:


siapa pernah tgk cerita ni :PEMBETULAN SPEED AND ANGELS


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

Sapa ada citer ni yer.......
puas carik xjumpa lak link nk download...

Tajuk sebenar 'Speed and Angels' bukan 'Speed and Angles'. hehehe!
Back to top Go down
asidburn
Private
Private


Posts : 73
Join date : 19/11/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 06, 2010 1:18 am

@MR. STARK wrote:


siapa pernah tgk cerita ni : SPEED AND ANGLES


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

Filem ini menunjukkan kehidupan sebenar daripada dua pilot pesawat pejuang baru, seorang lelaki dan seorang perempuan, yang menjalani latihan untuk menerbangkan F-14 Tomcat untuk US Navy. dlm filem ini dimuatkan ujian dan perjuangan, bukan sekadar hanya dapat diterima di program juruterbang tentera laut,malah kesulitan secara fizikal dan emosi, menjadi juruterbang terlatih, di laut, jauh dari teman-teman dan keluarga turut di ceritakan.

filem dokumentari ini dihasilkan di sekitar tempoh 2003-2006, dua tahun selepas bermulanya US / Iraq Konflik di Timur Tengah. Filem ini padat denagn visual dan suara, serta semua wawancara yang diintegrasikan ke dalam filem.

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

X pernah tengok, nak cari dvd nya~~~heheee.
Back to top Go down
asidburn
Private
Private


Posts : 73
Join date : 19/11/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 06, 2010 1:19 am

@MR. STARK wrote:
@katon wrote:
Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

boleh tolong burn DVD tu tak? Pas tu jual kat saya dalam rm10 ke Laughing saya beli nye

ni link direct download..full movie

http://thepiratebay.org/torrent/5003318/Speed_and_Angels__Navy_fighter_pilot_school_%282008%29

Young Navy Officers, Jay and Meagan, have dreamt of becoming naval aviators flying the F-14 Tomcat since their childhoods. The film follows their two-and-a-half year journey as it takes them through dogfights in the Nevada desert, night landings on aircraft carriers in the Atlantic, and eventually to the biggest challenge young officers face: wartime deployments to Iraq.

This is an awesome documentary, Easily the new Top Gun. Exceptionally professional photography, great aerial footage, a real A+. Not some shitty history channel documentary.

Thanks for the link tuan~~
Back to top Go down
asidburn
Private
Private


Posts : 73
Join date : 19/11/2010
Age : 34

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 06, 2010 1:23 am

@asidburn wrote:
@MR. STARK wrote:
@katon wrote:
Admin@encikkacang wrote:
aku ada..tp dvd la beb..hehe walaupun filem dokumentari..tp mmg berbaloi2 utk dilayan.

lepas layan filem dokumentari ni..terus layan top gun lak..best betul dgr deruman enjin tomcat dgn sistem teater rumah 5.1 ni hehe. What a Face

boleh tolong burn DVD tu tak? Pas tu jual kat saya dalam rm10 ke Laughing saya beli nye

ni link direct download..full movie

http://thepiratebay.org/torrent/5003318/Speed_and_Angels__Navy_fighter_pilot_school_%282008%29

Young Navy Officers, Jay and Meagan, have dreamt of becoming naval aviators flying the F-14 Tomcat since their childhoods. The film follows their two-and-a-half year journey as it takes them through dogfights in the Nevada desert, night landings on aircraft carriers in the Atlantic, and eventually to the biggest challenge young officers face: wartime deployments to Iraq.

This is an awesome documentary, Easily the new Top Gun. Exceptionally professional photography, great aerial footage, a real A+. Not some shitty history channel documentary.

Thanks for the link tuan~~

TUan, how to download~~kena download ibario.com ke..???
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 06, 2010 1:42 am

@asidburn wrote:
@MR. STARK wrote:


siapa pernah tgk cerita ni : SPEED AND ANGLES


mmg best...filem ini sangat realistik dan merupakan situasi sebenar yang dilalui juruterbang .

Filem ini menunjukkan kehidupan sebenar daripada dua pilot pesawat pejuang baru, seorang lelaki dan seorang perempuan, yang menjalani latihan untuk menerbangkan F-14 Tomcat untuk US Navy. dlm filem ini dimuatkan ujian dan perjuangan, bukan sekadar hanya dapat diterima di program juruterbang tentera laut,malah kesulitan secara fizikal dan emosi, menjadi juruterbang terlatih, di laut, jauh dari teman-teman dan keluarga turut di ceritakan.

filem dokumentari ini dihasilkan di sekitar tempoh 2003-2006, dua tahun selepas bermulanya US / Iraq Konflik di Timur Tengah. Filem ini padat denagn visual dan suara, serta semua wawancara yang diintegrasikan ke dalam filem.

dilakonkan oleh pilot2 tomcat sendiri.

X pernah tengok, nak cari dvd nya~~~heheee.

kat Youtube ada dipecah2 kepada part2....aku dah tengok sampai part 4..taip je Speed And Angles..ada la tu..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TOP GUN.........   Today at 6:19 am

Back to top Go down
 
TOP GUN.........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: