FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TOP GUN.........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Thu Dec 09, 2010 10:20 pm

cam menarik cerita ni..
ngahaa!
sampai sekarang aku xjumpa dvd Top Gun...

pe pun
bukankah satu2nya pilot wanita F-14 tomcat dah K.I.A sebab take-off/landing x betul dekat atas carrier?
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 20, 2010 11:31 am

baru je semalam beli dvd Top Gun ni (tapi DVD yg tak berapa sihat la..pepaham la maksudnya), hmm..best jugak layan F14 Tomcat nih, lawan Mig28 (apasal tak buat lawan Mig29 yg lebih jauh capabilitiesnya dr Mig28? hehe..). Suka tengok dogfight actionnya.

Citer Speed n Angels tu mana best compare dengan Top Gun (maksudnya ada detail2 penerbangan dan sokongannya), kalau ok nak kena cari gak nih..hehehe..

Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 20, 2010 12:16 pm

"MiG 28" tu rasanye F-5E kot.... milik Naval Fighter Weapon School

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
hajiwan
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 538
Join date : 15/07/2010
Age : 33
Location : Keyell/Cheni/Bangi/AloqSTAG

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 20, 2010 2:48 pm

A'ah la..kalau dlm last scene tu, time depa lawan 5 pesawat musuh, katanya tu Mig28, tapi rasanya ada ka Mig28..hmm..kalau tak silap, betul la Mejar..tu F5E..cuma depa gelapkan kaler dia pastu boh lambang bintang bagi nampak mcm soviet. Kan best kalau depa boh Mig29..baru la ada ummphhh skit dog fightnye..hehe..
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 20, 2010 2:55 pm

Rasanya xde lagi Hollywood "berani" sewa MiG-29.... ngehngehngeh

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
marker november
Corporal
Corporal


Posts : 243
Join date : 13/10/2010
Age : 44
Location : Alor Setar Kedah

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Mon Dec 20, 2010 4:06 pm

Mmg best giler Top Gun ni...sampai sekarang masih simpan criter ni....

Speed & Angels tu dah puas cari tapi x jumpa jugak....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Sun Dec 26, 2010 12:23 am

@marker november wrote:
Mmg best giler Top Gun ni...sampai sekarang masih simpan criter ni....

Speed & Angels tu dah puas cari tapi x jumpa jugak....

Ada link donwload dia kat forum ni tapi tak ingat kat thread mana. Cuba cari.
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: TOP GUN.........   Wed Jan 05, 2011 5:23 pm

Pasni ble uplod filem 'Stealth' pulak ye.... Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TOP GUN.........   Today at 10:21 am

Back to top Go down
 
TOP GUN.........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: