FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 The A-Team 2010

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
miji
Corporal
Corporal


Posts : 203
Join date : 13/01/2010
Age : 43
Location : somewhere in the nowhere

PostSubject: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 7:17 pm

Bagi peminat tv series The A-Team tahun 80an dulu. Tahun ni Hollywood akan release filem The A-Team baru. Harap2 tak mengecewakan kot.



http://www.youtube.com/watch?v=z93AADd2Dpo
Back to top Go down
yang_bes
Private
Private


Posts : 89
Join date : 05/01/2010
Age : 36
Location : ktn, png, ktrg, kl

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 8:49 pm

btul bro...harap2 x jadik cam GI Joe....fail....harap effect je lebih
Back to top Go down
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 9:45 pm

MR-T ada lg tak ? Very Happy
Back to top Go down
yang_bes
Private
Private


Posts : 89
Join date : 05/01/2010
Age : 36
Location : ktn, png, ktrg, kl

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 10:15 pm

ada...bukan org yg sama la tapi...tgk cam sempoi...macho woooo

Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 10:33 pm

alamak, kat .22 second tu Dodge RAM favourite aku...

Back to top Go down
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Wed Feb 10, 2010 11:38 pm

dodge charger pun cun. baru nigger
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Mon Apr 19, 2010 7:46 pm

@yang_bes wrote:
btul bro...harap2 x jadik cam GI Joe....fail....harap effect je lebih

G.I Joe pasal kartun...susah sikit nak buat se-real mungkin...tengok mcm Street Fighter...Van Damme berlakon pon hampeh....
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Fri Jun 18, 2010 1:35 am

Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Mon Jun 21, 2010 9:40 am

Ulasan A-Team 2010

Bagi saya memang best tengok sebab citer laju, lucu dan penuh dengan aksi... Semua adegan sebelum terjadi terutamanya rancangan deorang sebelum tue Colonel akan bagi penerangan kalau tak pun Faceman. Jadi takderlah penonton jadi bingung.

Adegan yang best rasanya masa mula2 Murdoch pandu heli dari Hospital pada permulaan citer, bila Murdoch dapat tengok citer The Great Escape dalam 3D dan Murdoch cakap Swahili. The Great Escape punya soundtrack ambik dari siri A-Team yang asal. Antara produser filem nie termasuklah Stephen J. Cannell produser asal A-Team.

Kesimpulannya best dapat nengok Colonel, B.A, Faceman & Murdoch. Karakter paling saya berkenan Murdoch sebab giler tapi pintar nak mampus. Yang jadi B.A sebijik cam Mr. T.

Rating: 4/5
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Mon Jun 21, 2010 9:56 am

rasa tayangan free blom keluar lg nih...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Tue Jun 22, 2010 1:56 pm

minggu nie mungkin g tgk nnt...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Tue Jun 22, 2010 2:13 pm

Kena gi tengok masa balik penang nanti ni
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Fri Jul 16, 2010 9:29 pm

cita ni mmg gempak gila babi ngn action + lawak..
lagi ngn PMC jahat,general pengkhianat..
haha!!
aku bg 5 star laaa
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sat Jul 17, 2010 10:16 am

Alpha Mike Foxtrot!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sat Jul 17, 2010 12:23 pm

@tactician wrote:
Alpha Mike Foxtrot!

HAHA!!
calloff dpa..
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sat Jul 17, 2010 4:26 pm

Best tengok CAM...nak download R5 lak...baru best layan Laughing
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sat Jul 17, 2010 5:59 pm

R5 keluaran noir ok aku layan . suara semua sync lawa(cuma mungkin kurang clear..taktau la ori memang camtu atau pun pasal dia pkai source audio yang kurang kualiti.). Subtitle pun ada, tapi tak tau la ada lagi ke tak , pasal sekejap ada sekejap hilang scratch
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sat Jul 17, 2010 9:31 pm

@nasiru wrote:
R5 keluaran noir ok aku layan . suara semua sync lawa(cuma mungkin kurang clear..taktau la ori memang camtu atau pun pasal dia pkai source audio yang kurang kualiti.). Subtitle pun ada, tapi tak tau la ada lagi ke tak , pasal sekejap ada sekejap hilang scratch
subtitle tu leh edit..guna notepad...tambah kat mana yang rasa hilang Very Happy
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Sun Jul 18, 2010 9:25 am

aku layan citer nih... action + comedy...

BA kali ni tak de bebarang kemas dia dah & as usual masih retain ketakutan naik benda yang terbang...
Back to top Go down
unsacred
Private
Private


Posts : 55
Join date : 17/02/2010
Age : 29
Location : Malaysia

PostSubject: Re: The A-Team 2010   Thu Jan 27, 2011 11:51 pm

@Tajau wrote:
Ulasan A-Team 2010

Bagi saya memang best tengok sebab citer laju, lucu dan penuh dengan aksi... Semua adegan sebelum terjadi terutamanya rancangan deorang sebelum tue Colonel akan bagi penerangan kalau tak pun Faceman. Jadi takderlah penonton jadi bingung.

Adegan yang best rasanya masa mula2 Murdoch pandu heli dari Hospital pada permulaan citer, bila Murdoch dapat tengok citer The Great Escape dalam 3D dan Murdoch cakap Swahili. The Great Escape punya soundtrack ambik dari siri A-Team yang asal. Antara produser filem nie termasuklah Stephen J. Cannell produser asal A-Team.

Kesimpulannya best dapat nengok Colonel, B.A, Faceman & Murdoch. Karakter paling saya berkenan Murdoch sebab giler tapi pintar nak mampus. Yang jadi B.A sebijik cam Mr. T.

Rating: 4/5

Yang jadi BA Baracus tu Quinton "Rampage" Jackson.. Salah sorang MMA fighter dalam UFC, katgori Light-Heavyweight.. Dalam kategori tu pun, dia dalam ranking top-5.. Dah jadi tradisi produser, akan ambik fighter/boxer untuk isi watak B.A.. Contoh cam dulu, Mr-T yang mrupakan sorang wrestler kat dalam WWF dolu2...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: The A-Team 2010   Today at 2:30 am

Back to top Go down
 
The A-Team 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: