FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Syark Collection War Model

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 13 ... 25  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 5:30 pm

Ok di sini aku attach kan model yang dalam koleksi aku setelah dicat dan dimodified menjd sempurna

Ok first item yang mahu ditonjolkan adalah :

1) 1/35 Academy Merkava Mk.IV

Sebelum



Selepas








Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 5:52 pm

F-14 TOMCAT SCALE 1:48












Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 5:54 pm

mantap gila bro.


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 6:15 pm

Admin@encikkacang wrote:
mantap gila bro.



Tq admin, bukan senang nak dapat pujian dari admin nie hehe...ada lg admin tapi kena tunggu akhir bulan nie..sumer tank yang aku pernah display dlm thread dulu sumer aku dah antar g cat dah..akhir bulan nanti insyaallah aku akan display A-10A thunderbolt, MIG 29 Fulcurm A dan M1A2 yang dah siap di cat..so tungguuuuu
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 6:25 pm


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 6:57 pm

hahaha sabar admin jgn terjun ke dalam tunggu akuuuuuu
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 7:01 pm

tomcatmu sama dengan tomcatku daaa. Hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 7:03 pm

@mr. kurien wrote:
tomcatmu sama dengan tomcatku daaa. Hehehehe

sehati la kte kurien terharu aku hehehehe..apa lagi attach la picture skali
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 8:59 pm

Respect lu syark. Siap ada 1:48 tomcat lagi tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sun Feb 14, 2010 11:59 pm

nnt aku shoot gambar tomcat aku.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 15, 2010 1:32 am

@mr. kurien wrote:
nnt aku shoot gambar tomcat aku.

jgn lupa akan janji mu sahabat hehehe
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 15, 2010 9:14 am

yo la yo la... Balik ni den shoot la.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Thu Feb 18, 2010 2:40 pm

Aku dah siap pasang Tamiya 1/35 M2a2 Bradley minggu lepas...skrg nie tgh pasang M1123 Stryker..so harap2 minggu nie boleh patch gambar 2 model nie...so tungguuuuuu....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat Feb 20, 2010 7:47 pm

New Helicopter depacth in my collection cabinet

1/35 Academy UH-1C HUEY








Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat Feb 20, 2010 7:52 pm

Tamiya 1/35 M2A2 Bradley ( Belum Kaler )







Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Sat Feb 20, 2010 7:55 pm

BBI USMC FORCE RECON







Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 2:51 am

Aisey...bikin geram betulla tgk merkava tu syark..
Airbrush ke atau brush biasa?
Tang painting ni mmg fail habih...tu beratur model botak je..
Nak tampal decal pun serba salah...nak cat ke tak nak..
Buat laa painting in progress..dpt laa ambo tips..hehehe
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 8:43 am

@von wrote:
Aisey...bikin geram betulla tgk merkava tu syark..
Airbrush ke atau brush biasa?
Tang painting ni mmg fail habih...tu beratur model botak je..
Nak tampal decal pun serba salah...nak cat ke tak nak..
Buat laa painting in progress..dpt laa ambo tips..hehehe

von aku pun samer mcm ko gak hehehe....aku antar kat modeller je..ko nak yang murah skit aku boleh bagi contact person tue..hehehehe
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 12:14 pm

syark wrote:
@von wrote:
Aisey...bikin geram betulla tgk merkava tu syark..
Airbrush ke atau brush biasa?
Tang painting ni mmg fail habih...tu beratur model botak je..
Nak tampal decal pun serba salah...nak cat ke tak nak..
Buat laa painting in progress..dpt laa ambo tips..hehehe

von aku pun samer mcm ko gak hehehe....aku antar kat modeller je..ko nak yang murah skit aku boleh bagi contact person tue..hehehehe

Aha! Ko mesti hantar kat dremel..betul tak?
mcm aku mana mampu..bajet kocik...nnt laa kut2 ada rezeki
terpijak...aku mmg nak buat siap diorama kaw2 punya...mmg
aku suruh expertise buat punya.....hehehe
(aku ada cuba buat diorama...figures mcm zombi je...nak buat
display pun segan, last2 anak aku ratah semuanya....huhuhu)
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 12:24 pm

@von wrote:

(aku ada cuba buat diorama...figures mcm zombi je...nak buat
display pun segan, last2 anak aku ratah semuanya....huhuhu)


Laughing


Von... ko tak de ke cerita pasal perang karbala?
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 12:36 pm

@katon wrote:
@von wrote:

(aku ada cuba buat diorama...figures mcm zombi je...nak buat
display pun segan, last2 anak aku ratah semuanya....huhuhu)


Laughing


Von... ko tak de ke cerita pasal perang karbala?

Salam katon,
baru dapat masuk..itu hari aku punya e-mail inactve laa
tupasalla rejected. Ingat next part okay gak pasal Karbala.
Kat sini segan laa aku......

Tks katon..takde ko dgn sunlay, tak tau aku ada forum mcm ni punya bagus...
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 12:58 pm

tak yah segan2 punye. Ko bukak jer satu thread baru pasal citer2 perang dalam Topik HARI INI DALAM SEJARAH
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 1:13 pm

Betul tu. Kongsikan cerita tu kat dlm thread Hari Ini Dalam Sejarah.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 1:17 pm

trooper_knife wrote:
Betul tu. Kongsikan cerita tu kat dlm thread Hari Ini Dalam Sejarah.

share la, baru sama2 dapat tahu, sharing is caring....hahaha
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Mon Feb 22, 2010 1:28 pm

@von wrote:
@katon wrote:
@von wrote:

(aku ada cuba buat diorama...figures mcm zombi je...nak buat
display pun segan, last2 anak aku ratah semuanya....huhuhu)


Laughing


Von... ko tak de ke cerita pasal perang karbala?

Salam katon,
baru dapat masuk..itu hari aku punya e-mail inactve laa
tupasalla rejected. Ingat next part okay gak pasal Karbala.
Kat sini segan laa aku......

Tks katon..takde ko dgn sunlay, tak tau aku ada forum mcm ni punya bagus...


kalau kat TKO tu nampak cam dah berterabur, aku nak follow pun susah. Kalau kat sini ko boleh buat satu thread pasal satu perang. Just suggestion
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Syark Collection War Model   Today at 6:08 am

Back to top Go down
 
Syark Collection War Model
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 25Go to page : 1, 2, 3 ... 13 ... 25  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: