FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 MISI MERENTAS WAKTU 1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 2:25 pm

sajak pada tanah merdeka ini ok gak tu...mendalam maksud dia
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 2:29 pm

err..just nk tanya la..kalau aku masukkan satu rangkap lirik lagu sifu m.nasir agak2 sesuai x?

Aku tak mahu dijadikan hamba lagi
Aku tak mahu dijajah lagi
Biar terkubur jasad terbujur
Tak rela aku berpisah
Dari cintaku yang satu



lagu : rajawali
penyanyi m nasir

*bila dengar lagu ni meremang bulu roma..hari2 aku dgr lagu ni sebelum gi keje..x jemu2..tak tau napa.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 2:34 pm

aku apa-apa pun takde hal punya, so pilih la, aku nak masukkan dalam sijil ni...huhuhuh
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 3:02 pm

hurm...cepat3
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 5:15 pm

image deleted - untuk meringankan thread (totis)

sample jer ni, ayat tu bleh ditukar2, tak perlu ikut ayat aku buat tu...


Last edited by totttis on Mon Mar 15, 2010 3:11 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 5:41 pm

affraid
Back to top Go down
cekal berjuang
Civilian
Civilian


Posts : 7
Join date : 05/03/2010
Age : 43

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 5:42 pm

salam....kalau bukan ahli forum boleh join ke?
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 09, 2010 5:48 pm

Ajak lah dia join forum ni. Then kita pergi ramai2.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 8:45 am

best.

tapi aku masuk hutan ... tapi teruskan usaha aku doakan sukses!
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 2:48 pm

xsabo nak g perak, nak jumpa veteran2 perang, nak jumpa dengan insan2 yang sanggup berjuang dan berkorban untuk mempertahankan tanah air yang kucintai ini, cheers bounce
Back to top Go down
cekal berjuang
Civilian
Civilian


Posts : 7
Join date : 05/03/2010
Age : 43

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 3:29 pm

Mcm mana program nya? Jam berapa dan kumpul di mana yea? Rasa mcm nak join.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 3:46 pm

cuba tengok kat page mula2 thread nie, kat situ ada detail die
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 3:59 pm

Comrade duduk area mana? Tempat pertama yg akan kita lawat ialah green ridge, kampar, perak. Then baru kita gerak ke rumah dr. Syed n hj. Hasan. Plan mula misi at 9OOam. Klau ada kelapangan, marilah join.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 9:52 pm

trooper_knife wrote:
latest update.

berikut adalah senarai warga forum yg akan menyertai misi ini.

1. admin
2. trooper_knife
3. redknote
4. m16
5. special guest (akan diberitahu sebaik sahaja beliau confirmkan kehadiran beliau)
6.afiq flanker (paling bersemangat)

**kami masih lagi menantikan sebarang penyertaan dpd warga2 forum yg lain.

latest update.

** special guest kita adalah saudara Shah Paskal. beliau telahpun mengesahkan kedatangan beliau untuk misi ini. terima kasih buat beliau diatas kesudian beliau menyertai kita.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 10:04 pm

trooper_knife wrote:
trooper_knife wrote:
latest update.

berikut adalah senarai warga forum yg akan menyertai misi ini.

1. admin
2. trooper_knife
3. redknote
4. m16
5. special guest (akan diberitahu sebaik sahaja beliau confirmkan kehadiran beliau)

**kami masih lagi menantikan sebarang penyertaan dpd warga2 forum yg lain.

latest update.

** special guest kita adalah saudara Shah Paskal. beliau telahpun mengesahkan kedatangan beliau untuk misi ini. terima kasih buat beliau diatas kesudian beliau menyertai kita.

hurm...flanker xde dlm senarai?...huhu...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 10:07 pm

@afiq flanker wrote:
trooper_knife wrote:
trooper_knife wrote:
latest update.

berikut adalah senarai warga forum yg akan menyertai misi ini.

1. admin
2. trooper_knife
3. redknote
4. m16
5. special guest (akan diberitahu sebaik sahaja beliau confirmkan kehadiran beliau)
6. afiq flanker (paling bersemangat)
7. kadiax
**kami masih lagi menantikan sebarang penyertaan dpd warga2 forum yg lain.

latest update.

** special guest kita adalah saudara Shah Paskal. beliau telahpun mengesahkan kedatangan beliau untuk misi ini. terima kasih buat beliau diatas kesudian beliau menyertai kita.

hurm...flanker xde dlm senarai?...huhu...

dah.. aku dah adjust.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 10, 2010 10:13 pm

amboi kemain lagi letak status paling bersemangat...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 10:48 am

ish3...xsabo nak pegi nie...plan nak berkumpul aje dah ambik masa 2 hari untuk rancang, huhuhu, yg xpernah naik komuter pon sanggup naik komuter utk g ke tempat berkumpul.. mintak2 la semuanya berjalan lancar..hanya 1 hasrat 1 tekad, nak jumpa dengan veteran perang, nak tengok sendiri insan2 yang sanggup berkorban apa saja demi agama bangsa dan tanah air yang kita sayangi ini, sama2 doakan misi kali ini akan berjaya, insyaallah... cheers bounce
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 11:21 am

rileks afiq..aku nak gak..pas nie aku nak berjuang untuk diri sendiri..so aku nak amik semangat kat veteran perang nie hehehehe..kiranya aku ni last minit join korang hahahah
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 11:39 am

syark wrote:
rileks afiq..aku nak gak..pas nie aku nak berjuang untuk diri sendiri..so aku nak amik semangat kat veteran perang nie hehehehe..kiranya aku ni last minit join korang hahahah

hahaha....jom2
Back to top Go down
cekal berjuang
Civilian
Civilian


Posts : 7
Join date : 05/03/2010
Age : 43

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 12:44 pm

insyallah join...jam 0900 jumpa kt sana.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 12:48 pm

@cekal berjuang wrote:
insyallah join...jam 0900 jumpa kt sana.

Comrade. Gembira anda sudi utk join misi ni. Familiar ke kawasan tu. Actually, warga2 dari kl akan dtg ipoh on sabtu. Bermalam kat hotel disini. Then ahad pagi bru bertolak ke kampar before visit kat sg siput. Sorang atau company? If anything yg nak tau lebih jelas, pls pm to me.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 1:30 pm

alien cheers flower Sampaikan SALAM dari Saya yeeee Tuan General TrooperKnife
buat beliau

[img][/img]
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 1:49 pm

knife,nanti kte tgk green zone masa kat ipoh tue...hang belanja hehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Thu Mar 11, 2010 1:57 pm

syark wrote:
knife,nanti kte tgk green zone masa kat ipoh tue...hang belanja hehehe

bagus cadangan nie...aku sokong 800%... bounce
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MISI MERENTAS WAKTU 1   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
MISI MERENTAS WAKTU 1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: