FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Khazanah Berharga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 1:42 pm



salam semua...ni permulaan saya post koleksi saya yang tak seberapa...nanti akan menyusul kemudian yang lain/yang bakal diperolehi.... Laughing


Last edited by PuteraDarulTakzim on Mon Mar 22, 2010 7:14 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 1:47 pm

lagi gambo
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:39 pm

@ggk wrote:
lagi gambo
tak banyak yang saya ada...sikit2 jer...dalam proses mengumpul..



Last edited by PuteraDarulTakzim on Fri Mar 12, 2010 10:48 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:42 pm


banyak berjasa haversack ni...dah pernah sampai ke Perak pon beg ni..heuheuehuehu...Gunung Ledang pon dah sampai... Laughing


Last edited by PuteraDarulTakzim on Mon Mar 22, 2010 7:14 pm; edited 3 times in total
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:44 pm



Last edited by PuteraDarulTakzim on Fri Mar 12, 2010 10:48 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:44 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:


salam semua...ni permulaan saya post koleksi saya yang tak seberapa...nanti akan menyusul kemudian yang lain/yang bakal diperolehi.... Laughing

lambang ATM tu, mane dapat? or kje army?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:51 pm




tapak kasut MAGNUM ni pernah sampai ke puncak Gunung Ledang...heuehuheuehue Laughing


Last edited by PuteraDarulTakzim on Fri Mar 12, 2010 10:49 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 6:59 pm



yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...


Last edited by PuteraDarulTakzim on Fri Mar 12, 2010 10:51 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 7:00 pm


t-shirt VAT69 tak sempat nak snap picture...tengah basuh...heuheuheuheuehu Laughing


Last edited by PuteraDarulTakzim on Mon Mar 22, 2010 7:15 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 7:04 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

brape harga nie?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 7:06 pm

@afiq flanker wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

brape harga nie?

sekitar RM350-RM400...belum dapat kepastian lagi...barang saya dah terima baru saya leh inform...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 7:13 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
@afiq flanker wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

brape harga nie?

sekitar RM350-RM400...belum dapat kepastian lagi...barang saya dah terima baru saya leh inform...

roger that
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Mar 11, 2010 8:13 pm

@afiq flanker wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


salam semua...ni permulaan saya post koleksi saya yang tak seberapa...nanti akan menyusul kemudian yang lain/yang bakal diperolehi.... Laughing

lambang ATM tu, mane dapat? or kje army?

lambang ATM tu mmg ada print kat situ...ni victorinox swiss made...
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Mar 12, 2010 9:51 am

@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

Kalau kat Rantau Panjang harga dia RM300.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Mar 12, 2010 10:01 am

@Akmal3110 wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

Kalau kat Rantau Panjang harga dia RM300.

yeke mal? ori ke? or made in golok
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Mar 12, 2010 10:08 am

@afiq flanker wrote:
@Akmal3110 wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


yang ni pulak kasut SWAT Classic 9 Tan Side Zip...dlm proses order...insyaAllah minggu depan klu ada rezeki dapat la kot...

Kalau kat Rantau Panjang harga dia RM300.

yeke mal? ori ke? or made in golok

kira murah la tu...akunyer order ni RM320...Rm20 kos pos ke pejabat...kira sama harga la tu...(Made In USA)
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Mar 14, 2010 10:21 am

Rasanya Made in Golok kot. Tapi ada banyak stok dan banyak pilihan. SWAT pun ada.
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Mar 14, 2010 11:20 am

@Akmal3110 wrote:
Rasanya Made in Golok kot. Tapi ada banyak stok dan banyak pilihan. SWAT pun ada.

klu Made In Golok kira mahal la tu...
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 11:02 am

@PuteraDarulTakzim wrote:


salam semua...ni permulaan saya post koleksi saya yang tak seberapa...nanti akan menyusul kemudian yang lain/yang bakal diperolehi.... Laughing
Berapa harganya multi-tools ni, PDT?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 11:39 am

@alkaseltzer wrote:

Berapa harganya multi-tools ni, PDT?

RM150 termasuk kos pos...
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 12:39 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
@alkaseltzer wrote:

Berapa harganya multi-tools ni, PDT?

RM150 termasuk kos pos...
Saya baru beli multi-tools ATM ni semalam kat sebuah kedai di Alor Star dgn harga RM170.00. Khabarnya, harga sebenar benda ni melebihi RM200.00. Kat kedai tu ada dijual backpack serta webbing baru TD yg, seriously, bagi saya mempunyai rekabentuk yg berlainan sedikit dan dibuat dgn bahan yg lebih baik. Yang best sekali, kedua-duanya boleh dicantum menjadi satu unit. Campur semua, harganya pun boleh tahan juga la; sedikit melebihi RM1,000.00.
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 12:47 pm

@alkaseltzer wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:
@alkaseltzer wrote:

Berapa harganya multi-tools ni, PDT?

RM150 termasuk kos pos...
Saya baru beli multi-tools ATM ni semalam kat sebuah kedai di Alor Star dgn harga RM170.00. Khabarnya, harga sebenar benda ni melebihi RM200.00. Kat kedai tu ada dijual backpack serta webbing baru TD yg, seriously, bagi saya mempunyai rekabentuk yg berlainan sedikit dan dibuat dgn bahan yg lebih baik. Yang best sekali, kedua-duanya boleh dicantum menjadi satu unit. Campur semua, harganya pun boleh tahan juga la; sedikit melebihi RM1,000.00.

RM170???berapa la dia ambik untung tu agaknyer ehk..heuehuehue...webbing set+pouches+belt+brases+siap pack baru harga tak sampai RM1000.00...tak tau la klu ada tambahan assesori lain...pack baru tu mmg dengar citer kualiti lebih baik dari yg lama...normal price utk satu set sumer RM500-RM600....itu yg dimaklumkan kepada saya.....pack lama harga dalam RM200...takkan pack baru harga jejak RM300?so..mcm tak munasarawak lak sampai RM1000 complete set...
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 1:14 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
@alkaseltzer wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:
@alkaseltzer wrote:

Berapa harganya multi-tools ni, PDT?

RM150 termasuk kos pos...
Saya baru beli multi-tools ATM ni semalam kat sebuah kedai di Alor Star dgn harga RM170.00. Khabarnya, harga sebenar benda ni melebihi RM200.00. Kat kedai tu ada dijual backpack serta webbing baru TD yg, seriously, bagi saya mempunyai rekabentuk yg berlainan sedikit dan dibuat dgn bahan yg lebih baik. Yang best sekali, kedua-duanya boleh dicantum menjadi satu unit. Campur semua, harganya pun boleh tahan juga la; sedikit melebihi RM1,000.00.

RM170???berapa la dia ambik untung tu agaknyer ehk..heuehuehue...webbing set+pouches+belt+brases+siap pack baru harga tak sampai RM1000.00...tak tau la klu ada tambahan assesori lain...pack baru tu mmg dengar citer kualiti lebih baik dari yg lama...normal price utk satu set sumer RM500-RM600....itu yg dimaklumkan kepada saya.....pack lama harga dalam RM200...takkan pack baru harga jejak RM300?so..mcm tak munasarawak lak sampai RM1000 complete set...
Entahlah scratch . Set webbing mungkin jugak la kurang dari RM1000.00 sebab ada lagi beberapa set rekabentuk lama. Ada mungkin saya terconfuse harga. Apa pun, dari segi kualiti, set webbing baru tu memang bagus.
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Mar 15, 2010 1:21 pm

@alkaseltzer wrote:

Entahlah scratch . Set webbing mungkin jugak la kurang dari RM1000.00 sebab ada lagi beberapa set rekabentuk lama. Ada mungkin saya terconfuse harga. Apa pun, dari segi kualiti, set webbing baru tu memang bagus.

mmg dgr citer kualiti lebih baik dari yang lama...ingat nak ambik gak yang baru...tapi yang lama pon masih elok...so pakai sampai lunyai la jwbnyer...sayang lak nak jual yang lama tu...pasal akan dtg dah jadi barang klasik..heuehuehuehue Laughing
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Mar 16, 2010 6:46 pm



Last edited by PuteraDarulTakzim on Mon Mar 22, 2010 7:16 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Today at 12:32 am

Back to top Go down
 
Khazanah Berharga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: