FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Khazanah Berharga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Aug 15, 2010 5:17 pm

anda kena jadi komando kalau nak mendapatkannya... beret ini bukanlah item yang boleh dijual beli kerana penghormatannya tidak ternilai dengan wang ringgit.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Aug 15, 2010 5:28 pm

@mr. kurien wrote:
anda kena jadi komando kalau nak mendapatkannya... beret ini bukanlah item yang boleh dijual beli kerana penghormatannya tidak ternilai dengan wang ringgit.

betul tu..nyawa jadi pertaruhan untuk dapatkan beret tu...
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Aug 15, 2010 6:00 pm

@Geng 21 wrote:

salam kenai2...beli benda apa nie???

xder apa2 Geng21....koleksi peribadi..(picture tu pon telah ku remove..kat FB je ada) Laughing
Back to top Go down
Geng 21
Private First Class
Private First Class


Posts : 127
Join date : 14/08/2010
Age : 28
Location : LONG GRAVE

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Aug 19, 2010 2:15 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:


salam semua...ni permulaan saya post koleksi saya yang tak seberapa...nanti akan menyusul kemudian yang lain/yang bakal diperolehi.... Laughing

PDT...2 benda yang macam pembuka tin tu nk guna mcm mana?? satu pembuka tudung tin kn...yang lagi satu apa?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Aug 20, 2010 2:44 pm

@Geng 21 wrote:


PDT...2 benda yang macam pembuka tin tu nk guna mcm mana?? satu pembuka tudung tin kn...yang lagi satu apa?
pembuka tin tu guna la mcm biasa..cuma xder tempat pusing la...yg lagi satu pembuka tutup botol boleh...jadi skrudriver philips pon boleh... Razz
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Sep 28, 2010 6:04 pm

PuteraDarulTakzim
You ni orang JB Ke? Nak tanya mana you beli dagger Gerakhas tu? Berapa harganya?
Puas saya cari dagger macam ni tapi masih tak dapat. Boleh you belikan saya satu?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Nov 10, 2010 10:59 pm

@dinozoff wrote:
PuteraDarulTakzim
You ni orang JB Ke? Nak tanya mana you beli dagger Gerakhas tu? Berapa harganya?
Puas saya cari dagger macam ni tapi masih tak dapat. Boleh you belikan saya satu?

yup JBrian...erm yg saya dapat ni beli atas tangan...klu kat kedai rasanyer ada kat Bangi sana....tapi harga paham2..berbeza dgn atas tangan....
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Nov 11, 2010 2:37 am

@afiq flanker wrote:
@mr. kurien wrote:
anda kena jadi komando kalau nak mendapatkannya... beret ini bukanlah item yang boleh dijual beli kerana penghormatannya tidak ternilai dengan wang ringgit.

betul tu..nyawa jadi pertaruhan untuk dapatkan beret tu...

masok PLKN pn lps abeh latihan,kna serah beret dia..
tp aku dpt..
Very Happy
SPESEL...
xD
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Nov 11, 2010 2:57 pm

mike apa yang ang buat sampai ang spesel dari orang lain?
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Nov 11, 2010 8:16 pm

gegegeee
jawab Mike....
Razz
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 8:19 pm



dua pasang ni baru punya...bukan bundle.... Twisted Evil


Last edited by PuteraDarulTakzim on Sun Jan 09, 2011 6:00 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 9:48 pm

uih.. mana dapat ni PDT.. boleh tolong dapat kan ker?
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 9:50 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:

bro.. yg ni satu set baper rege?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 9:56 pm

@alphafoxsierra wrote:
uih.. mana dapat ni PDT.. boleh tolong dapat kan ker?
ni pon aku bagi alasan nak guna buat main ******* klu x mimpi la org tu nak jual...
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 10:09 pm

@alphafoxsierra wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:

bro.. yg ni satu set baper rege?

benda ni sebenranya dia satu set dgn beg haversack...tak sampai RM400.....kat kedai xdpt harga ni....klu ko tanya aku berapa harga sebenar aku mmg tak tau la...pasal aku bkn beli kat kedai/kem.....so bila dah dpt pluang harga mcm tu aku tanpa ragu2 dan prejudis pon merembatnyer...heuehueheu...org kata pluang hanya dtg sekali kan kan kan... Laughing
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri Nov 12, 2010 10:35 pm

@tomcat tiram wrote:
gegegeee
jawab Mike....
Razz

@gafaro wrote:
mike apa yang ang buat sampai ang spesel dari orang lain?

pecah tmbelang aku kalo cita..
bau dia..
humangai..
smpai bila2..
xD
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Jan 09, 2011 6:11 pm

@mike zulu wrote:

pecah tmbelang aku kalo cita..
bau dia..
humangai..
smpai bila2..
xD

muda2 dah pandai songlap ko yer..huehuehue Razz
Back to top Go down
zarull
Specialist
Specialist


Posts : 163
Join date : 23/11/2010
Age : 26
Location : kota tinggi-shah alam

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Jan 09, 2011 8:08 pm

@mike zulu wrote:
@tomcat tiram wrote:
gegegeee
jawab Mike....
Razz

@gafaro wrote:
mike apa yang ang buat sampai ang spesel dari orang lain?

pecah tmbelang aku kalo cita..
bau dia..
humangai..
smpai bila2..
xD

msti pnh jatuh longkang ni....xpn beret 2 kne najis affraid ... Laughing
Back to top Go down
mike zulu
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 962
Join date : 21/12/2009
Age : 26
Location : Semenanjung Tanah Melayu

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun Jan 09, 2011 8:15 pm

@zarull wrote:
@mike zulu wrote:
@tomcat tiram wrote:
gegegeee
jawab Mike....
Razz

@gafaro wrote:
mike apa yang ang buat sampai ang spesel dari orang lain?

pecah tmbelang aku kalo cita..
bau dia..
humangai..
smpai bila2..
xD

msti pnh jatuh longkang ni....xpn beret 2 kne najis affraid ... Laughing

kekeke...
ngeee..
Back to top Go down
http://mikevisualizer.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 8:37 pm

-double post-


Last edited by PuteraDarulTakzim on Fri Feb 04, 2011 6:46 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 8:38 pm

Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 8:38 pm

Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 9:45 pm

PDT.. org kata kat johor ada satu tempat tu jual barang2 SAF.. banyak choice lak tu..

betui ker? kalau ada, kat mana?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 10:07 pm

@alphafoxsierra wrote:
PDT.. org kata kat johor ada satu tempat tu jual barang2 SAF.. banyak choice lak tu..

betui ker? kalau ada, kat mana?

saya tak pasti..mungkin tempat yang diperkatakan itu adalah Pasar Karat....kat situ banyak jual barang2 antik satu masa dulu...tp last saya pergi dah bercampur2 dgn barang2 baru...dah mcm pasar malam lak rasanyer...tu yg jarang turun saner lagi....(tambahan pula kalau guna kereta kena dtg awal...lambat jer parking sure penuh...standby je la nombor telefon kat cermin kereta..heuehuehue)...
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 10:46 pm

kalau jumpa helmet kevlar, jaket sbo SAF yg baru.. bgtau2 la yek..

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Today at 12:32 am

Back to top Go down
 
Khazanah Berharga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: