FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Khazanah Berharga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
AuthorMessage
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Feb 01, 2011 10:50 pm

@alphafoxsierra wrote:
kalau jumpa helmet kevlar, jaket sbo SAF yg baru.. bgtau2 la yek..


yang "BARU"????????? insyaAllah klu terserempak....
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Feb 02, 2011 7:11 pm



condition seperti baru...heuehuehuehe Laughing
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Feb 02, 2011 11:42 pm

takder yg baru.. nampak mcm baru pun boleh lah.. hahahaha..
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 12:30 am

yang mahal cap kat dalam jungle hat tu..'syarikat bintang'....rare sungguh....
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 1:47 am

@kerianiers wrote:
yang mahal cap kat dalam jungle hat tu..'syarikat bintang'....rare sungguh....

ada yg lagi rare kot kat luar tu...biasanyer bukan satu kilang je yg kuarkan pembekalan pakaian tentera...
Back to top Go down
joewings
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1244
Join date : 28/12/2009
Age : 36
Location : Uniform-Tango-Hotel-Mike, Bravo Papa.

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 7:42 am

@PuteraDarulTakzim wrote:

KAt Rengit, kampong orang kuala ade menatang nih....

HAri tu dia nak tolak dalam RM 50..skang nih tak taulah.....

Loreng dia pun ada...lingkungan RM 50 jugak...

Kalau pandai menawar harga okeh...sebab skang nih orang kuala sudah pandai2....

Dekat pasar basah BP pun ada, biasa pagi2 Sabtu/ Ahadlah...siap spike boot lagik.....

p/s: biasanya bukan SAF punya pun, NS (National Services) depa yang taknak menyemak rumah tu, diorang jual2lah kat Pasar Karat/ pasar kutu/ pasar kuala nih....
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 9:05 am

@PuteraDarulTakzim wrote:
Wah! Banyaknya patch GGK. PDT, tak nak tolak ke satu dua patch tu Question

@PuteraDarulTakzim wrote:
Tahun lepas, saya ada beli kevlar helmet yg brand new kat pasar karat A/Setar dari seorg brader ex-TD. Dia jual RM180.00. Harga pasaran helmet ni dlm sekitar RM450.00++. Last time saya check, ada lagi satu kevlar helmet ni kat brader tu. Saya pernah beli dari dia baju hujan, ponco & jungle hat. Semuanya Patt70.
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 3:51 pm

@joewings wrote:

KAt Rengit, kampong orang kuala ade menatang nih....

HAri tu dia nak tolak dalam RM 50..skang nih tak taulah.....

Loreng dia pun ada...lingkungan RM 50 jugak...

Kalau pandai menawar harga okeh...sebab skang nih orang kuala sudah pandai2....

Dekat pasar basah BP pun ada, biasa pagi2 Sabtu/ Ahadlah...siap spike boot lagik.....

p/s: biasanya bukan SAF punya pun, NS (National Services) depa yang taknak menyemak rumah tu, diorang jual2lah kat Pasar Karat/ pasar kutu/ pasar kuala nih....

sama la..ni pon RM50 gak..beli masa pilihanraya kat DUN Tenang Labis..heuheuehue
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 3:52 pm

@alkaseltzer wrote:

Tahun lepas, saya ada beli kevlar helmet yg brand new kat pasar karat A/Setar dari seorg brader ex-TD. Dia jual RM180.00. Harga pasaran helmet ni dlm sekitar RM450.00++. Last time saya check, ada lagi satu kevlar helmet ni kat brader tu. Saya pernah beli dari dia baju hujan, ponco & jungle hat. Semuanya Patt70.

brand new RM180?menarik gak tu..ada lagi ke?
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 4:19 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
@alkaseltzer wrote:

Tahun lepas, saya ada beli kevlar helmet yg brand new kat pasar karat A/Setar dari seorg brader ex-TD. Dia jual RM180.00. Harga pasaran helmet ni dlm sekitar RM450.00++. Last time saya check, ada lagi satu kevlar helmet ni kat brader tu. Saya pernah beli dari dia baju hujan, ponco & jungle hat. Semuanya Patt70.

brand new RM180?menarik gak tu..ada lagi ke?
Saya boleh check esok pagi. Brader ni ada supplier dia jugak. Tolong PMkan nombor hp saudara kat saya. Patches GGK tu tak nak jual ke 1-2 Very Happy ?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 5:17 pm

@alkaseltzer wrote:

Saya boleh check esok pagi. Brader ni ada supplier dia jugak. Tolong PMkan nombor hp saudara kat saya. Patches GGK tu tak nak jual ke 1-2 Very Happy ?

boleh rujuk PM..........harap membantu...
Back to top Go down
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Feb 03, 2011 9:43 pm

Aku beli yg buatan US pun dah RM 180... kat kedai Tentera. Dkt Kuantan di Kedai Makcik 2nd Hand dia jual RM 200.. SAF punya

Kitorang panggil Helmet Ballistik NATO....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Today at 10:22 am

Back to top Go down
 
Khazanah Berharga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: