FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Khazanah Berharga

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
azizi
Specialist
Specialist


Posts : 161
Join date : 01/04/2010
Age : 29

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Apr 19, 2010 8:56 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
@afiq flanker wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:

aku penah jumpa orang jual dagger yg kopassus punye...die jual kt downtown setapak

aku pon tengah carik yg kopassus punya...berapa dia jual? Shocked

PuteraDarulTakzim, berape harga ko beli pisau komando ni?
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Apr 19, 2010 9:31 pm

sape nak beli dagger komando tu?

check out kat RNJ punye website.. http://rnjventure.com/

rasanya ada kot..cari kat knife punya section
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Apr 19, 2010 10:19 pm

@kudabesi87 wrote:
sape nak beli dagger komando tu?

check out kat RNJ punye website.. http://rnjventure.com/

rasanya ada kot..cari kat knife punya section

RNJ RM200 klu beli kat web dia...tapi versi warna hitam full jer rasanyer...pisau Rambo First Blood pon dia ada jual...tapi mahal la barang kat RNJ...tengok harga kasut SWAT pon dah leh tahu situ mahal...
Back to top Go down
yang_bes
Private
Private


Posts : 89
Join date : 05/01/2010
Age : 36
Location : ktn, png, ktrg, kl

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Mon Apr 19, 2010 11:54 pm

@alkaseltzer wrote:
... Kat kedai tu ada dijual backpack serta webbing baru TD yg, seriously, bagi saya mempunyai rekabentuk yg berlainan sedikit dan dibuat dgn bahan yg lebih baik. Yang best sekali, kedua-duanya boleh dicantum menjadi satu unit. Campur semua, harganya pun boleh tahan juga la; sedikit melebihi RM1,000.00.

ini MOLLE backpack ka??? ade pic?
kedai mana bro...ade map? (google earth/wikimapia) ka?

aku tgh bid MOLLE backpack kat ebay...harge bawah rm250 skali shipping. Kalo murah nak g riki situ
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Apr 20, 2010 1:02 am

ha'ah harga mahal gak..

nasib la..aku bukan jenis pengumpul benda mcm nih Very Happy

tarak duit..student lagi maa
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Apr 20, 2010 9:56 am

hang jual je la kat aku PTD.. hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Apr 20, 2010 4:27 pm

@yang_bes wrote:
@alkaseltzer wrote:
... Kat kedai tu ada dijual backpack serta webbing baru TD yg, seriously, bagi saya mempunyai rekabentuk yg berlainan sedikit dan dibuat dgn bahan yg lebih baik. Yang best sekali, kedua-duanya boleh dicantum menjadi satu unit. Campur semua, harganya pun boleh tahan juga la; sedikit melebihi RM1,000.00.

ini MOLLE backpack ka??? ade pic?
kedai mana bro...ade map? (google earth/wikimapia) ka?

aku tgh bid MOLLE backpack kat ebay...harge bawah rm250 skali shipping. Kalo murah nak g riki situ
Kalau tak silap, tak guna sistem MOLLE. Sori, no pics No. Pekan Rabu, Alor Setar.
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Apr 20, 2010 8:01 pm

@wufi wrote:
hang jual je la kat aku PTD.. hehe

uiksss.....tu akunyer koleksi la...naper ko tak try usya kat RNJ....
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun May 02, 2010 8:28 am

ni lak stiker kat keter aku..heuheuheuehu

Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun May 02, 2010 11:59 am

Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun May 02, 2010 12:16 pm

Ada stok lagi ke topi ni PDT?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Sun May 02, 2010 2:40 pm

@Akmal3110 wrote:
Ada stok lagi ke topi ni PDT?

ni kawan belikan masa pameran Hari Ulang Tahun TLDM masa tu...
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri May 21, 2010 6:35 pm



skin laptop boleh masuk jugak ker??? Laughing heuheuehuhe
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri May 21, 2010 7:09 pm

pergh cargas btol abg PDT nih..mmg minat abis ngan GGK
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Fri May 21, 2010 7:12 pm

@kudabesi87 wrote:
pergh cargas btol abg PDT nih..mmg minat abis ngan GGK

sekadar minat jer la yang boleh..heuheuheuhe Laughing
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Tue Jun 29, 2010 1:47 am

@PuteraDarulTakzim wrote:


tshirt ni baru sempat snap td...aritu basuh lum kering.. Laughing

aritu aku beli t-shirt nih la. kat kedai RNJ Amcorp
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Jun 30, 2010 12:06 am

mana mau cari itu skin laptop?
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Jun 30, 2010 6:37 pm

@wufi wrote:
mana mau cari itu skin laptop?

skin laptop tu tiada dijual di mana2 kedai...tu tempah khas punya...cuba tengok kat kiri kanan skin tu kan ada logo rasmi aku tu...mana kedai ada jual siap ada nick aku....termasuklah sarung untuk laptop ni(belum dijahit dgn patch gerakhas lg...lupa mana letak patch tu...jumpa nnti hantar kedai soh jahit balik... Laughing )
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Wed Jun 30, 2010 9:42 pm

mana nak buat, ble buat utk aku sekali ka?
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 1:24 am

@wufi wrote:
mana nak buat, ble buat utk aku sekali ka?
ko rasa berbaloi ke klu harga sampai RM30-RM40 sekeping.....makan masa gak nak siap....aku psl minat dan mahukan kelainan..sbbtu tu skin dgn sarung lapop pon ikut tema..(biasa klu aku open laptop di khayalak ramai msti jadi tumpuan..huehuehuehue) sarung laptop tu pon upah jahit dgn kain loreng je RM20(guna kain aku sendiri) ikutkan aunti cina kedai tu malas nak buat tapi aku merayu tambahan pula dia dah knal aku kjer kat mana....so dia buatkan jugak dgn upah RM20..kedai auntie ni jual barang2 paintball,polis dah outdoor..vest pantball pon dia ada buat ikut tempahan...aku tgk ramai yg hantar kedi dia soh jaht ikut design citarasa memasing...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 12:06 pm

musti laa berbaloi2... kalo dah kualiti ok camtu.. haa.. aku pon mau buat jugak wei..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 12:25 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:


skin laptop boleh masuk jugak ker??? Laughing heuheuehuhe

skin laptop macam ni boleh pegi kedai buat sticker untuk tempah. tapi paham2 la kalau design sendiri ni. ongkosnya mau banyak jugak ni. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 2:51 pm

@mr. kurien wrote:
@PuteraDarulTakzim wrote:


skin laptop boleh masuk jugak ker??? Laughing heuheuehuhe

skin laptop macam ni boleh pegi kedai buat sticker untuk tempah. tapi paham2 la kalau design sendiri ni. ongkosnya mau banyak jugak ni. hehehehe

heuehuehuehue...mahal atau murah..klu dah minat tiada menghalang..heuehuehehu
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 5:26 pm

PTD, kasi tempah utk aku satu ble ka?
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Thu Jul 01, 2010 7:20 pm

@PuteraDarulTakzim wrote:
heuehuehuehue...mahal atau murah..klu dah minat tiada menghalang..heuehuehehu

Syok dgn ang punye falsafah....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Khazanah Berharga   Today at 4:36 am

Back to top Go down
 
Khazanah Berharga
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: