FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bravo Lima

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 4:52 pm

Saya bimbang nanti selepas ini pihak KEMENTAH akan mula tawar hati/muak/jemu untuk membantu meneruskan projek2 seumpama ini..sebab diorg dah bagi komitmen anggota, struktur binaan, pengangkutan, senjata dan peralatan 100%...dan mereka dah bersedia dari awal januari lagi..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 5:12 pm

apa nak buat....production pun pilih bulu dan kasih...saya setuju kata admin selain filem perang, filem cinta, rempit, seram dan komedi...laju je proses dia sampai sanggup abaikan solat 5 waktu pun xpe...

derang mmg x patut buat camtu...semua dh ready, tinggal nak buat je...apa kata kita buat mini Bravo 5 nie...kalangan ahlinya adalah pertiwi sendiri...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 5:18 pm

ahli panggilan pertiwi ada 300+..mari la kita jadi tenaga kerja+ pelakon utama dan tambahan

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 5:20 pm

Admin@encikTONY STARK wrote:
ahli panggilan pertiwi ada 300+..mari la kita jadi tenaga kerja+ pelakon utama dan tambahan

wa jadi tukang pegang batang mike panjang boleh kot

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 5:28 pm

mejar sesuai jdk tuk penghulu je....dan tok imam sekali...., tukang pegang mike panjang, org lain lagi sesuai....

menarik gak , pertiwi ada 300 ahli plus askar 150 org....tuh belum lagi campur kelengkapan perang lagi...
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Bravo Lima   Fri May 21, 2010 7:12 pm

dari sudut produksi lak...esp penulis skrip nih, dia kata memang wajar si Fauzi nih dibuang

abih skrip dia dirombak Very Happy
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 1:18 am



ni fanpage BRAVO5 dalam facebook. apa lagi klik LIKE la...

http://www.facebook.com/profile.php?id=1252964629&v=wall&story_fbid=112578588785226#!/pages/bravo-5/111415692214772

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 1:31 am

waah..lawa seyh poster dia...syg cite x menjadi...emm...nk jd direktor leh x...ehehe..tinggi cita2 ku...sungguh x leh belah....

p/s - x pn jadik tumbuh2an je...hahaha
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 1:45 am

Komando! Komando! Komando!

kita sub-con la cerita nih kat spielberg hehe
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
straw hat
Sergeant
Sergeant


Posts : 350
Join date : 15/04/2010
Age : 29

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 7:39 am

bro kurien..apsal saya klik kat link yang bergaris tuh kuar profile leyha Very Happy
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 9:31 am

@straw hat wrote:
bro kurien..apsal saya klik kat link yang bergaris tuh kuar profile leyha Very Happy

Kikiki... Ada apa-apa ke kurien nih??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 9:40 am

dia nk mengenakan org la tu. ingatkan aku je dpt bende yang sama. hahaha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 9:41 am

@mr. kurien wrote:

Poster memang layan habis. Best!! Tapi cuma ada iras-iras macam poster SAVING PRIVATE RYAN lah pulak.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 9:57 am

betul tu kurien, patutnya create stroke lain sikitlah,
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 10:44 am

TROOPER_KNIFE wrote:
@mr. kurien wrote:

Poster memang layan habis. Best!! Tapi cuma ada iras-iras macam poster SAVING PRIVATE RYAN lah pulak.

patut la...Mej Jen Dato Mazlan Kasap pun ade sebagai tulang belakang nya...

seorang jeneral yg amat sempoi, berjiwa rakyat dan mementingkan latihan keras...

beliau adalah salah seorang 'siswa' lulusan kopassuss TNI special forces dan gerakhas kita serta

perintis kepada 'the marooners' malaysian army paratroopers..

dua beret kebanggaan kita dikepalanya...salute to him!
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 2:53 pm

@straw hat wrote:
bro kurien..apsal saya klik kat link yang bergaris tuh kuar profile leyha Very Happy

TROOPER_KNIFE wrote:
@straw hat wrote:
bro kurien..apsal saya klik kat link yang bergaris tuh kuar profile leyha Very Happy

Kikiki... Ada apa-apa ke kurien nih??

Admin@encikTONY STARK wrote:
dia nk mengenakan org la tu. ingatkan aku je dpt bende yang sama. hahaha

haaaaa... guane lepas smpai ke situ pulak? rasa dah btul dah link dia tu... hehehehe. sori maaaaa... memang ada hbungan. hubungan sesama umat islam daaaaa... hahahahaha

TROOPER_KNIFE wrote:
@mr. kurien wrote:

Poster memang layan habis. Best!! Tapi cuma ada iras-iras macam poster SAVING PRIVATE RYAN lah pulak.

@jimio wrote:
betul tu kurien, patutnya create stroke lain sikitlah,

ni rekaan fan filem ni. not my work. tapi ok gak design poster ni... boleh tarik perhatian orang untuk menonton.

taip cari... bravo 5

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 3:09 pm

@SgtKurtz wrote:
mejar sesuai jdk tuk penghulu je....dan tok imam sekali...., tukang pegang mike panjang, org lain lagi sesuai....

menarik gak , pertiwi ada 300 ahli plus askar 150 org....tuh belum lagi campur kelengkapan perang lagi...

waaa...menarik nie..proceed2..
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 10:58 pm

kalo betul2 serius..takyah movie ke drama ke..for starting ape kate buat cerita pendek pun dah memadaii...pendek tp padat!bole meninggalkan kesan...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sat May 22, 2010 11:22 pm

aku setuju gak, jika mula dengan cerita pendek...kiranya intro part, boleh mula kat bukit cerakah....bukan ke bukit cerakah ade ciri2 landskap bravo 5? klu nak lanskap site sungai cetek....paintball field Isi Rimba pun boleh gak....

ini hanya lah cadangan....lagipun pengusaha Isi RImba ex-army gak, dia penah bagtau kat aku dulu, dekat Isi Rimba ada satu perkampungan tinggalan kat situ....jika nak mula Mini Bravo 5...boleh je mula dari situ...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 10:12 pm

Jeling Kak Pora: Apa dah jadi projek filem Bravo 5?

2010/07/11
KALAU tiada duit, tak payahlah berangan nak buat filem, buatlah drama dulu. Ini tidak, kononnya nak buat filem, kos produksi mencecah sampai berjuta-juta ringgit, tapi akhirnya habuk pun tak nampak. Konon nak buat filem perang pula tu, ingat kerja senang agaknya!

Peralatan, kostum, senjata, kenderaan dan lokasi, semuanya nak kena fikirkan. Memang pening kepala kalau tidak bekerjasama dengan Kementerian Pertahanan. Hanya kementerian saja yang dapat menyediakan semua tu... Kak Pora bukanlah nak menghentam sesiapa, seorang teman Kak Pora merungut pasal filem Bravo 5 yang asyik tertangguh lagi. Tak tahulah filem yang bakal dibintangi Zulhuzaimy, Kamal Adli, Frank Peterson, Shashi Tharam, Fizo Omar, Hattan dan Khir Rahman tu bakal jadi atau sebaliknya.

Kak Pora dengar syarikat produksinya berdepan dengan masalah kewangan.
Tu yang Kak Pora cakap tadi, kalau tiada duit, janganlah berangan sangat. Filem perang kosnya memang tinggi, tak semua orang mampu laksanakan. Kerjanya juga remeh dan banyak kelengkapan yang sukar nak dicari. Sekarang khabarnya syarikat produksi itu dah menyusahkan orang lain terutama pihak Kementerian Pertahanan. Kak Pora dengar lagi, pihak kementerian mengambil masa lima bulan nak menyiapkan segala kelengkapan dari kostum, senjata, peralatan perang hinggalah kenderaan. Tup tup... apabila pelakon tambahan yang terdiri daripada 60 komando berada di lokasi penggambaran di Mersing, Johor, orang produksi tak muncul-muncul.

Alasannya memang menyakitkan hati - tak cukup duit. Senang lepaskan diri begitu saja. Bayangkan mereka dah tunggu lima hari dan bersengkang mata melakukan segala persiapan. Kenapa sampai nak menyusahkan orang begitu sekali. Kalau tak mampu atau pinjaman belum diluluskan, bawalah berbincang. Mungkin Bravo 5 boleh tangguh hujung tahun atau 10 tahun lagi. Tak siapa pun nak ambil kisah, tapi janganlah beriya-iya menabur janji, tapi hancus!


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 10:23 pm

hermm..dah agak dah...mesti ade problem nye..buat citer katun jer la..senang..
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 10:27 pm

sebab2 ubah2 skrip tu
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 10:32 pm

kesian mindef yang dah bersusah payah memberi komitmen yang terbaik dari segi persiapan peralatan, anggota, pengangkutan dan lain2. dalam erti kata lain, mindef ingin membantu menjana industri perfileman aksi peperangan buatan tempatan. tapi ini pula balasannya.

lepas ni jangan salahkan mindef kalau dia dah x nk jalinkan kerjasama mana2 pihak produser filem tempatan. bagi saya mindef menanggung kerugian besar dari segi kewangan, masa, tenaga dan lain2. harap mindef bersabar dan tak serik.

mungkin produksi dari hollywood boleh bg komitmen yg lebih baik berbanding produksi tempatan kita sendiri.


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by TONY STARK on Sun Jul 18, 2010 10:38 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 10:37 pm

tu la pasal, buang mase jer,tak bole ker make sure ade duit dulu pastu br bole start keje..filem yg ade potensi mcm nie syg disia siakan dpt kerjasama MINDEF lagi tu..
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Bravo Lima   Sun Jul 18, 2010 11:02 pm

hmmm...

berani orang produksi 2 main2 dengan anggota komando..
elak..........................terjumpe je dikemudian hari orang produksi 2....

hehehee

Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bravo Lima   Today at 4:39 am

Back to top Go down
 
Bravo Lima
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: