FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bravo Lima

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 11:58 am



_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:00 pm

ni baru betul crita perang... aku xpasti napa la diorg xtayangkan balik crita ni??
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:01 pm

to ngulu buat la satu surat pada kementerian pertahanan.. kita minta satu tayangan perdana khas untuk ahli PP. Atau mintak salinan DVD ke hehe.
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:04 pm

aku sanggup beli dvd crita ni... kalu dijual.. masalahnyer xde jual.. huhuhu
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:06 pm


_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:06 pm

Dengar cerita RTM takmau tayangkan sebab tak dapat komisyen. Entah betul atau tidak.
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:19 pm

Bukan gitu kot, RTM nk tayang FREE dn xmau bayar kat Kementah...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:26 pm

Mej(B) wrote:
Bukan gitu kot, RTM nk tayang FREE dn xmau bayar kat Kementah...

sayang... sepatutnya RTM dan MINDEF akan bergerak seiring didalam usaha ini.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:27 pm

Mej(B) wrote:
Bukan gitu kot, RTM nk tayang FREE dn xmau bayar kat Kementah...



Apa la diaorang ni. Sama-sama agensi kerajaan pun nak buat duit. Ada tak sesiapa yang ada contact ngan KEMENTAH untuk dapatkan DVD atau vcd cerita ni. Rasanya ramai ahli PP nak beli kalau diaorang nak jual Rolling Eyes
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:28 pm

Bukan ke yang menayangkan ni yang perlu dapat komisyen? Hehehe...Pening2.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:29 pm

mejarB,

apa kata mejarB buka satu thread khusus bagi "INSURGENCY - Behind The Scene". lagi pun, dengar cerita mejarB ni adalah salah sorang yang terlibat secara serius dalam penggambaran drama INSURGENSI tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:34 pm

Mejar kita jadi penolong pengarah ke? Very Happy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:36 pm

@kuk wrote:
Mejar kita jadi penolong pengarah ke? Very Happy

Wa bikin itu semua effect letup2 besar punye dn semua bandit wa bg tembak mampuih secara remote control...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:37 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
mejarB,

apa kata mejarB buka satu thread khusus bagi "INSURGENCY - Behind The Scene". lagi pun, dengar cerita mejarB ni adalah salah sorang yang terlibat secara serius dalam penggambaran drama INSURGENSI tu.

Nantilah, wa skang cbok banyk... Laughing

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:46 pm

Sibuk pasang model atau sibuk nak alihkan pokok mangga chokonan tu sebelum lawatan ni Razz
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:47 pm

Mej(B) wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
mejarB,

apa kata mejarB buka satu thread khusus bagi "INSURGENCY - Behind The Scene". lagi pun, dengar cerita mejarB ni adalah salah sorang yang terlibat secara serius dalam penggambaran drama INSURGENSI tu.

Nantilah, wa skang cbok banyk... Laughing

ok mejarB, take your time. kalau tak sempat nak bukak thread tu, kami amat berharap dapat melihat album-album semasa penggambaran drama insurgensi tu masa kunjungan kami ke rumah mejarB tu nanti. hehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 12:54 pm

@ggk wrote:
to ngulu buat la satu surat pada kementerian pertahanan.. kita minta satu tayangan perdana khas untuk ahli PP. Atau mintak salinan DVD ke hehe.

cadangan ini akan diperhalusi. memandangkan kita ada org kuat yang terlibat dlm drama bersiri ini (mejar (b)), kita boleh utarakan idea ni pada dia.

usaha tangga kejayaan. kita minta drama ini disalin dlm bentuk dvd, tentang bayaran setiap keping pon jika berpatutan, kita akan bayar ye taK?

kalau betul2 jadi kenyataan kan best. harap RTM/kementah dpt bg kerjasama.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 1:03 pm

Admin@encikTONY STARK wrote:
@ggk wrote:
to ngulu buat la satu surat pada kementerian pertahanan.. kita minta satu tayangan perdana khas untuk ahli PP. Atau mintak salinan DVD ke hehe.

cadangan ini akan diperhalusi. memandangkan kita ada org kuat yang terlibat dlm drama bersiri ini (mejar (b)), kita boleh utarakan idea ni pada dia.

usaha tangga kejayaan. kita minta drama ini disalin dlm bentuk dvd, tentang bayaran setiap keping pon jika berpatutan, kita akan bayar ye taK?

kalau betul2 jadi kenyataan kan best. harap RTM/kementah dpt bg kerjasama.

setuju....

nanti aku pakse orang yg jeleskan aku beli dvd 2...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 1:24 pm

huhuhu.. xmahu tayang jual la crita 2...ramai orang nak beli la... aku tgu gak kalu ada keluar dvd mcm band of brother..

tolong la sapa yang ada connection dengan penerbit ni supaya jualkan la benda ni..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 1:26 pm

Penerbit cerita nih tak de lain melainkan MINDEF
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 2:41 pm

@kudabesi87 wrote:
Penerbit cerita nih tak de lain melainkan MINDEF

Yup. penerbit dia mindef cwg risik..

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 3:02 pm

@tomcat tiram wrote:
Admin@encikTONY STARK wrote:
@ggk wrote:
to ngulu buat la satu surat pada kementerian pertahanan.. kita minta satu tayangan perdana khas untuk ahli PP. Atau mintak salinan DVD ke hehe.

cadangan ini akan diperhalusi. memandangkan kita ada org kuat yang terlibat dlm drama bersiri ini (mejar (b)), kita boleh utarakan idea ni pada dia.

usaha tangga kejayaan. kita minta drama ini disalin dlm bentuk dvd, tentang bayaran setiap keping pon jika berpatutan, kita akan bayar ye taK?

kalau betul2 jadi kenyataan kan best. harap RTM/kementah dpt bg kerjasama.

setuju....

nanti aku pakse orang yg jeleskan aku beli dvd 2...

setuju....

nanti aku buat pembakaran terbuka untuk sape2 yang tak beli dvd 2...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 3:06 pm

Bakar DVD tu untuk saya skali la Kurien. Jangan bakar orang je. Hehehehe...
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 3:12 pm

aku pun nak...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Bravo Lima   Tue May 18, 2010 3:24 pm

@HelangRimba wrote:
aku pun nak...

haha bunyi mcm dah ready untuk delivery je...takpe ini pon kira doa jugak ni.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Bravo Lima   Today at 4:37 am

Back to top Go down
 
Bravo Lima
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: