FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Mar 22, 2010 2:23 pm

Best!!Good job..well done....(Tgh bayangkan main paintball kat green ridge tu..ehehee..)
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Mar 22, 2010 2:45 pm

Tahniah Fiq.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Mar 22, 2010 4:11 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Best!!Good job..well done....(Tgh bayangkan main paintball kat green ridge tu..ehehee..)


cadangan yang baik tu...maybe boleh buat senario dulu dulu kat sane...hehehe,
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Mar 22, 2010 8:16 pm

tu la pasal...kalo ramai2 syoklah...mcm diorg buat D-Day kat US..ramai giler..mcm real...
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 23, 2010 6:17 pm

boleh tahan detail aktiviti yang korang buat berdasarkan gambar2 tu, siapa kameraman ?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 23, 2010 6:33 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
boleh tahan detail aktiviti yang korang buat berdasarkan gambar2 tu, siapa kameraman ?

fotographer untuk misi tersebut adalah Admin, Trooper_Knife, Redknot
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 23, 2010 6:38 pm

Ooo...bagus2 . detailed gak korang nyer "log" aktiviti nih , syabas kepada mereka yang menjayakan aktiviti ni Very Happy
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Tue Mar 23, 2010 6:43 pm

terima kasih jugak kepada semua forumer coz menyokong misi ini...tanpa sokongan dari anda semua, misi ini tidak dapat dilakukan
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 6:14 am

[You must be registered and logged in to see this link.]

harap sudi menontonnya...

asalnya muzik latar lain..tapi sbb masalah copyright, youtube muted kan muzik tu..so tepaksa la aku tukar kpd muzik ni.(boleh la plak?)

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 8:48 am

pemenang anugerah video pendek TERBAEEKKK untuk tahun ini telah jatuh kepada .....

admin@enchekachang.....

bravo bravo..

*nice one.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 10:21 am

wow...terbaik la admin.... 10/10.... cheers
Back to top Go down
m16
Civilian
Civilian


Posts : 24
Join date : 08/02/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 11:50 am

ooo...men..best tu. memang baik persembahan tu afiq.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 12:11 pm

Admin@encikkacang wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.]

harap sudi menontonnya...

asalnya muzik latar lain..tapi sbb masalah copyright, youtube muted kan muzik tu..so tepaksa la aku tukar kpd muzik ni.(boleh la plak?)

admin nak tanya....apesal nama afiq flanker ade dua kat dalam video tu, barisan belakang ade barisan depan pon ade....huhuhu
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 12:14 pm

owh yeke..sebab masa buat ni edit2 gambar..teks edit kemudian ..tu yg jadi mcm tu..sori2

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 12:53 pm

Yang ni viideo you tube baru ke? nampak macam ada lain sikit.... tapiwalaubagaimanapun
music editing mmg perfect....kena dgn mood gambar yg keluar pd masa2 tertentu.
Start je music.. bikin kita jadi semangat dan bila masuk je bab misi ziarah veteran dan2 je
music slow...aku pun jadi sayu bila melihatkan para veteran kita yg telh berumur itu..terkenang..
itulah kederat yg berhempas pulas utk memakmurkan negara kita ni...kemudian terlihat tongkat
putih tu..aku tak puashati...aku scroll balik dan baca dgn teliti laporan afiq...rupa2nya...
berkaca, mata aku...........

Dan syabas pada kalian yg menjayakan misi ini. kalau orang lain, umur2 sebaya kamu yg 20an tu...
kebanyakkannya enjoy sana, enjoy sini...kamu semua sanggup mengorbankan masa bersama2
comrade admin dan comrade knife merealisasikan peristiwa bersejarah ini. Brbangga dapat
mengenali kamu semua....sekali lagi syabas


p/s - masih mencoba register kat utube walaupun gagal berkali2
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 1:29 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
boleh tahan detail aktiviti yang korang buat berdasarkan gambar2 tu, siapa kameraman ?

fotographer untuk misi tersebut adalah Admin, Trooper_Knife, Redknot

afiq ada gak tp secara sambilan hehehe
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 1:30 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Yang ni viideo you tube baru ke? nampak macam ada lain sikit.... tapiwalaubagaimanapun
music editing mmg perfect....kena dgn mood gambar yg keluar pd masa2 tertentu.
Start je music.. bikin kita jadi semangat dan bila masuk je bab misi ziarah veteran dan2 je
music slow...aku pun jadi sayu bila melihatkan para veteran kita yg telh berumur itu..terkenang..
itulah kederat yg berhempas pulas utk memakmurkan negara kita ni...kemudian terlihat tongkat
putih tu..aku tak puashati...aku scroll balik dan baca dgn teliti laporan afiq...rupa2nya...
berkaca, mata aku...........

Dan syabas pada kalian yg menjayakan misi ini. kalau orang lain, umur2 sebaya kamu yg 20an tu...
kebanyakkannya enjoy sana, enjoy sini...kamu semua sanggup mengorbankan masa bersama2
comrade admin dan comrade knife merealisasikan peristiwa bersejarah ini. Brbangga dapat
mengenali kamu semua....sekali lagi syabas


p/s - masih mencoba register kat utube walaupun gagal berkali2


tq von...actually aku ngan afiq je 20 an hehehehe..yang len sumer dah berumah pinak dah hahahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 1:48 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Yang ni viideo you tube baru ke? nampak macam ada lain sikit.... tapiwalaubagaimanapun
music editing mmg perfect....kena dgn mood gambar yg keluar pd masa2 tertentu.
Start je music.. bikin kita jadi semangat dan bila masuk je bab misi ziarah veteran dan2 je
music slow...aku pun jadi sayu bila melihatkan para veteran kita yg telh berumur itu..terkenang..
itulah kederat yg berhempas pulas utk memakmurkan negara kita ni...kemudian terlihat tongkat
putih tu..aku tak puashati...aku scroll balik dan baca dgn teliti laporan afiq...rupa2nya...
berkaca, mata aku...........

Dan syabas pada kalian yg menjayakan misi ini. kalau orang lain, umur2 sebaya kamu yg 20an tu...
kebanyakkannya enjoy sana, enjoy sini...kamu semua sanggup mengorbankan masa bersama2
comrade admin dan comrade knife merealisasikan peristiwa bersejarah ini. Brbangga dapat
mengenali kamu semua....sekali lagi syabas


p/s - masih mencoba register kat utube walaupun gagal berkali2

TQ bro von....kami semua sertai misi nie kerana nak mengenali dan berjumpa dengan orang orang yang berjuang untuk negara yang kita semua cintai nie...tanpa pengorbanan mereka, kita semua tak akan dapat hidup dalam suasana sekarang. kami nak tengok sendiri keadaan dan kehidupan mereka..
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 1:54 pm

mujur aku dah lpas 20an idak la tu aku pi.. heee
TAHNIAH le utk hangpa.. malu plak kat dah berumah pinak pun boleh sampi..
Pasni maner plak kite nak rentas..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 1:59 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
mujur aku dah lpas 20an idak la tu aku pi.. heee
TAHNIAH le utk hangpa.. malu plak kat dah berumah pinak pun boleh sampi..
Pasni maner plak kite nak rentas..

tunggu admin keluarkan taqwim dulu...pastu kalau ade suggestion nak pegi mana mana bagi je, nanti kita semua bincang, kalo ok kita pegi la..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 2:05 pm

yup..kena tunggu admin buat plan...aku follow hehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Wed Mar 24, 2010 2:16 pm

syark wrote:
yup..kena tunggu admin buat plan...aku follow hehehe

insyaallah.. aku pon follow kalau takde pape....
Back to top Go down
m16
Civilian
Civilian


Posts : 24
Join date : 08/02/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Fri Mar 26, 2010 11:37 am

jangan lupe aku, aku pun tak nak ketinggalan klau boleh.
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Apr 12, 2010 7:41 pm

Tahniah, bagus sangat buat program2 sebegini...ia ada peranan tersendiri sebenarnya. Welldone teruskan lagi mana tau saya boleh join sama nanti...kalau diizinkan le he he
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Mon Apr 12, 2010 7:55 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Tahniah, bagus sangat buat program2 sebegini...ia ada peranan tersendiri sebenarnya. Welldone teruskan lagi mana tau saya boleh join sama nanti...kalau diizinkan le he he

always a pleasure to meet a jedi. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
Laporan Khas MISI MERENTAS WAKTU 1
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: